Reklama

Reklama

Mandalorian - Season 2

(série)
Trailer 1
USA, 2020, 5 h 21 min (Minutáž: 32–52 min)

VOD (1)

Epizody(8)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (163)

mzss1 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

[73%] Podobně bych to viděl jako první sérii, jenže zde dávám o něco vyšší hodnocení, bylo to přeci jen celkově o něco lepší. Akce zde bylo opět hodně (až moc), postavy mě teda bavily o něco více a příběhově to stejně nebylo až tak záživné, ale každý díl bylo na co se dívat. Z tohoto seriálu nejsem tak unešený jak ukazuje hodnocení, ale k zahození není. Ve finále mě potěšil jako cameo Luke Skywalker v mladé podobě (pc úpravy pomohly). Nicméně, na další sérii se celkem těším a třeba se to ještě o něco víc vylepší ()

Vavča 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá sezóna začíná fakt mizerně, jakoby tvůrci zapomněli v čem byla síla jedničky, a místo příběhu a pestrého světa je to jakýsi zoufale neoriginální monster hunt vykrádající, kde co. Kvalita dílů jde potom nahoru, ale je poznat, že chybí Taika Waititi, magie a kouzlo nečekaného je pryč, byť uvidíme členy řádu Jediů, Katee Sackhoff, uvidíte staré známé, staví se i Boba Fett. Přes ten všechen vděčný fanservis a celkem impresivní souboje se nemohu zbavit pocitu, že na scénáři si mohli dát více záležet. ()

Reklama

classic 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

„Mandalorian” , druhá sezóna s ôsmimi epizódami, sa vskutku celkom vydarila, a to i napriek tomu, že sa nejaký čas niesla v stereotypnom a jednotvárnom, začarovanom kruhu, čo sa kdesi až v strede našťastie prelomilo, zlepšilo a vylepšilo celkové hodnotenie a dojmy. Prvá, s názvom Maršal, bola naprosto unikátnou, inak odkazujúcou svojim spracovaním na Herbertovu DUNU, kedy som si zároveň i viac-menej myslel, že to už nič viac nemôže tak ľahko prekonať, pričom som sa väčšinou nemýlil, kedy sa nasledujúce (niektoré) časti presne poňali už iba na tie »misijné« , a to s konkrétnymi úlohami pre nášho protagonistu Mandoa, ktorý si vybudoval oveľa bližší vzťah ku Groguovi, než bolo tomu doposiaľ... Povedal by som, že predchádzajúca, siedma, bola sama o sebe viac strhujúcejšou, než posledná, finálová, ktorá už bola vypiplanou, a z časti aj samoúčelnou, akýmsi „esom v rukáve” z pozície tvorcov, ktorí si zrejme to najlepšie nechávali až na samý koniec ? Vyslovene si skalní fanúšikovia isto prídu na svoje, za ktorého sa osobne asi nepovažujem. Zrejme úplne najviac som ocenil prepracovanú, vizuálnu stránku a s pridanými, vizuálnymi efektmi, bez ktorých by sa to nemohlo asi zaobísť !? Je to na nich priam postavené, a tak jestvuje minimálna šanca, že nakoniec, áno. Tretia séria by v podstate ani vonkoncom nemusela prísť, no stopercentne prídu ďalšie, ktoré bude chcieť Disney vyžmýkať, pokým to bude možné ? ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V prvních i posledních epizodách jsem absolutně neváhal, že by druhý přídavek do Mandalorianí ságy nebyl za plný počet. V pomyslném prostředku série jsem se ale začal trochu nudit a vířily se kolem mě obavy, jak se série zacelí. Její konec naštěstí opět trumfnul většinu filmových dílů a já se už teď nemůžu dočkat další sérky. ()

tron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhej sezóne dlho trvá, kým sa rozbehne, takže by sa dalo povedať, že prvej polovičke zachraňuje kožu najmä charizmatický Mando a baby Yoda, ktorý, či chcete alebo nie, vás svojou rozkošnosťou dostane. No a práve keď som začal premýšľať nad tým, že je to vlastne poriadna nuda a do tretej série sa už nepustím, preklopila sa druhá séria do svojej druhej polovice... a začala jazda. Jasné, ťažko od toho čakať, že to bude stíhať hollywoodskym vysokorozpočtovým veľkofilmom. Napriek tomu som bol miestami milo prekvapený z toho, ako dobre to po vizuálnej stránke vyzerá. Výprava bola väčšinu času pôsobivá a akcia postupne nabrala slušné obrátky. Potešili ma tiež nové postavy, ktoré oživili kvalitní herci ako Rosario Dawson, Timothy Olyphant (!), Michael Biehn (!!) alebo... ďalej vlastne už nemôžem pokračovať, lebo by som brutálne spoileroval. Nesmiem sa bohužiaľ vyjadriť ani k fantastickému finále s božskou Deus ex Machina (nejde len o to, kto to je, ale aj o to, ako je to natočené). Inak, na druhej sezóne režisérsky zarezávali mená ako Peyton Reed, Robert Rodriguez, Bryce Dallas Howard (!), či Carl Weathers (!!). ()

Galerie (131)

Zajímavosti (100)

  • Peli (Amy Sedaris) a Dr. Mandible hrají v kantýně karetní hru zvanou „Sabacc“, která je ve světě SW velice populární, a ve které např. Han Solo vyhrál svoji loď Millenium Falcon. (NiWi)
  • Ahsoka povie, že Yoda bol jediným príslušníkom svojho druhu, ktorého poznala. To je zaujímavé, pretože v Rade rytierov Jedi sme mohli vo filme Hviezdne vojny: Epizóda I - Skrytá hrozba (1999) vidieť aj ďalšieho príslušníka tohto druhu - Yaddle. Táto rytierka sa však v ďalších filmoch neobjavila a zdá sa, že zomrela skôr, než sa do chrámu rytierov Jedi dostala Ahsoka. (ČSFD)
  • Tuskeni v tejto epizóde jazdia v jednej rade, zanechávajúc tak len jednu stopu, aby zatajili svoj počet. Presne túto vec o nich povedal Obi-wan v Star Wars: Epizóda 4 - Nová nádej (1977). (ČSFD)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

Reklama

Reklama