Reklama

Reklama

VOD (1)

Mandalorianský nájemný lovec přijímá lukrativní zakázku pro záhadného klienta. (Disney+)

Recenze (134)

Najt 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

The Mandalorian je výpravný, akční, scifi epos ze světa StarWars pod záštitou Jona Favreaua. Rozkoukal jsem to i přes to, že nejsem fanoušek Starwars a dokonce ani sci-fi. Proč teda na to koukám ? Zkrátka jde o hodnocení, o doporučení a celkovou famfáru, kterou tenhle seriál rozpoutal. I když to není můj šálek kávy, tak mi tahle tématika nevadí, i když ji nevyhledávám. Proto jsem sám zvědav, jak na tom Mandalorian je z pohledu člověka, který stojí na neutrální půdě a při sledování musí vykročit trošku z komfortní zóny žánru. Je jasné, že tohle dílo má filmařské kvality na velmi vysoké úrovni, ale co příběh a postavy, dokážou zaujmout i nefanouška mimo svůj oblíbený žánr? To uvidíme. Rozjezd je poněkud krátký, ale velmi nadějný. ()

micle21 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Absolutní krutopřísnej nářez! Mam obří radost, že se to povedlo. Jediná výtka je ke stopáži. Ze všech těch zbytečně dlouhých hodinových serošů by zrovna tenhle kousek měl mít přes hodinu a ne 38 min! Chodící piraňa pobavila, skvělá výprava, netypická hudba, která ke Sw skvěle sedí, Pedro Pascal i když bez tváře skvělej a ten konec ()

Reklama

HennessyVSOP 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zatím jsem optimista a dávám za čtyři hvězdy, protože doufám, že zbytek seriálu nebude podobně jako clone wars - krátká stopáž s debilním lineárním příběhem. Snad ne. Jinak je to relativně OK, atmosférou někde na pomezí staré trilogie a Solo a celkem mě to baví a to včetně těch 80kových efektů. Naopak díky té helmě zas až tak moc nefunguje charisma hlavního hrdiny a třeba vtipy v kombinaci helma vs. robot opravdu nepůsobí lidsky (což by humor měl). To je ale tak jediná výtka, kterou kromě děje mám. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Než jsem viděl seriál Star Wars: Klonové války 2008, považoval jsem celovečeráky za dětinské soft sci-fi s velmi kolísavou úrovní. Až Klonové války (speciálně poslední tři řady) mě přesvědčili o tom, že je svět SW neuvěřitelně pestrý s desítkami zajímavých postav a obrovským potenciálem vyprávět skvělé příbehy. Mám radost, že bude vyprávěn další. Zaráží mě ale volba jednoho z tvůrců. Dave Filoni se podílel především na méně povedených seriálech SW Povstalci a SW Odboj. V rámci budování SW universa, odvedli nejlepší práci na scénářích jiní tvůrci. Především to byli Chris Collins a Daniel Arkin. Je velká škoda, že to nejsou právě oni, kdo nespolupracují s Jonem Favreau. Výprava prvního hraného seriálu je skvělá, potěší mnoho druhů, které byly k vidění právě v Klonových válkách, ale přiznám se, že bych dal přednost atmosféře, která je pro SW typická a jedinečná. Hrdinsky epická, trošku naivní, ale současně vystihující hrozbu a souboj mezi dobrema zlem...navíc podpořená variacemi na skvělou hudbu Johna Williamse. Vše se ale vyvíjí a je to tak dobře...možná je ten úkrok k realistickému pojetí správnou cestou. Nicméně čistě subjektivně zatím nemůžu říct, že bych z Mandaloriana padl na zadek. Slabší 4* PS: ten symbol vagíny, který má lovec na hrudi je vtipný...tedy pokud to není otvor na vložení kreditky, nebo pokladnička ()

KukulienkaHO 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Som unesený. Parádny vizuál a skvelí herci - v tom to vyniká. Je vidieť, že sa Jon Favreau so scenárom vyhral a prácu na ňom si užil. Pretože to celé pôsobí ako dielo fanúšika pre fanúšikov, ktorým Jon určite je. Veľkým fanúšikom je aj Dave Filoni, ktorý si po animovanej tvorbe vyslúžil miesto aj v hranom projekte. V prvej epizóde sa hneď chopil réžie a musím uznať, že si nepočínal vôbec zle. Epizóda ako taká funguje dobre, aj napriek drobnostiam. Hudba, tá je u mňa pri Star Wars jednou z hlavných priorít. A Ludwig Göransson ju poňal dosť odlišným, možno až odvážnym spôsobom, za ktorý môže byť u fanúšikov ostro skritizovaný. Mne ale hudba sadla. Samozrejme nie je to to, na čo sme pri Star Wars zvyknutí, ale všetci vieme, že tu John Williams nebude večne a bude potrebovať náhradníka ("The Rise of Skywalker" bude jeho posledný SW projekt), ktorý bude pri Star Wars hlavným skladateľom. Disney a Lucasfilm teraz dávajú vo svojich projektoch priestor novým a mladým hudobníkom, aby našli do budúcna toho správneho. Prvá epizóda s názvom "Chapter 1: The Bounty" teda splnila moje očakávania a v niektorých ohľadoch ich dokonca prevýšila. P.S.: Počas niektorých pasáží som mal zimomriavky. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (5)

  • V pilotním díle vidíme Blurrga, jenž se poprvé objevil ve Star Wars: Klonové války (od r. 2008) – Liberty on Ryloth (2009), Supply Lines (2010), Slaves of the Republic (2011), ale také ve Star Wars: Povstalci (od r. 2014) – Hera's Heroes (2016). Toto ne moc inteligentní stvoření bylo před lety roztroušeno po galaxii, včetně Endoru a Rylothu. Dále se představilo v novelách „Thrawn: Alliances“, „Aftermath“, „Aftermath: Empire's End“ či „Galaxy's Edge: Black Spire“ anebo ve hře „Star Wars Battlefront II“. (3T)
  • Keď Mandalorian (Pedro Pascal) prechádza trhoviskom, na ohni sa opeká zviera, zatiaľ čo druhý príslušník jeho druhu sa zdesene prizerá z klietky. Jedná sa o druh Kowakian monkey-lizard. Jedného z týchto tvorov choval Jabba the Hutt ako domáceho miláčika v Hviezdne vojny VI - Návrat Jediho (1983). Táto scéna je pomerne desivá vzhľadom k faktu, že sa jedná o pomerne inteligentné tvory so zmyslom pre humor. (ČSFD)
  • Když Mandalorian (Pedro Pascal) vystoupí z věže, tak se nosorožec, kterého má Mandalorian vyrytého na pravém rameni své zbroje, přesune na jeho levé rameno zbroje. V epizodě se to stane ještě jednou, když Mandalorian krotí Blurgga. (G....)

Reklama

Reklama