Reklama

Reklama

VOD (1)

Nájemný lovec putuje na Vnější okraj, aby našel jiné Mandaloriany. (Disney+)

Recenze (84)

Hellierer 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Poslední epizoda první sezóny Mandaloriana ve mě zanechala velice spokojené pocity a jsem neskutečně rád, že první epizoda sezóny druhé je snad ještě lepší a upřímně jsem mé nadšení vlastně ani nečekal. Epizodě rozhodně napomáhá větší stopáž (52 minut), kdy těší jak temnější/gang úvod, tak i echt westernový zbytek (příjezd do města na koni/speederu, spojení se s místním šerifem...). Akce je parádní a poslední třetina je jeden velký eye-candy moment. Přirozeně palec nahoru i za Timothy Olyphanta, pro něhož mám jednoduše slabost. Překvapením (určitě příjemným) je i skutečnost, že po velké popularitě malého Yody se tvůrci nerozhodli mu dát nějak větší prostor, takže pořád funguje jako takové hezké a roztomilé rozptýlení a divák se ho nestihne zbytečně přejíst. Je mi jasné, že po tomto neskutečném rozjezdu se bude určitě zpomalovat (ostatně rozpočet asi nebude nafukovací), ale pokud zbytek bude alespoň z poloviny tak dobrý, tak bude převládat maximální spokojenost. ()

Remivsremi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mandalorian pokračuje přesně v tom, co začal v první sezóně. Mando někam cestuje, dostane se do potíží, často ani neví jak a pak to musí chtě nechtě vyřešit. Většinou to osahuje blaster a pořádnou přestřelku. Pokud vám to nesedlo minule, nebudete nadšení ani tady. Přesto hlas Pedro Pascala je stále úderný, nosný a nezaměnitelný. Baby Yoda je snad ještě roztomilejší, a je jasně poznat, že budget se navýšil. Scenérie jsou překrásné, digitální efekty dechberoucí. Rozdíl mezi filmem a seriál se stírá stále více, a samozřejmě za to může rozpočet. Z Mandaloriana je ale cítit něco víc. Je to rozhodující prvek, který chyběl osmé a deváté epizodě filmové série. Je tu radost, zapálení pro věc a skutečná láska k látce. Přál bych si pouze propracovanější děj. Pak bych byl radostí bez sebe. ()

Reklama

Sany33 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Príbeh: Mando sa snaží nájsť svojich druhov z Mandaloru ale natrafí na šerifa, ktorého mestečko zužuje netvor a tak sa za malú províziu dohodne na jeho zničení. Prevedenie: Prvý diel druhej série sa príbehom prvej nijako nezaoberá a ide si svojou cestou. Vedľajšia misia, ktorá sa sprvu zdala banálna vo finále vyrazila dych a CGI príšera potešila oko nejedného diváka. Dáva hviezdu navyše za to že sa boj odohráva cez deň čo je pri bojoch podobného typu vzácnosť. 90% ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velice příjemně rozehraný úvod druhé série, jakmile se Padme ocitla na Tatooine, byla jako ryba ve vodě.. To uctivé pomrkávání po původních SW je tu hřejivě cítit a mně se to velmi zamlouvá.. Mando je skvělý, malý Yoda k zulíbání a Marshal ve zbroji působivý, upřímně řečeno Timothy Olyphant v nejpovedenější variaci.. Těším se na pokračování.. ()

clump 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejdřív jsem myslel, že budu naštvanej, že už zase letíme na Tatooine. Kapitola z předchozí série, co se tam odehrávala, byla celkem jalová, plus mě zvlášť po Epizodě VII a Epizodě IX sere povrchní recyklování a hraní na nostalgickou strunu. Ale nakonec to zahráli dobře, se světem a lore Star Wars pracujou celkem hezky a citlivě, na rozdíl od J.J. Abramse mi přijde, že tomu Favreau a Filoni rozumí na hlubší úrovni. Taky umí SW ambienci nebo jak to nazvat. Vizuální atmosféra? Třeba taková blbost jako ta ulice s graffiti a ty siluety věží v pozadí... nevím, jak to říct, prostě mi to přišlo vizuálně a pocitově velmi v pořádku a měl jsem z toho radost. I když to samozřejmě místama recyklát byl. Bavil jsem se ale velice dobře. Plusový body za rozvíjení kultury Tuskenů a hudbu, která je snad ještě lepší než minule. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (19)

  • Príšera, okolo ktorej sa prevažne točí táto epizóda, sa nazýva Krayt Dragon. Jedná sa síce o prvý výskyt živého jedinca tohto druhu v ságe Star Wars, ale kostru tohto druhu sme mohli vidieť už v Star Wars: Epizóda 4 - Nová nádej (1977), a to hneď zo začiatku, keď R2D2 a C3PO idú po púšti na Tatooine. (ČSFD)
  • Flashback, který ukazuje, jak přišel Cobb Vanth (Timothy Olyphant) ke slavné mandalorianské zbroji Boby Fetta, je adaptací několika pasáží z knižní trilogie „Star Wars: Aftermath“ (2015–2017). (TwoFace)
  • Krayt dragon vydáva rovnaké zvuky, aké použil Obi-wan na vyplatenie Piesočných ľudí (Tuskenov) v epizóde Star Wars: Epizóda 4 - Nová nádej (1977). To vysvetľuje, prečo sa Tuskeni po ich započutí okamžite stiahli. (ČSFD)

Reklama

Reklama