Reklama

Reklama

VOD (1)

Mandalorian spojí síly s bývalou výsadkářkou a brání farmáře proti nájezdníkům. (Disney+)

Recenze (100)

Skratik 

všechny recenze uživatele

Určitě so far nejslabší díl. Dva stateční ze světa Star Wars proti no name zloduchům lehce bolelo v kontrastu se skvělými minulými epizodami, ale i tak jsem se bavil. Scénář je vesměs neoriginální, ale díky skvělému vizuálu a akci mi to ani nevadilo. Rozhodně jsem se nenudil, což nemůžu o mnoha současných seriálech říct. Super. ()

BROKEN_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

I když se jedná "zatím" ( ještě jsem neviděl všechny díly ) o nejslabší díl, pořád je to strašně fajn. Ve 4 dílu nahlédneme do nitra Manda, který nám ukáže ( nebo spíše naznačí), že si sundává helmu, jen když je o samotě. Dále bych těch říct, na to, že režiserkou je Bryce Dallas Howard, herečka která se objevila ve filmech - Spider-Man 3, Jurský svět, tak má za mě "zatím" nejlepší režii, z dosavadních dílů, velice se mi líbila její práce. Akce dobrá, nová postava která je po boku Manda taky dobrá, rozhodně bych ji chtěl vidět ještě jednou v akci, a samozřejmě si to Baby Yoda krade pro sebe, jako vždycky. Ve výsledku je to díl, který vlastně ani nemusel vzniknout. I tak, jsem spokojen a těším se na další díl, Mandalorian mě hodně baví. :) ()

Reklama

The_soloist 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bryce Dallas Howard kouzlo Mandaloriana evidentně nepochopila. Jeho kouzlo spočívá v cynismu, osamění a lhostejnosti. K tomu všemu jsme se s tímto mechanismem epizody setkali asi 1000x. Hrdina odcestuje do nějaké vesnice, která není ničím zajímavá, zachrání před trapným nebezpečím ještě trapnější obyvatele a jde zase dál. Vždyť jen Stargate tento koncept ždímala asi 20x. K tomu všemu mi vyloženě vadila Gina Carano, protože ona hraje samu sebe. Pokud sledujete Rychle a Zběsile, je vám to jedno, protože je to v podstatě bezduchá mlátička, ale tady jen její MMA talent opravdu nestačí. ()

Colby Sawyer 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Čtvrtá epizoda je mnohem více dialogová a i když se zde vyskytuje pár hodně klišé momentů, tak stále baví. Jsem rád, že se konečně pracuje s postavami, které se charakterově vyvíjejí. Prostředí a zápletka zajímavé. Především oceňuji noční atmosférické scény, které byly prostě parádní. Mandalorian má možná nejlepší triky, jaké byly v seriálové tvorbě, kdy vidět. Doufám, že se s takovou akcí i výstavbou charakterů bude pracovat i nadále, jen se ubere na těch klišé momentech. ()

mortak 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po třech akčních epizodách tu máme trochu toho měkčení zatvrdlého Mandolorianova srdce, a to přes přírodní idylku a jednu svobodnou matku. BDH to sice jako režisérka trochu s tou sentimentalitou přehání, ale Gina Carano se pořád umí rvát a AT-ST je dobrá akční tečka. Doufejme, že tvůrci nebudou moc tlačit na ten motiv spasení jednoho "bounty huntera", a bude se držet westernová linka. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (5)

  • Režisérka Bryce Dallas Howard prozradila, že během natáčení této epizody ani jednou nepracovala přímo na place s představitelem Mandaloriana Pedro Pascalem. Důvodem byla jeho vytíženost na Broadwayi. Jeho scény proto odehráli doubléři a hlas byl přidán v postprodukci. [Zdroj: Filmozrouti.cz] (Kinofil)
  • V epizodě můžeme při vstupu do baru vidět Lotharskou Kočku, která se doposud objevovala výhradně v animovaném seriálu Star Wars: Povstalci (od r. 2014). Jedná se o přímý odkaz na tento seriál. (UncleMorty)
  • Epizóda je odkazom na filmy Sedem samurajov (1954) a Sedem statočných (1960). Obsahuje rovnakú nosnú tému – miestni dedinčania si najmú skupinku profesionálov, ktorí ich majú ochrániť pred miestnou bandou a zároveň ich vytrénovať na boj o svoj domov. Rovnaký základ mala aj epizóda Bounty Hunters (2010) zo seriálu Star Wars: Clone Wars. (Piri)

Reklama

Reklama