Reklama

Reklama

VOD (1)

Nájemný lovec putuje na Vnější okraj, aby našel jiné Mandaloriany. (Disney+)

Recenze (84)

MiniMinion 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Naprosto skvělá epizoda, minimálně na úrovni první série, možná lepší. Sci-fi-westernová atmosféra funguje na jedničku, především díky kameře a (digitálním) kulisám, a pochopitelně Göransson přispěl výtečným soundtrackem. Oceňuji i propojení s knihami, doufám, že se s Timothym Olyphantem ještě setkáme. Přesně takhle jsem si jeho postavu představoval. Favreau a Filoni dali Star Wars druhý dech a jsem jim za to neskonale vděčný. Jen tak dál. ()

ACDCKL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tento díl pro mě nemá žádnou chybu, na nic se nečeká, rovnou se přejde k akci. Pak i následně marketing před uvedením dílu, že se vrátí postava z filmů, nic lepšího snad být nemůže. Díl i musel finančně vyjít na velké prachy za písečného draka, ale to stálo za to, vyloženě mi 51 minut uteklo jak voda. Jasných 5*. ()

Reklama

Atrekan

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dost slušný vstup do nové série. Spojení sil Manda a domorodců mi dost připomnělo díl Sanctuary z první série, avšak v lepším podání. Zajímavější, než samotný první díl, je nastínění linky s Bobou Fettem, kterýho určitě ještě uvidíme. Nikdy mi nedošlo, že Boba vlastně bude vypadat stejně jako Jango, hold ho mám spojenýho s Jeremym Bullochem ještě z původní trilogie. Boba Fett se narodil asi 32 BBY a na rozdíl od normální klonů neměl urychlené stárnutí, tudíž by mu mělo být v Mandalorianovi asi 36 let, avšak herci (Temuera Morrison) je už 59. Jsem zvědavej, jestli tuhle věkovou neshodu nějak vysvětlí, nebo jestli se to zase svede na tatooinské sluníčko jako s Obi-Wanem v ANH ()

Kaka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dvojka navazuje přesně tam, kde to zabalila jednička. Je to rychlé, svěží, plné odkazů na klasické filmy a zároveň nechybí pro odlehčení trochu humoru a vtipných momentů. Mandalorian se zatím jeví jako Indy z budoucnosti, potažmo rovnou z jiné galaxie. Skvěle vychytaná akce s pouštním červem, na seriálovou produkci špičkový vizuál. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velice příjemně rozehraný úvod druhé série, jakmile se Padme ocitla na Tatooine, byla jako ryba ve vodě.. To uctivé pomrkávání po původních SW je tu hřejivě cítit a mně se to velmi zamlouvá.. Mando je skvělý, malý Yoda k zulíbání a Marshal ve zbroji působivý, upřímně řečeno Timothy Olyphant v nejpovedenější variaci.. Těším se na pokračování.. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (19)

  • Během vzpomínkové sekvence Marshala (Timothy Olyphant) je vidět moment, kdy všichni sledovali zničení druhé Hvězdy smrti. Text kolem hologramu je napsán v jazyce (abecedě) Star Wars a při překladu do angličtiny zní: „Little does Luke know that the Galactic Empire has secretly begun construction on a new armored space station even more powerful than the first dreaded Death Star“, což je všemi dobře známý úvodní text ze Star Wars Epizoda VI (1983). (Sidarius)
  • Konfrontácia medzi Mandom a mužom známym ako Cobb Vanth bola silné inšpirovaná filmom Dobrý, zlý a škaredý (1966). Vidíme tu detailné zábery na oči, chvejúce sa prsty, siahajúce po zbrani a strnulé tváre, ktoré boli ikonické pre záverečný súboj vo vyššie zmienenom westerne. (ČSFD)

Reklama

Reklama