Reklama

Reklama

VOD (1)

Mandalorian a jeho spojenci podnikají nebezpečnou záchrannou misi. (Disney+)

Recenze (124)

Chen 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zklamání z některých novějších filmů je kompletně pryč, to co ony nezvládly, vynahradil The Mandalorian a to na výbornou. Epické, dojemné, překvapivé, tedy přesně takové, jaký by závěr řady měl být. Plus je nutné zmínit, že vizuální efekty v seriálech ušly hodně dlouhou cestu a opravdu si nezadají s filmovými kolegy. A mimochodem, byť chápu, že ne každý je fanda The Mandaloriana, tak hodnocení jednou hvězdičkou považuji za smutnou snahu získat si pozornost, rozhodně ne férové hodnocení. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

S přehledem nejlepší epizoda dvojky. Nabitá akcí včetně působivého minisouboje Mandaloriana s robotem, který se vymyká jinak obvykle rutinně střiženým střílečkám, roztomilé rozloučení i patřičně ikonické finále s digi ksichtem, který se snad jako jediný moc nepovedl. Co ale na tom, když je to feelingově pekelně blízko ke klasickým Star Wars, které mají všichni tak moc rádi. ()

Reklama

Hawaj 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Konečně akce a super řežba, to bych chtěl v každým díle, ale pak to zazdí zoufalý melodrama. No fuj, úplně z toho tekl trapně uctivěj patos k předloze. Kurňa, SW jsou vo srandě, hravosti, lehkosti a vo hláškách a ne že se všichni posérou a čučej jak tvrdý Y páč dorazil ňákej ztuhlej hejhula. To bylo fakt trapný a vypadalo to jak z amatérskýho fanfilmu. Za to bych je nakopal. To mě fakt nedojalo. A já chtěl bejt dojatej. Jediný z koho šel trošku strach byl Giancarlo Esposito, ten to zahrál dobře. ()

0verseer 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"He is strong with the Force, but talent without training is nothing. I will give my life to protect the Child... but he will not be safe until he masters his abilities." Keď som si bláhovo v polovici tejto série myslel, že najväčším esom, ktoré tvorcovia vytiahnu z rukáva je comeback Bobba Fetta, netušil som ako pekelne sa mýlim. To najlepšie si totiž tvorcovia nechali na samotný záver, pri ktorom asi všetkým fanúšikom tohto podmanivého univerza klesla sánka. Veľká vďaka pánom Fabreau a Reedovi za to, že vrátili Star Wars tam kam patrí a zaplátali rany, ktoré divákom spôsobili posledné tri filmy... ()

DeJiF 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jen málokrát se mi stává, že bych zíral bez jediného mrknutí oka s otevřenou pusou dokořán a vlily by se mi náporem emocí do očí slzy. V konkrétním případě Star Wars se mi to stalo jen u Pomsty Sithů, při Order 66 a finálním souboji mezi Anakinem a Obi-Wanem. A Mandalorian to dokázal znovu. Nemůžu říct, že by mě to tak dojalo jako Pomsta Sithů, ale i tak je závěr tohoto seriálu naprosto parádní. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (19)

  • Čepeľ svetelného meča, ktorý používa Luke Skywaler, pripomína tvarom meče, ktoré sa objavovali v originálnej trilógii. Tieto svetelné meče mali čepeľ, ktorá tvarom pripomínala klasické meče. V prequeloch, ako aj v sequeloch mali naproti tomu svetelné meče čepele širšie, s kruhovým prierezom a oblým hrotom. (ČSFD)
  • Boba Fett (Temuera Morrison) povie, že Impérium zmenilo Mandalore na sklo. Tým chcel povedať, že Mandalore zničili. Jednalo sa totiž o púštnu planétu pokrytú pieskom a sklo vzniká práve roztavením piesku. (ČSFD)
  • Keď Din Djarin (Pedro Pascal) porazí Moffa Gideona (Giancarlo Esposito), vezme mu Darksaber, ktorý svojmu vlastníkovi dáva právo vládnuť na Mandaloreom. Keď ho chce darovať Bo-Katan Kryze (Katee Sackhoff), Gideon mu povie, že ona ho nemôže prijať ako dar, musí ho vyhrať v boji. To však spôsobilo určité nejasnosti, nakoľko v seriáli Star Wars Rebeli (2014) ho Bo-Katan prijala ako dar od Sabine Wren. Jedným z dôvodov, pre ktoré ho možno teraz nemôže znovu prijať ako dar, je, že oň prišla, čím sa stala nehodnou vlastnenia Darksaberu. Keby ho získala späť v súboji, dokázala by, že si ho zaslúži. (ČSFD)

Reklama

Reklama