Reklama

Reklama

Mandalorian - Season 2

(série)
Trailer 2
USA, 2020, 5 h 21 min (Minutáž: 32–52 min)

VOD (1)

Epizody(8)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (163)

Maynard. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je to dobrý, je to dobrý. Ani druhá sérka neklopítá a je to pořádně nadupaná jízda v každým dílu. Možná mě krapet mrzí, že některý díly mají jen 30 minut, ale co už. Malej zelenej toho pořád ještě moc nepředvedl, ale to se časem poddá. POtěšilo, že si Manda sundal helmu, to jako bomba! Dějově je to stejně jednoduchý jako SW, ale v tom je právě ta jejich síla. Takže ano, stal sem se fanouškem tohodle seroše... :o) ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

NOOO, DAT'S NOT DA WAAAY! *Jar Jar Binks angry noises intensifies*.... Rosario Dawson je jako Ahsoka vlhkej sen, ale jinak seriál jede v těch samejch neoriginálních kolejích. To že je seriál populární mě reálně fakt nezajímá. Finální satisfakce nulová.... 6,9 vibrátorů z beskaru z 10 ()

Reklama

Motinski 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá séria pokračuje v zabehnutých šľapajach a každá epizóda funguje nezávislé od seba ako jedna samostatná misia. Prvé štyri časti na rovnakej úrovni, no keď sa prehupneme do druhej polovice ide to stále k lepšiemu až do finále po ktoróm je jasné že išlo o udalosť roka a najlepšie Star Wars od Rogue One. Veľa známych postáv, na seriál výnimočné dobré efekty, výprava a pomaly sa z Mandaloriana stáva jeden z mojích obľúbených projektov. 9/10 ()

BoXBe 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejlepší Star Wars od Rogue One před Andorem (aniž bych znal Klonové války). Má to seriálové parametry, ale zachází to s rozpočtem tak inteligentně, že to jen a jen příjemně překvapí. Výborná série mezi mnoha jinými sériemi. Co na tom, že to občas působí jako Xena s Herculem z devadesátých let. Když se rozjede akce nestačí se člověk divit, co všechno J. J. Abrams s prvním a třetím dílem zahodil za příležitosti. Druhá půlka posledního dílu byla čirá radost. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Silná epizodičnost na principu „pomohu/poradím ti, pokud pro mne uděláš tohle“ naštěstí mírně graduje a v závěru téměř vše pospojuje, ale silný dramatický oblouk tím pádem ani druhá série nenabízí. Vypadá nicméně opět skvěle a výpravně vysokorozpočtově, především však ve všem ctí původní Hvězdné války, v designu, maskách, pomalu i efektech, scénářích a režii. Fanservis skýtá neskutečný. ()

Galerie (131)

Zajímavosti (102)

  • V této epizodě byla konečně vysvětlena velká „plot hole“, kterou kritizovali fanoušci, tedy že Mandaloriani v kreslených seriálech sundávali helmu, i když dle kodexu Mandalorianů (o kterém byla řeč v první řadě tohoto hraného seriálu) by to neměli na veřejnosti udělat nikdy. Je to zdůvodněno tak, že kodex toto zakazující, je kodex „náboženských fanatiků“ zvaných The Watch (ostatními Mandaloriany nazívaná The Dead Watch) a nikoliv o obecný kodex všech Mandalorianů. The Watch je skupina, která zachránila a vychovala ústřední postavu, takže je logické, že jiný kodex nezná. (Sidarius)
  • Seriál Mandalorian je poprvé na přímo propojen s kreslenými Star Wars (Star Wars Clone Wars – od r. 2008 a Star Wars Rebels – od r. 2014), a to prostřednictvím postavy Bo-Katan Kryze (Katee Sackhoff). Zajímavostí pak je, že dabérka kreslených Bo-Katan Kryze se stala i herečkou stejné postavy v hraném seriálu. (Sidarius)
  • Zločinci, s ktorými v úvode bojuje Cara Dune (Gina Carano), patria k druhu Aqualish. Ten nám bol predstavený už v Star Wars: Epizóda IV - Nová nádej (1977), kde sa v kantýne jeden z príslušníkov tohto druhu pokúsil napadnúť Lukea Skywalkera a Obi-Wan mu pritom odsekol ruku. (ČSFD)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno