Reklama

Reklama

Mandalorian - Season 3

(série)
Trailer 3
USA, 2023, 6 h (Minutáž: 33–59 min)

VOD (1)

Epizody(8)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (127)

Urukhaj98 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nehledě na to, že se v samotném závěru ukázal smysl všeho, co se ve třetí řadě Manda dělo a působilo tak roztříštěně, převládá po shlédnutí finále spíše zklamání. Třetí série zkrátka až moc přešlapovala na místě, zápletka s obnovou ztraceného domova Mandalorianů zdaleka natáhla tolik jako pátrání po původu malého Grogu, příběhové odbočky, ač úsměvné, byly nakonec spíše rušivé a samotné finále, byť velkolepé co do měřítka, bylo naprosto vyprázdněné po stránce emocí. A to ani nemluvím o tom, jak nezdravě často se tu scénaristé při budování příběhu spoléhají na náhody. Úplně na úroveň The Book of Boba Fett (pozn.: pro pochopení příběhu nelze vynechat) jsme sice neklesli, ale na Mandův standard je to pořád přeci jen málo. Kvituji poslední záběr, kterým by to celé klidně mohlo skončit a divák tak není mučen nějakým laciným cliffhangerem vycucaným z prstu na poslední chvíli. I tak bych byl ale rád, kdyby si Din Djarin ještě stihl napravit pověst a skončit v tom nejlepším. 6/10 ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pomalá expozice, rozestavení pěšců na šachovnici až k mistrovskému finálovém dvojdílu, který si co do rozmachu nezadá s filmem. Skvělé využití Bo a získávání respektu vůči Mandovi. Snaha o epizodičnost se trochu bije s vyprávěním většího příběhu, ale nakonec to do sebe všechno pěkně zapadne. Vždycky to podrží skvělý Grogu, který už jede na jistotu a ukazuje, že si vybral správně. Vynikajicí závěr! ()

Reklama

Lachtaan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po odmlce se vrátil jediný SW projekt, co mě kdy bavil sledovat (i s Andorem jsem se nakonec tak nesešel) a třeba hned zpočátku konstatovat, že ani Mando už mě tolikrát neposadil na zadek, jako se mu dařilo v předchozích dvou sezónách. Možná je to i mou blbostí, že jsem skipnul Boba Fetta a byl tedy značně zmaten ve zdejší úvodní epizodě, ono ale i na ní navazuje ještě několik nezáživných, než se seriál vrátí do těch nadstandardních kvalit, jako jsme byli zvyklí. Poslední 3-4 epizody už jsou opět esencí pořádného sci-fi, co má perfektní vizuál, zběsilý spád a výtečnou hudbu. [viděno na Disney+] ()

DragonnCZ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

9/10. - Třetí série Mandaloriana se opravdu vydařila! Vše začíná šlapat už v prvních epizodách. Scénáristi skvěle pracují s postavami jako Bo-Katan, Mandem nebo Groguem a jejich vztahy. Seriál nás vystavuje skvělým napětím a výborně nasnímanou akcí. Je tu vidět, že tvůrci pracovali s vyšším rozpočtem. Vidíme více vesmírné akce, lokací (zejména Mandalore), lepší animace atd. Vrácí se nám téže i stejnojmenný záporák, kterého si neskutečně dává Giancarlo Espisito. Dále nehorázným způsobem jsem si užíval Mandaloriany a tu zápletku na znovuzískání Mandaloru a poslední dvě epizody byly naprostým peakem. Stále se nemohu nabažit toho jak to dál bude celý pokračovat. I když se za mě jedná o nejslabší sérii seriálu tak či onak ji mám neskutečně rád a Jon Favreau své dílo miluje a dává do toho vše. ()

sepp 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bait and switch dokonán a Kathleen Kennedy se to tedy opravdu podařilo - zaškrtila i tu poslední slepici, co snášela zlatá vejce a SW jsou definitivně mrtvá záležitost. A normies s consoomers tu slintají blahem a dávají 5* jak smyslů zbavení. Ti aspoň trochu vnímající či mající více než 5 mozkových buněk se diví, proč je S3 tak zvláštní či stále ještě kladou otázky, proč se Mando objevil ve dvou epizodách The Book of Boba Fett, jelikož jim to (oprávněně) stále nedá spát a vrtá hlavou i po roce od toho megaprůseru, kterým TBBF byl. Stručně řečenmo, za vším je vnitřní boj v Disney, který se za ty uplynulé roky v Disney odehrával a který bohužel Favreau pro tuto chvíli prohrál. Kathleen Kennedy se svým nohsledem Filonim převzali otěže nejdřív nad TBBF a následně i nad S3 Manda, aby zvrátili návrat Lukea v Mandovi a tím pokus Favreaua o vyškrtnutí sequelů z kánonu. Favreau toto bohužel neustál a ač je pod S3 Manda formálně podepsán, je veřejným tajemstvím, že nad S3 zlomil hůl a celá jela jen podle not Filoniho a KK. Jediné, čím se lze pro tuto chvíli chlácholit je to, že čísla sledovanosti S3 jsou katastrofální a společně s dalšími SW průsery (Ahsoka) a totálními sračkami (Acolyte), které se nám Disney chystá vmést do tváře, je toto snad prvním hřebíčkem do rakve KK. ()

Galerie (92)

Zajímavosti (40)

  • Holomapa Nevarro vydává stejný zvuk jako mapy v originální trilogii. Dále zde můžeme vidět následující popisky (zprava doleva): přístávací plocha, Pul Kushin a Západní nádvoří. (Veskoslav)
  • Projekt Necromancer byl tajný imperiální plán na přivedení císaře zpět pomocí klonování. Tento projekt byl zahájen již několik let před pádem republiky a první zmínku můžeme vidět 19 BBY v hoře Tantiss v seriálu Star Wars: Vadná várka (od r. 2021). (Veskoslav)
  • Předák v loděnici v podobě bývalého bitevního droida B1 je namluven dvorním dabérem droidů Matthew Woodem. Ten propůjčil svůj hlas i generálu Grievousovi. (Veskoslav)

Reklama

Reklama