Reklama

Reklama

VOD (1)

Mandalorianský nájemný lovec přijímá lukrativní zakázku pro záhadného klienta. (Disney+)

Recenze (134)

JamesSi 

všechny recenze uživatele

Žďár-Warez je současně nejnadhodnocenější série (kterou vyrovnají snad Avangers), ale narozdíl od Marvelu, SW fanoušci dokáží být jak nadšení, tak dokážou slušně nenávidět. Vždyť opravdu dobré díly z této řady byli jen 3 (IV, V, VII) a zbytek byl nic moc. Každopádně pan Manďaran mě moc nenadchnul, ale musí se Diss-nymu říci, že tomu dal fakt budget. Ten rybomuž byl teda fakt trapnej a né v dobrém slova nesmyslu. Stejnak, ale půjdu na Rýži Skinwalkera, protože co jiného dávají na Vánoce? Šťastný nový rok, trapnočeskou komédii nebo pokračování Špindlu? Ne, díky, raději sérii od bohatého monopolu, který se snaží nenasrat Rusko a Čínu, aby vydělali další prašulky. Jako normální člověk. ()

Košoun 

všechny recenze uživatele

Běžně komentáře k jednotlivým dílum nepíšu, ale tady musím! Naprostý splněný sen pro fanoušky SW. Skvělá atmosféra navazující na starou trilogii, boží vizuál a úplně famózní hudba, která se liší od ostatních SW, ale sedne k tomu parádně. Nenudilo ani vteřinu, škoda tak krátké stopáže. A ten konec... uvidíte sami ;) Snad si to udrží kvalitu až do konce... ()

Reklama

CinemaRanger 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Okej, tak Mandalorian epizoda 1. Vizuálně fakt krása, ale celkově ta 38 minut dlouhá westernově laděná Star Wars podívaná nemá co nabídnout až na slušnou závěrečnou 10 minutovou přestřelku, kterou si mě první epizoda získala. Uvidím, jak to bude pokračovat, však venku je zatím jen toto a nemám jak srovnávat. ()

Wyrdas 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po těch tragických pokusech o Ušákovo korektní SW jsem velmi mile překvapen, protože z Mandaloriana Star Wars stříká přímo proudem. Nejde o světelné meče, nejde o Dartha Vadera. Jde o ducha Hvězdných válek. A ten zde sakra je. Není to jen levná nostalgie, je to skutečný pocit. A co víc? Zažil jsem přestřelku, kde hlavní hrdinové pobili desítky nepřátel a přesto jsem nepocítil pocit trapnosti ála agent 007 (nesmrtelnost hlavního hrdiny). Za mě konečně po dlouhé době něco, co chci vidět celé a již včera bylo pozdě. ()

Colby Sawyer 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mandalorian ve svém úvodu nezklamává a nabízí svěží pohled do Star Wars universa. Pilotní epizoda vypadá naprosto fantasticky a atmosféra temnějších zákoutí galaxie působí, že bude mít velký příslib do budoucna. Dialogy sice nemají to správné tempo a stopáž by mohla být delší. V konečném důsledku však první díl působí jako to pravé Star Wars se správnou dávkou inovace a posunu, což je přesně to, co má Mandalorian nabídnout. Spokojenost. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (5)

  • V pilotním díle vidíme Blurrga, jenž se poprvé objevil ve Star Wars: Klonové války (od r. 2008) – Liberty on Ryloth (2009), Supply Lines (2010), Slaves of the Republic (2011), ale také ve Star Wars: Povstalci (od r. 2014) – Hera's Heroes (2016). Toto ne moc inteligentní stvoření bylo před lety roztroušeno po galaxii, včetně Endoru a Rylothu. Dále se představilo v novelách „Thrawn: Alliances“, „Aftermath“, „Aftermath: Empire's End“ či „Galaxy's Edge: Black Spire“ anebo ve hře „Star Wars Battlefront II“. (3T)
  • Když Mandalorian (Pedro Pascal) vystoupí z věže, tak se nosorožec, kterého má Mandalorian vyrytého na pravém rameni své zbroje, přesune na jeho levé rameno zbroje. V epizodě se to stane ještě jednou, když Mandalorian krotí Blurgga. (G....)
  • Keď Mandalorian (Pedro Pascal) prechádza trhoviskom, na ohni sa opeká zviera, zatiaľ čo druhý príslušník jeho druhu sa zdesene prizerá z klietky. Jedná sa o druh Kowakian monkey-lizard. Jedného z týchto tvorov choval Jabba the Hutt ako domáceho miláčika v Hviezdne vojny VI - Návrat Jediho (1983). Táto scéna je pomerne desivá vzhľadom k faktu, že sa jedná o pomerne inteligentné tvory so zmyslom pre humor. (ČSFD)

Reklama

Reklama