Reklama

Reklama

Mandalorian

(seriál)
  • USA The Mandalorian (více)
Trailer 3
USA, (2019–2023), 16 h 29 min (Minutáž: 31–59 min)

Tvůrci:

Jon Favreau

Hrají:

Pedro Pascal, Gina Carano, Carl Weathers, Werner Herzog, Nick Nolte, Emily Swallow, Omid Abtahi, Taika Waititi, Giancarlo Esposito, John Beasley, Horatio Sanz (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(24)

Obsahy(1)

Seriál pojednává o dobrodružstvích osamělého lovce, který najde malého tvora Grogu a snaží se ho ochránit před Impériem a mnoha jinými nepřáteli, kteří se ho snaží využít ve svůj prospěch. Na své cestě oba zažívají mnohé nástrahy i nebezpečí. (ČSFD)

Videa (9)

Trailer 3

Recenze (483)

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Nejsem úplně Star Wars fanda, a tak jsem byl už od začátku trochu "proti" Mandalorianovi, no napříč tomu to není úplně špatná záležitost a svoje kouzlo to má. Všudypřítomný Baby Yoda (a vznik nových memes!!) spolu s typickým Star Wars vizuálem jsou plusovými body Mandaloriana, dále jednoduchost a přímočarost děje, kdy je vlastně celá série jen o putování lovce a hledání práce. Co mi hodně sedlo jsou 30minutové díly, které si v rámci možností udrží pozornost a nesklouzávají do dlouhosáhlé nudy, ale pořád mám dojem, že mi tam něco chybělo. Něco, co často i nadprůměrné díly (zejména poslední 3, které byly akčnější, dravější a působivější) spojí do nadprůměrného celku a dá celé sérii výraznější pointu. Takhle mi to přijde jakoby sami tvůrci nevěděli, jak to celé smysluplně zakončit, a sázejí jen na fanouškovskou základnu SW a osvědčený, fungující vizuál bez toho, aby uzavřeli tuhle vesmírnou cestu. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Je docela smutné, že tohle "nic" určené nejmladší části divácké základny je obecně vnímáno jako nejlepší Star Wars produkt Disneyho éry. I když to chápu - je to takové příjemné plácání, které nemá ambici někam posouvat svět Star Wars a nějak se k němu vyjadřovat, jde prostě o vygenerovaný content spojující všechny trademarky, které se u testovacího publika vydotazníkovaly jako žádané. Vznikla věc, na kterou se dá koukat, nikoho k ničemu nevyzývá, dává záminky k bohatému prodeji merche a je v tom dost háčku, aby byl důvod vesele čekat na další epizodu. Chápu, že Disney tohle teď, když je značka opět rozvrácená, nutně potřebuje a jde o celkem slušnou práci v rámci toho, o co se to pokouší. Že se nad tím rozplývají dospělí lidé jako nad něčím, z čeho v tuto chvíli žijí, je samozřejmě docela... no je to jejich volba. Co mě se týče - rozhodně se to dá coby dětský produkt respektovat a moje vysoké hodnocení vyplývá hlavně z toho, že nechci vytýkat pořadu určenému pro desetileté děti věci, které bych tomu vytýkal, kdybych byl cílový divák já. Čtvrtou hvězdu jsem původně přidal hlavně za Wernera a poslední díl, kterému dodal Waititi i náznak "duše" už v úvodní scéně, která je nejvtipnějším, co se ve Star Wars objevilo od Fordova "And how are you?" v epizodě IV. Ale po zamyšlení to prostě nemůže mít tak hodně. 65 % ()

Reklama

Cappuccino 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prvej sérii dávam tesných 6,5/10. Hodnotenie som však navýšil vďaka solídnej záverečnej časti. V prípade niektorých epizód ale bola kvalita seriálu priemerná až podpriemerná, čomu sa azda tvorcovia pri druhej sérii vyvarujú. Ak sa poriadne pustia do mytológie sveta Mandalorianov a jednotlivé časti nebudú ako na jedno kopyto (diely týkajúce sa žoldnierskych misií sú fakt prevažne slabé – 4., 5. a 6., naozaj brrr), azda by The Mandalorian mohol stáť za to. Od tohto projektu som ale čakal určite viac. No, uvidíme čo príde nabudúce. ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

