Reklama

Reklama

VOD (1)

Přeživší vycházejí z úkrytu. (Disney+)

Recenze (55)

inmax

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejvíc mě na této epizodě štve, že definitivně pošlapali památku IG-11, který měl na konci první sezóny naprosto památnou hrdinnou smrt a teď ho Grogu používá jako jakýsi oblek... v podstatě chodí v mrtvole a opakovaně "vtipně" mačká "ano" a "ne". Přirovnal bych to ke zneuctění Palpatina jeho oživením v 9. epizodě. Disney recykluje a když už se mu něco podaří (přeprogramování smrtícího IG-11 na chůvu), tak to o pár let později zašlape do země. Ale samozřejmě internetem už běží nadšené reakce, připodobňování ke Krangovi z Turtles a postavičky se budou prodávat jako na běžícím páse. Pokud nebude v poslední epizodě něco skvělýho, tak je tahle sezóna nejhorší ze všech, včetně Book of Boba Fett. ()

Hellierer 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kdyby takhle vypadala každá epizoda, neřeknu ani popel. Konečně se zase něco děje, hlavní linka se posouvá a je tu hned několik efektních scén. A kdyby se postavy nechovali úplně jako šulini, bylo by to ještě lepší. Ovšem skutečnost, že celá třetí série by se dala shrnout do dvou, maximálně tři hodinových epizod, je pořád smutná. O to víc, že prostor není vůbec zužitkován a místo toho, aby se prohlubovaly postavy a vztah diváka k nim, se většinou jedná o nezáživné odbočky zhruba s pěti minutami důležitého děje (a to možná přeháním). Pro delší formát budiž. Ale na poli osmi epizod si tohle tvůrci prostě nemohou dovolit. ()

Reklama

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Oživlý cyberpunkový artwork na úvod, mechaGrogu, plachetnice jak z kultovního béčka Vesmírný lovec a pak koktejl ověřených SW přísad. (Impérium je svině, vyhlazování, staré křivdy, obětování, JE TO PAST!) Strašně skvělá epizoda. A je to dobře - první polovina třetí série vyhrožovala nezáživnou povinností, což se teď zdá být skoro až zastíracím manévrem. ()

Peter.Coney 

všechny recenze uživatele

Dobrá stopáž, výprava a zajímavý nápad s IG-12. Určitě nadprůměr v této sérii a snad si nechali nejlepší na konec. Každopádně nevím jestli chci další známou postavu, aby se ukázala na konci jako předtím. Myslím, že tohle by měl být boj hlavně Mandalorianů s pomocí Greefa Carga, popřípadě někoho koho jsme poznali až v tomhle seriálu, ale jestli se opět ukáže na pomoc nějaký Jedi, tak to pro mě ztratí nejspíš jiskru. ()

tomik99 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tahle epizoda snad měla všechno a nemám naprosto co vytknout! Stínová rada, Impérium, garda, Mandaloriani. A mělo to opět kouzlo první série. Grogu měl konečně nějaký význam a větší úlohu v celé třetí řadě. S jeho ovládáním IG-12 jsem se upřímně od srdce zasmál, což se mi stalo u této řady poprvé. Až filmová epizoda, neskutečně jsem se bavil. ()

Galerie (1)

Zajímavosti (6)

  • Během zasedání stínové rady Impéria je zde jedna zajímavá a významná postava – kapitán Gilad Pellaeon. Pravá ruka velkoadmirála Thrawna se poprvé představuje „naživo“. Jeho lodí byl hvězdný destruktor Harbinger. Poprvé jej ale z temnoty Star Wars Legends přivedl už seriál Star Wars Povstalci (od r. 2014), a to konkrétně dvojepizoda Family Reunion and Farewell. Hlas mu propůjčil Jim Cummings, který daboval Hondu Ohnaku. Samotná postava si pak odbyla knižní premiéru v roce 1991 v knize „Dědic Impéria“. (Veskoslav)
  • Pretoriánská garda má inspiraci ve starověkém Římě, kde tato elita chránila Imperátora. Ve světě Star Wars ji k životu přivedla Stínová rada jako následovníky Císařské královské gardy, která zase vycházela ze senátní gardy. Pretoriáni byli vycvičeni v umění boje Teräs Käsi, Bakuuni Hand, boje beze zbraně Echani nebo Nar Kanji. Dále jejich specializací byl boj s různými typy zbraní od energetických zbraní až po vibročepele. (Veskoslav)
  • Projekt Necromancer byl tajný imperiální plán na přivedení císaře zpět pomocí klonování. Tento projekt byl zahájen již několik let před pádem republiky a první zmínku můžeme vidět 19 BBY v hoře Tantiss v seriálu Star Wars: Vadná várka (od r. 2021). (Veskoslav)

Reklama

Reklama