Reklama

Reklama

Mandalorian

(seriál)
  • USA The Mandalorian (více)
Trailer 2
USA, (2019–2023), 16 h 29 min (Minutáž: 31–59 min)

Tvůrci:

Jon Favreau

Hrají:

Pedro Pascal, Gina Carano, Carl Weathers, Werner Herzog, Nick Nolte, Emily Swallow, Omid Abtahi, Taika Waititi, Giancarlo Esposito, John Beasley, Horatio Sanz (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(24)

Obsahy(1)

Seriál pojednává o dobrodružstvích osamělého lovce, který najde malého tvora Grogu a snaží se ho ochránit před Impériem a mnoha jinými nepřáteli, kteří se ho snaží využít ve svůj prospěch. Na své cestě oba zažívají mnohé nástrahy i nebezpečí. (ČSFD)

Videa (9)

Trailer 2

Recenze (483)

Lucasion 

všechny recenze uživatele

"This is the Way..." Zatímco jsem se vyhýbal všem seriálům a těm ze světa Star Wars obzvlášť, tak mi neustále někdo říkal - "Tohle je nejlepší Star Wars od Epizody III! Tohle se Ti musí líbit! Nechápu, že na to nekoukáš!" No tak jsem se podíval. A možná, kdyby do mě celá sociální bublina netřískala, že tohle je nejlepší seriál, tak bych tomu i věřil. Mandalorian je dobrý, je super. Ale není nejlepší, nebo ten dokonalý zážitek, co mi všichni slibovali. Jsem rád, že Disney dokáže Star Wars ještě prodat, i za cenu, že to je seriál. Oceňuji, že si dali práci a mapují události po Epizodě VI. Prostředí a výprava se mi líbí. Druhá série po úspěchu té první i ukazuje mnohem větší rozpočet. V první sérii oceňuji Nicka Nolteho. Pokud má něco Mandalorian dobrý, tak charaktery, kterých mí opravdu hodně. Hlavní postava je sympatická díky Pedru Pascalovi. Vida, diváci si k němu vytvoří silnou vazbu, i BEZ toho aniž by si sundal helmu. Nikoliv jako u Halo (2022) *facepalm*, tam mu je helma evidentně nepříjemná, protože ji zase naopak pořád sundává. Stinou stránkou může být padouch, který je nesympatický, nezajímavý a nudný. Za mě je však Mandalorian díky stopáži velmi příjemnou skoro až westernovou podívanou. Uzavřené kapitolky, které se větví do příběhu o záchraně malého Baby Yody. Který je samozřejmě rozkošný. Zejména když zvrací. Bože, nevěřím, že jsem napsal takovouhle větu. V šestnácté epizodě navíc velmi emotivní příchod jedné oblíbené postavy. Disney nemohl se trefit na nostalgii více. Tohle bylo nejkrásnější shledání, co mohl seriál nabídnout. Díky <3 (85 %) ()

Socrates 

všechny recenze uživatele

Season 1: Recyklátor známejch příběhů jako například Sedm statečných (samurajů), ale i spousty jinejch, hlavně westernů a scifíček (pocta?). Překvapilo mě, jak strašně primitivní a naivní to je (záměr?). Každej díl se odvíjí téměř totožně. Potulný lovec Mando dělá práci o kterou nestojí a nějak to vždycky dopadne. Baby Yoda je samozřejmě ňuňu a asi žádnej fanoušek SW to nebude příliš hanit, protože ač pitomý, je to příjemný pokoukání ze světa SW. A já fanoušek Hvězdnejch válek jsem. Toť způsob náš! ()

Reklama

El Pistolero

všechny recenze uživatele

Spaghetti westernem řízlá sci-fi ze světa Star Wars s epizodickými dobrodružstvími ve stylu zaklínačských povídek? Zní to dost nesourodě, ale je to ve výsledku perfektní. Mando je mega týpek a Baby Yoda snad nejroztomilejší seriálová postava ever. Kéž by podobně skvělé byly i poslední SW filmy. Pro fanoušky je toto naprostá lahůdka. ()

Jindros 

všechny recenze uživatele

Čím víc přímých konexí na Star wars filmy, tím je to horší. Žádné světelné meče, sílu, známé planety, provařenou techniku nebo dementní camea tenhle seriál nepotřebuje. Po druhé sérii dávám i tak nejvyšší hodnocení, ale do budoucna čekám, že tvůrci rozšlapou tenhle i další Star wars seriály do šedivého bahna. Moc rád bych se pletl. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Ano, this is the way! Tohle jsem od Star Wars univerza vždycky chtěl a i přes všechny ty animované seriály se mi toho stále nedostávalo. Mandalorian je konečně série, která nevaří z vody, ale přináší rozšíření, které svět Star Wars skutečně rozšiřuje. Občas je to možná až příliš epizodické a přímočaré, což se nejvíce projevilo na Filoniho epizodě, který dobře zvládá režii, ale prostě neumí napsat normální scénář pro dospělého diváka. Jako představení postav to ovšem funguje náramně a možná i díky tomu jsou finální epizody tak dobré. Ač nechybí pro Star Wars typický situační humor a roztomilost - tentokrát v podobě baby Yody, není to infantilní. Naopak je Mandalorian na poměry SW nebývale temný, přízemní a dívá se na celé universum z trochu jiného pohledu, což je to, co jsem už od dob Ep. III chtěl vidět a nedostávalo se mi toho. Potenciál je prozatím jen naznačen, celá první série působí spíše jako prolog, ale už teď je to daleko zábavnější jak celá nová trilogie. Neskrývám nadšení a chci víc! I have spoken! ()

Galerie (352)

Zajímavosti (210)

  • Mandaloriani jsou převážně lidskou etnolingvistickou kulturní skupinou, která vznikla na planetě Mandalore. Národ se však vyskytuje i na planetách Kalevala, Krownest a Concord Dawn. Mandaloriani jsou považováni za skvělé bojovníky, hlavně proti Jediům. Během Klonových válek však šlo o pacifisty a jen pár jedinců bylo proti Republice, jako třeba Pre Viszla a jeho Death Watch nebo legendární Jango Fett, otec Bobby Fetta (Temuera Morrison). (3T)

Související novinky

Disney o rok odsouvá hranou Moanu

Disney o rok odsouvá hranou Moanu

07.04.2024

Pokud jste fanoušci hraných verzí disneyovských animáků, následující první zpráva pro vás nebude úplně pozitivní. Plánovaná hraná verze animovaného snímku Moana (Odvážná Vaiana: Legenda o konci světa… (více)

Zemřel Carl Weathers

Zemřel Carl Weathers

02.02.2024

Přichází smutné zprávy ze zámoří. Ve věku šestasedmdesáti let zemřel ve čtvrtek 1. února v kalifornském Los Angeles americký herec Carl Weathers, známý především svou rolí boxera Apolla Creeda z… (více)

Reklama

Reklama