Reklama

Reklama

Mandalorian - Season 2 (2020) (série)


Kapitola 13: Jedi (S02E05)

(epizoda)
  • USA Chapter 13: The Jedi (více)

VOD (1)

Mandalorian cestuje na planetu, které vládne krutá místodržící, jež má velice mocnou nepřítelkyni. (Disney+)

Recenze (89)

Lacro 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nařachanej díl, kterýho jsem se nemohl dočkat. Konečně jsem viděl hranou Ashoku, která měla moc povedenej příchod do tohoto seriálu a ukázala nám její lightsabery v plný parádě. Zjistili jsme jak se jmenuje náš mrňous, slyšeli jsme zmíňku o Yodovi a Anakinovi. Samozřejmě naše hlavní dvojka v akci je vždycky top, ještě když vidíte, jaký mají mezi sebou pouto. Za mě prostě a jednoduše naprostá spokojenost. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

// Skvělý, takže nová trilogie udělala Star Wars ostudu tím, jak byla nekoherentní a lajdácky napsaná, a Mandalorian jim zase dělá ostudu tím, že si tahá nejlepší věci z lore, a pak je přetavuje v béčkové epizody Hvězdné brány. Celý ten díl vypadá, jak kdyby vznikal v amatérské produkci s budgetem východoevropského akčního filmu s Brucem Willisem v roli záporáka. Sorry, miluju Star Wars, but not like this... ()

Reklama

jjjerry 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Konečně Ashoka a double light saber =) Ocenil bych mladší herečku s více "teen" vzhled jako v anime Clone wars, ale chápu, že už je starší.  Nesedla mně. Zase scénaristické mezery. Jedi neutočí první, je to ochránce. Akce super, ale působí to vše laciným dojmem. A hlavně chybí vysvětlení, kdo to byl? jaktože zkušenost Ashoku dorovnala v souboji? Přežila? kdo je jeji šéf? ()

KukulienkaHO 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Chapter 13: The Jedi" je dosť slušná epizóda, no mám s ňou určité problémy. Rozhodne som nečakal, že sa Ahsoka Tano objaví hneď v úvode. Bál som sa ako bude vyzerať, Rosario Dawson som nepovažoval za dobrý výber, pretože jej tvár mi skrátka na Ahsoku nesedela. Musím však uznať, že ju zamaskovali skutočne veľmi dobre. Irituje ma však dĺžka jej lekku (Jako prečo sú také krátke, keď by mala byť už dlho dospelou Togrutkou a navyše už na konci klonových vojen ich mala dlhšie než tu?). Počítal som určite s hlasovou prítomnosťou Ashley Eckstein, no tá sa na moje veľké prekvapenie nekonala (WTF?!). Každopádne, s Ahsokou prišla aj dávka nových informácií o Baby Yodovi (teda pardon, o Groguovi) aj jednej známej postave. Čo je hlavné, tak sme sa dozvedeli, že náš malinký kamarát nie je také mimino, za ktoré sme ho doteraz všetci mali, ale že toho už má skutočne dosť odžitého a zažitého. A zrejme jeho roztopašné správanie a neschopnosť rozprávať zapríčiňuje jeho polživotné odtrhnutie od spoločnosti. Príbeh epizódy je fajn, no koniec nefunguje úplne na 100%. Ako fakt som dúfal, že Ahsoka si Grogua zoberie a začne ho cvičiť a tým sa ho seriál v podstate "zbaví" a posunie sa ďalej. Nuž... nestalo sa tak. Ahsokine dôvody, pre ktoré to odmietla sú pochopiteľné a ja ich beriem (čo ale neberiem, je jej nedodržanie sľubu), ale aj tak by som bol oveľa radšej, keby ich nemala a zobrala si ho. Tým by si aj do budúcna vlastne zabezpečila v seriáli väčšiu rolu. Sú nejaké drby, že by mohla mať svoj vlastný film alebo skôr seriál a doň by to bola skvelé téma. Dozvedeli sme sa, že sa Ahsoka snaží nájsť Thrawna (zrejme kvôli Ezrovi), no neviem ako sa dá aj táto téma zapracovať do tohto seriálu. Z toho mi vyplýva a zároveň ma aj mrzí, že si z tejto epizódy tvorcovia spravili v podstate len akúsi reklamu na jej prípadný vlastný seriál. Celkový príbeh sa nám v podstate nikam neposunul, bude ale zaujímavé v ďalšej časti sledovať, ako sa Grogu spojí so silou. P.S.: Začínam sa báť, že finále série nebude moc konzistentné. ()

BROKEN_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Plakal jsme štěstím! ÚŽASNÁ EPIZODA! Pro mě osobně se jedná prozatím o nejlepší epizodu. Ashoka se mi líbila, ale na začátku jsem měl pocit, že si Rosaria vzala na sebě cosplay Ashoky a hraje si na ni. Ale to se po chvíli změnilo a začal jsem v ní vidět Ashoku. V pohybech mě Ashoka lehce nepřesvědčila, plus ty její "vlasy" neodpovídají délce z finále seriálu Rebels, ale jak řekli sami tvůrci, bylo to kvůli akčním scénám, kde by ty delší "vlasy" vypadali divně, takže jsem ochoten to odpustit. Konečně jsme zjistili jméno Baby Yody, plus závěrečné překvapení v odhalení jedné postavy, kterou fanoušci Star Wars moc dobře znají byla překvapující a zároveň potěšující. Dave Filoni na hrad! Tvůrci dávají fanouškům to co chtějí a toho si neskutečně vážím! Jen tak dál. Doufám a věřím, že jsme se s Ashokou neviděli na posled. P.S. Vidět ji se světelnými meči byl nerdí orgasmus. Miluju to! ()

Galerie (6)

Zajímavosti (13)

  • Ahsoka povie, že Yoda bol jediným príslušníkom svojho druhu, ktorého poznala. To je zaujímavé, pretože v Rade rytierov Jedi sme mohli vo filme Hviezdne vojny: Epizóda I - Skrytá hrozba (1999) vidieť aj ďalšieho príslušníka tohto druhu - Yaddle. Táto rytierka sa však v ďalších filmoch neobjavila a zdá sa, že zomrela skôr, než sa do chrámu rytierov Jedi dostala Ahsoka. (ČSFD)
  • I v tomto díle se objevilo mnoho odkazů na originální Star Wars filmy. Při příletu na Corvus je Razor Crest skenován ručním skenerem vesmírných lodí, který používali rebelové ve Star Wars Epizoda IV (1977) při příletu Millenium Falcona na Yavin 4. V zahradě magistry Morgan Elsbeth (Diana Lee Inosanto) v Calodanu byl zase k vidění závlahový systém velmi podobný tomu z pouštní farmy Owenů na Tatooinu, který se objevil ve Star Wars Epizoda IVStar Wars: Epizoda II (2002). A brána města Calodan vydávala při otevírání velmi podobný zvuk, jako brána Jabbova paláce na Tatooine ve Star Wars Epizoda VI (1983). (Sidarius)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno