Reklama

Reklama

Mandalorian - Season 3

(série)
Trailer 1
USA, 2023, 6 h (Minutáž: 33–59 min)

VOD (1)

Epizody(8)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (127)

Algernons 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Třetí série se vypořádávala s řadou problémů (Zrušení Rangers of the New Republic, odchod Giny Carano, Boba Fett) a ten nejzásadnější byl, jak navázat po Bobovi? Je očividné, že tu původně Grogu neměl být. Zároveň spoustě lidí nesedl více uvědomělí tón, který si nehraje na drsný a špinavý svět jako první dvě série, ale z nějakého důvodu lidem tato přímočarost vadí více, než přetvářka a stěžují si tak na věci, které byly přítomné i v prvních dvou sériích. Jako by jim to otevřelo oči. Avšak já jsem ve výsledku nadmíru spokojen, změna zaměření na znovuzískání Mandaloru a na vztah Bo s Mandem, kteří mají často úplně jiný pohled na svět mě bavila. Stejně jako růst jejich vztahu a postupný vývoj. A ikdyž tu místy Grogu působí navíc, nakonec se krásně poprali s jeho zakomponováním a dalším krokem ve vztahu s Dinem. U série šla taky cítit mnohem větší produkční hodnota, která nadělila víc kulis, lokací, planet, komparzistů a akce (hlavně té vesmírné) než první dvě série dohromady. Díky tomu působí celá galaxie a éra Nové republiky hmatatelněji a uvěřitelněji. Avšak občasné tápání, rozervanost skrze zrušení Rangers of the New republic a zkratkovitost z toho dělá nejslabší sérii, kde to zachraňují hlavně poslední epizody, které mi to přehouply na maximální uspokojení ze světa Star Wars. Tyhle tři série, jsou momentálně má oblíbená trilogie. Někdo může mít strach z toho, že to vymýšlí tvůrci za pochodu, ale jde vidět že Favreau v tom dokáže plavat a rozumí dílu, které stvořil a ví vždy, jak jednotlivé dílky zapasovat a znovu využít. Je to prostě machr! ()

Kaka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Trojka opouští klasickou epizodovost, která je známá z prvních dvou sérií a buduje obsáhlejší příběh, který se prolíná všemi díly zatím poslední série. Z prvu se rozehrávají karty trochu neobratně a pomalu a divák moc neví co má čekat v dalších dílech, ale zhruba od polovina nabere třetí Mandalorian dobré tempo a sveřepě směřuje k nabušenému finále. Nechybí SW gadgety a dost zábavných momentů, především kolem Groga. Jako epická Star Wars alternace je to jen občas, ale feel good seriál je Mando skoro neustále. ()

Reklama

Kopi1 

všechny recenze uživatele

Dávám pět hvězd, abych trochu zvýšil hodnocení, ale také proto, protože jsem se furt bavil a s radostí koukal. Ano některé díly nebyly tak dobré jako poslední 2, ale u seriálu nemůžete čekat, že každý díl bude velká bitva. Navíc Mando už je tak stavěný, že se zde odbočuje na vedlejší mise a trochu se to universum rozšiřuje. Grogu sice zde svůj význam moc neměl, ale v posledním díle to odčinil. Dobré interakce mezi postavami, celkově svět, efekty a choreografie byly supr. Jedna hlavní záporná postava se mohla ukázat klidně o něco dříve. Celkově jsem ale zvědav, co se se zemí Mandaloru stane dále nebo už stalo, protože o tom nic nevím. Mandalorian je prostě typ seriálu, který mě bude bavit ať se tam bude dít cokoliv, už je to tak nastavený. ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

To všeobecné fňukání ohledně třetí řady je zcela mimo mísu (tedy krom retardované třetí epizody). Zcela fantasticky zapracovává to co diváci chtějí a děj posouvá dál směrem k Mandalorianům. Žádné trapné berličkoidní linky a vata. Čistá linka s fantastickým nápadem jak prcka zapojit do děje (nejdřív “nalezenec-učeň” a pak “droid-rider”). Naprosto bez diskuze stále nejlepší co SW v současnosti nabízí. Pozn.: v epizodě Pirát si štěknul Zeb... proč? ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

třetí série na jedné straně bojuje s fanouškům dobře známou epizodičností a na druhé s tím, že by konečně ráda nabídla na Mandovské poměry komplexnější a méně odlehčený příběh.  To se pak ve druhé polovině docela daří a i když je třetí řada pocitově slabší než dvojka, najde se v ní mnoho pozitiv a nová parta kolem Din Djarina stále baví víc než poslední celovečerní filmy. Faktem každopádně je, že Grogu je tu tentokrát tak nějak navíc a většinu času funguje jen jako roztomilé zpestření a zábavný prvek. Ve finále sice i on přiloží ručku k dílu, ale kdyby tady v rámci celé řady nebyl, zas tak moc by se nestalo. Jenže to by Favreau asi fanouškům nedokázal udělat...80% ()

Galerie (92)

Zajímavosti (41)

  • Kelleran Beq byl Mistr Jedi, který dohlížel na padawany, když procházeli zkouškami řádu. Měl přezdívku „The Sabered Hand“ a nehraje ho nikdo jiný než Ahmed Best, který hrál Jar Jar Binkse v prequelech. (Veskoslav)
  • Ve stínové radě je druhý zprava Brendol Hux, kterého si zahrál Brian Gleeson. Je to otec generála Armitage Huxe z nové trilogie, kterého hrál jeho bratr Domhnall Gleeson. Brendon Hux měl na starost výcvik dětských kadetů, kdy inspiraci vzal z výcviku rytířů Jedi ještě z dob služby v republikové armádě, kde přímo spadal pod jedijské velení. Tento program pak sloužil i jako výcviková metoda Prvního řádu, který ji převzal a kdy unášel děti, z nichž cvičil vojáky. Tento osud potkal Finna, kterého hrál John Boyega v Star Wars: Síla se probouzí (2015). (Veskoslav)
  • Odměna na Mon Calamari prince byla vypsána už před několika lety. Můžeme to vidět v 1. sérii, kdy Din Djarin (Pedro Pascal) hledá novou zakázku u Greef Karga (Carl Weathers), který je v té době ještě vůdce cechu nájemných lovců odměn. (Veskoslav)

Reklama

Reklama