Reklama

Reklama

VOD (1)

Mandalorianský nájemný lovec přijímá lukrativní zakázku pro záhadného klienta. (Disney+)

Recenze (134)

The_soloist 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Z počátku to bylo trošku utahané, předvídatelné a příliš hnané do nostalgie, ale finální přestřelka epizody dokázala napravit úvod. Bohužel mě zamrzela výše zmíněná stopáž, která byla pro startovní epizodu opravdu krátká. Na druhou stranu si seriál drží tajemnost a to je pro televizní fanoušky Star Wars něco raritního. ()

0verseer 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

”I can bring you in warm or I can bring you in cold.” Luxus. Po posledných dvoch Star Wars filmoch pôsobí The Mandalorian ako blesk z čistého neba. Aspoň teda po úvodnej epizóde. Absencia Sily vôbec nevadí, ba práve naopak. Pedro Pascal v mandalorianskej zbroji, ktorú som si už obľúbil pri sledovaní Janga a Bobba Fetta, to zdá sa hravo utiahne. Spokojnosť panovala od úvodnej scény až po štýlové záverečné titulky s artworkami v pozadí. Jediné negatívum je zatiaľ len kratšia dĺžka otváracej epizódy... ()

Reklama

Atrekan

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vizuální stránka v podstatě bez výhrad, ale chybí nějaký hlubší příběh a význam. 38 minut dlouhá epizoda, ve které se prakticky nic nestane. Zároveň mám teď pocit trochu klamných upoutávek, co se přímo osoby Mandaloriana týče (když nepočítáme prvních deset minut, nebude to zřejmě takový drsňák, jak by se mohlo zdát z trailerů) ()

dO_od 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

// Jsem z toho nějakej rozpolcenej. Hlavní hrdina - cool, hudba - divný, atmosféra - super, kulisy - umělý. Děj samotný je na pilot dost uspěchaný a zjednodušený, jako by někdo v Disney řekl, že by se divákovi neměla plést hlava složitým world buildingem, vedlejšími postavami a dialogy, a místo toho mu bylo třeba naservírovat maximálně jednu přímočarou linku, která ještě navíc nepotrvá ani 40 minut. Jako jsou to Star Wars a člověk má tendenci říct si fuck it, napálit tomu pět hvězd a jít si zkrátit čas předobjednávkou Fallen Order, na druhou stranu je všude okolo momentálně tolik kvalitních seriálů, které si daly tu práci přijít s něčím extra, že to prostě nemůžu s čistým svědomím udělat. Mandalorian tak nezačal úplně podle mých představ, nicméně s trochou péče to má samozřejmě velký potenciál do budoucna. Držme pěstičky. (Neviděno na Disney+, jelikož u nás není dostupné, a i kdyby bylo a já si ho předplatil, pravděpodobně bych se tady s tím stejně nevytahoval na ostatní, protože nejsem debil) ()

ArsenalEagle 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

I přes fakt, že se hlavních úloh zhostil Jon Favreau s Pedrem Pascalem, zůstal jsem lehce skeptický. Disneyho prostě nemusím (a to je v době, kdy vlastní polovinu blockbusterových trháků těžký). Každopádně Mandalorian začal skvěle. Vynikající atmosféra připomínající divoký západ, nečekaná přítomnost úsečného humoru a zajímavě rozdané karty příběhu. Škoda, že má díl pouze 40 minut, rozhodně bych uvítal více prostoru věnovaných vedlejším, ale i hlavním postavám, ale třeba se detailů dočkáme v dalších dílech. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (5)

  • Mimozemšťan, od ktorého Mandalorian (Pedro Pascal) kupuje vznášadlo, patrí k druhu Kubaz. Zástupcu tohto druhu sme mohli vidieť už v Hviezdne vojny IV - Nová nádej (1977), v ktorom informuje Stormtrooperov, že našiel droidov, ktorých hľadajú. (ČSFD)
  • Keď Mandalorian (Pedro Pascal) prechádza trhoviskom, na ohni sa opeká zviera, zatiaľ čo druhý príslušník jeho druhu sa zdesene prizerá z klietky. Jedná sa o druh Kowakian monkey-lizard. Jedného z týchto tvorov choval Jabba the Hutt ako domáceho miláčika v Hviezdne vojny VI - Návrat Jediho (1983). Táto scéna je pomerne desivá vzhľadom k faktu, že sa jedná o pomerne inteligentné tvory so zmyslom pre humor. (ČSFD)
  • V pilotním díle vidíme Blurrga, jenž se poprvé objevil ve Star Wars: Klonové války (od r. 2008) – Liberty on Ryloth (2009), Supply Lines (2010), Slaves of the Republic (2011), ale také ve Star Wars: Povstalci (od r. 2014) – Hera's Heroes (2016). Toto ne moc inteligentní stvoření bylo před lety roztroušeno po galaxii, včetně Endoru a Rylothu. Dále se představilo v novelách „Thrawn: Alliances“, „Aftermath“, „Aftermath: Empire's End“ či „Galaxy's Edge: Black Spire“ anebo ve hře „Star Wars Battlefront II“. (3T)

Reklama

Reklama