Reklama

Reklama

VOD (1)

Mandalorianský nájemný lovec přijímá lukrativní zakázku pro záhadného klienta. (Disney+)

Recenze (134)

Wyrdas 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po těch tragických pokusech o Ušákovo korektní SW jsem velmi mile překvapen, protože z Mandaloriana Star Wars stříká přímo proudem. Nejde o světelné meče, nejde o Dartha Vadera. Jde o ducha Hvězdných válek. A ten zde sakra je. Není to jen levná nostalgie, je to skutečný pocit. A co víc? Zažil jsem přestřelku, kde hlavní hrdinové pobili desítky nepřátel a přesto jsem nepocítil pocit trapnosti ála agent 007 (nesmrtelnost hlavního hrdiny). Za mě konečně po dlouhé době něco, co chci vidět celé a již včera bylo pozdě. ()

jjjerry 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Příjemné překvapení. Konečně to není "Disneyovka" pro děti. Správná temná atmosféra. Cítím epizodu IV. Lehký nádech westernu "Firefly". Chci jen delší díly, více temnoty a více všeho =) Hudba mě zatím zklamala. PS: viděno na torrentu :-) P pro zdejší "3D grafiky": Co bylo na té grafice béčkové? a levné? Mně přišly efekty velmi dobrý. ()

Reklama

Kinofil 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

|| TV-14 || Disney/Lucasfilm || Zajímavé. Moc víc k tomu po 1. epizodě říct nejde. Prostředí poutavé, postavy temné stejně jako příběh, hudba se snaží vynikat a celkem jí to jde. Přesto se nemůžu zbavit dojmu, že mám vědět víc a chápat o co jde. Na ploše 30 minut se nám má otevřít nový SW svět a my se do něj ponořit. Zatím plavu na hladině, jelikož nevím, co mě čeká pod ní. Černobyl pojednával o profláknuté události z neprozkoumaného úhlu. Aby bylo jasno, těžko se navazuje vztah na něco, co je tak tajemné. Tohle nebude 20x30 minut, ale jen 8x30 a proto mám pocit, že nás čeká přílišná nedoslovnost. No počkám si na další, ten rozhodne. Edit: Nerozhodl. Třetí už ano. 65%. ()

Sany33 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Príbeh: Spoznávame sa s nájomným lovcom Mandom, ktorý sa rozhodne vziať podpultovú misiu na záchranu živého materiálu. To ale ešte nevie, koho mu osud privedie do cesty.Prevedenie: Už dlho som sa nestretol s tak dobrým pilotom. Nie len pre to že sa jedná o univerzum Star Wars, ktorého som veľkým fanúšikom ale všeobecne. Má to dynamiku, súboje, vynikajúceho hlavného hrdinu, vizuál a jednoducho sa mi to veľmi páčilo. Ak si k tomu ešte pripočítam baby Yodu je to jasných 5 hviezd. 98% ()

KoRner 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skvelý úvod, ale napriek všetkým kladom sa nemôžem preniesť cez to, ze to je proste priveľmi krátke. Za polhodinu sa toho veľa nestihne, Mandalorian sa prejde po westernovom svete, niekoho stretne a môžem zase čakať týždeň, čo sa stane ďalej. Asi tu nie je iná možnosť ako počkať a pozrieť si to na jeden záťah po odvysielaní poslednej časti. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (5)

  • Když Mandalorian (Pedro Pascal) vystoupí z věže, tak se nosorožec, kterého má Mandalorian vyrytého na pravém rameni své zbroje, přesune na jeho levé rameno zbroje. V epizodě se to stane ještě jednou, když Mandalorian krotí Blurgga. (G....)
  • Keď Mandalorian (Pedro Pascal) prechádza trhoviskom, na ohni sa opeká zviera, zatiaľ čo druhý príslušník jeho druhu sa zdesene prizerá z klietky. Jedná sa o druh Kowakian monkey-lizard. Jedného z týchto tvorov choval Jabba the Hutt ako domáceho miláčika v Hviezdne vojny VI - Návrat Jediho (1983). Táto scéna je pomerne desivá vzhľadom k faktu, že sa jedná o pomerne inteligentné tvory so zmyslom pre humor. (ČSFD)
  • Keď Mandalorian (Pedro Pascal) vedie v úvode svojho zajatca, ten poznamená: „Dúfal som, že budem voľný na Deň rodiny (Family Day) a zájdem domov za rodinou.“ To priamo odkazuje na The Star Wars Holiday Special (1978), v ktorom sa domov na Deň rodiny (čo je obdoba Vianoc) snaží dostať Chewbacca. V tomto filme nám navyše bol vôbec prvýkrát predstavený člen klanu Mandalorianov, konkrétne Boba Fett. (ČSFD)

Reklama

Reklama