"This is the Way..." Zatímco jsem se vyhýbal všem seriálům a těm ze světa Star Wars obzvlášť, tak mi neustále někdo říkal - "Tohle je nejlepší Star Wars od Epizody III! Tohle se Ti musí líbit! Nechápu, že na to nekoukáš!" No tak jsem se podíval. A možná, kdyby do mě celá sociální bublina netřískala, že tohle je nejlepší seriál, tak bych tomu i věřil. Mandalorian je dobrý, je super. Ale není nejlepší, nebo ten dokonalý zážitek, co mi všichni slibovali. Jsem rád, že Disney dokáže Star Wars ještě prodat, i za cenu, že to je seriál. Oceňuji, že si dali práci a mapují události po Epizodě VI. Prostředí a výprava se mi líbí. Druhá série po úspěchu té první i ukazuje mnohem větší rozpočet. V první sérii oceňuji Nicka Nolteho. Pokud má něco Mandalorian dobrý, tak charaktery, kterých mí opravdu hodně. Hlavní postava je sympatická díky Pedru Pascalovi. Vida, diváci si k němu vytvoří silnou vazbu, i BEZ toho aniž by si sundal helmu. Nikoliv jako u Halo (2022) *facepalm*, tam mu je helma evidentně nepříjemná, protože ji zase naopak pořád sundává. Stinou stránkou může být padouch, který je nesympatický, nezajímavý a nudný. Za mě je však Mandalorian díky stopáži velmi příjemnou skoro až westernovou podívanou. Uzavřené kapitolky, které se větví do příběhu o záchraně malého Baby Yody. Který je samozřejmě rozkošný. Zejména když zvrací. Bože, nevěřím, že jsem napsal takovouhle větu. V šestnácté epizodě navíc velmi emotivní příchod jedné oblíbené postavy. Disney nemohl se trefit na nostalgii více. Tohle bylo nejkrásnější shledání, co mohl seriál nabídnout. Díky <3 (85 %) ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Update/ 1.séria: Kto videl animovaný seriál Star Wars Rebels, musel byť pozitívne naladený na tento seriál o Mandalorianoch. V rebeloch bolo totiž Mandalorianov požehnane a dokonca sme sa o nich veľa dozvedeli a hlavne kto chce vedieť viac o tom parádnom čiernom svetelnom meči, ten by si rozhodne nemal nechať ujsť ani ten seriál a samozrejme aj skvelý seriál Star Wars: The Clone Wars, kde sme sa taktiež často krát s Mandalorianmi stretli, dokonca sme boli aj v ich krásnom svete. No a aj samotný Obi-Wan Kenobi sa nám zamiloval do jednej Mandalorianky. Pravému fanúšikovi Star Wars dokonca stačí sledovať úžasné scenérie planét a prelety lodí a speedrov. Tento seriál je vizuálnou krásou. Posledná epizóda absolútny masterpiece. Postava Moff Gideon úplne super záporák. 2.séria: Táto séria nepoľavuje ani na chvíľu a najväčším plusom ak nerátame opäť krásne scenérie je bezpochyby zasadenie mnohých postáv z iných Star Wars seriálov (Rebels, Clone Wars,) a tí, ktorí tieto seriály nevideli, asi horšie pochopia ten hype pravých Star Wars fanúšikov, keď sa niektorá postava objaví na plátne. Narážam napríklad na Anakinovu padawanku, ktorú vycvičil v Clone Wars na jednu z najlepších Jediov. Škoda že Ashoka nedostala priestor už v Revenge of the Sith (2005). ()

Galerie (352)

Zajímavosti (210)

  • Děj se odehrává tři roky po událostech filmu Star Wars: Epizoda VI - Návrat Jediho (1983). Dle počítání času v předaleké galaxii se jedná o rok 7 ABY, tedy sedm let po bitvě o Yavin. (3T)
  • Trailer na 3. sérii je na americké verzi Disney+ jiný než ve zbytku světa. V americké verzi je jeden záběr navíc. Jedná se o záběr na imperiální křižník třídy Class 1, což odpovídá nasazení v období filmu Star Wars: Epizoda IV - Nová naděje (1977) – 0 BBY (před bitvou o Yavin). Problém je ten, že v roce 3 ABY (po bitvě o Yavin) byl nahrazen Class 2 (Star Wars: Epizoda V - Impérium vrací úder, 1980). Nedává tedy smysl, aby zastaralý Class 1 byl ještě v nerozebraném stavu, když se Mandalorian odehrává v období 9-10 ABY. Je ale také možné, že scéna odkazuje na flashback. (Veskoslav)

Související novinky

Disney o rok odsouvá hranou Moanu

Disney o rok odsouvá hranou Moanu

07.04.2024

Pokud jste fanoušci hraných verzí disneyovských animáků, následující první zpráva pro vás nebude úplně pozitivní. Plánovaná hraná verze animovaného snímku Moana (Odvážná Vaiana: Legenda o konci světa… (více)

Zemřel Carl Weathers

Zemřel Carl Weathers

02.02.2024

Přichází smutné zprávy ze zámoří. Ve věku šestasedmdesáti let zemřel ve čtvrtek 1. února v kalifornském Los Angeles americký herec Carl Weathers, známý především svou rolí boxera Apolla Creeda z… (více)

Reklama

Reklama