Reklama

Reklama

Mandalorian - Season 2

(série)
Trailer 1
USA, 2020, 5 h 21 min (Minutáž: 32–52 min)

VOD (1)

Epizody(8)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (163)

mzss1 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

[73%] Podobně bych to viděl jako první sérii, jenže zde dávám o něco vyšší hodnocení, bylo to přeci jen celkově o něco lepší. Akce zde bylo opět hodně (až moc), postavy mě teda bavily o něco více a příběhově to stejně nebylo až tak záživné, ale každý díl bylo na co se dívat. Z tohoto seriálu nejsem tak unešený jak ukazuje hodnocení, ale k zahození není. Ve finále mě potěšil jako cameo Luke Skywalker v mladé podobě (pc úpravy pomohly). Nicméně, na další sérii se celkem těším a třeba se to ještě o něco víc vylepší ()

silentname 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Myslím si, že "2. séria The Mandalorian" prinieslo niekoľko fantastických momentov, a niekoľko veľmi dobrých momentov. Nenašiel by som v tejto sérii epizódu, ktorá by ma nebavila, nenašiel by som tu jeden jediný diel, ktorý by som chcel vynechať. No napriek tomu by som povedal, že prvá časť dokopy so zvyškom seriálu moc nemá. Jediné čo je v nej podstatné je, že Mando získa na konci brnenie Boba Fetta. Takže toľko k prínosu pre zvyšok seriálu. Na druhú stranu vidieť ten boj na Tatooine je tak super, že si ma to získalo už tam. No súčasne sa ukazovalo, že prvých 5 dielov viac-menej sledovalo rovnakú formulku. Mando potrebuje niečo získať. Najčastejšie informáciu. Niekto mu ju sľúbi dať, ale je potrebné, aby najprv spravil niečo on pre toho, od koho to potrebuje. A tak to ide prvých 5 epizód. Všetko sa ale podľa mňa zmení v šiestej epizóde, kde dostane seriál konečne trošku už finality a veci sa posunú vysoko dopredu. Pravdou je, že posledné 3 epizódy sú pre mňa absolútnym highlightom seriálu a absolútne perfektné. Tam som nemal dokopy skoro žiadnej výčitky. Možno sme na konci poslednej epizódy zabudli na ten temný meč, ale to je asi tak maximum. Vo všetkom ostatnom som maximálne spokojný. Efekty super, návrat do sveta Star Wars fenomenálny. Stretnutie sa so známymi postavami je pre mňa absolútnou lahôdkou. Čim viac som to sledoval, tým viac som si uvedomoval, že toto je to, čo mi vo filmoch Star Wars chýbalo najviac. Nepotreboval som vidieť to, čo som už v minulosti videl. Chýbalo mi vidieť viac zo sveta, ktorý sme už poznali. A tento seriál to po druhýkrát zvládol excelentne. Ak milujete Star Wars rovnako ako ja, tak nevidím dôvod na to, aby ste si toto nepozreli tiež. Hodnotenie: A ()

Reklama

sharky 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mandalorian těží ze dvou věcí, které seriálový průmysl postupem času zavrhnul a přestal točit - krátké díly kolem 30 minut, aniž by to byl sitcom a žánr čistokrevný western pro chlapy. Ve vesmírných kulisách, s přiměřeně minimalistickými herci, hudbou alá Moricone a vesmírnými kulisami to funguje na výbornou. Tentokrát přidali peníze a je to o trochu víc epičtější a vůbec to není na škodu. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rychlé, svižné a občas trochu monotónní a schématické, spoléhající na zaručenou auru Star Wars univerza. A popravdě řečeno, obvykle to funguje. A i když je většina dílů v podstatě dějově na jedno brdo, je Mandalorian narvaný takovým množstvím odkazů, replik a klasických hračiček, které máme v SW rádi, že se mu ledacos dá odpustit. Pascal je jeden z mála herců kde stačí hlas na veškeré hraní. ()

William_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Všechno to do sebe zapadá, baví mě se na to dívat, má to smysl a příběh není hloupý. Režiséři dělají své maximum, scénář dává smysl a mnohdy i pobaví (v tom dobrém slova smyslu). Postavy jsou sympatické a jsou daleko lépe napsané než například v nové filmové trilogii (nazval bych spíše tragédii). A k tomu naprosto úžasný soundtrack, který se mi už od 1. série vryl do paměti. Prostě vše je zde provedeno dobře. A výtka že se ve většině epizod nic moc neděje? Ono je možná lepší mít pozvolný průběh, než kdyby se do 4 epizod narvalo všechno a nemělo by to žádnou výstavbu či dynamiku nebo uvěřitelnost - viz. nové SW filmy. 2.série Mandaloriana je MASTERPIECE, který musíte vidět! Tak, a teď si jdu zkazit chuť k Boba Fettovi. ()

Galerie (131)

Zajímavosti (100)

  • Hlavní dramatická část příběhu je udělána na základě starého grafického konceptu dvorního grafika Star Wars Ralpha McQuarrie. Jeskyně i tvor v ní byli udělány zcela věrně, akorát dle původního konceptu se s ní měl potkat Luke Skywalker na Dagobahu ve Star Wars: Epizodě IV (1980). (Sidarius)
  • Konfrontácia medzi Mandom a mužom známym ako Cobb Vanth bola silné inšpirovaná filmom Dobrý, zlý a škaredý (1966). Vidíme tu detailné zábery na oči, chvejúce sa prsty, siahajúce po zbrani a strnulé tváre, ktoré boli ikonické pre záverečný súboj vo vyššie zmienenom westerne. (ČSFD)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

Reklama

Reklama