Reklama

Reklama

Mandalorian

(seriál)
  • USA The Mandalorian (více)
Trailer 2
USA, (2019–2023), 16 h 29 min (Minutáž: 31–59 min)

Tvůrci:

Jon Favreau

Hrají:

Pedro Pascal, Gina Carano, Carl Weathers, Werner Herzog, Nick Nolte, Emily Swallow, Omid Abtahi, Taika Waititi, Giancarlo Esposito, John Beasley, Horatio Sanz (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(24)

Obsahy(1)

Seriál pojednává o dobrodružstvích osamělého lovce, který najde malého tvora Grogu a snaží se ho ochránit před Impériem a mnoha jinými nepřáteli, kteří se ho snaží využít ve svůj prospěch. Na své cestě oba zažívají mnohé nástrahy i nebezpečí. (ČSFD)

Videa (9)

Trailer 2

Recenze (481)

Kothy 

všechny recenze uživatele

Disney + to rozjíždí ve velkém. Přinesla nám tento nový seriál s Pedrem Pascalem v hlavní roli, který se odehrává někde na okraji po epizodě 6. Tenhle lovec je první liga, takže mu žádná mise nedělá problém. Impérium se rozpadlo a každý se snaží nahrabat pro sebe. Akce je v každém díle a je dost slušná. Každý díl je sice o něčem jiném ale časem se vše propojí a začne to dávat smysl. Celou dobu Manodvi dělá společnost malý Yoda, který je super a hned se stal hitem celého internetu. :) Postupně se o hlavní postavě dozvídáme nové věci a budujeme si k ní vztah. Poslední díly jsou skvělé, hlavně finále. Budu se těšit na další řadu. Po zhnusení Epizodou 9 je tohle příjemná změna. 2. série je snad ještě lepší. Objeví se mnoho známých posta a my se dozvíme i něco o minulosti Baby Yody. "Tohle je cesta." ()

sharky 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tohle je přesně cesta, kterou by se měli SW vydat. Zamknout Kennedy někam hluboko do sklepa a zahodit klíč a pak se otevřít úplně všem žánrům, v tomhle univerzu se může odehrávat naprosto cokoliv, od romantiky až po horor. Tvůrci to správně pochopili a udělali si SW western. Je to trochu jednodušší, místy hodně naivní. Ale díky sympatickému castingu a Baby Yodovi to celkem funguje i v momentě, kdy téměř doslovně vykradou Sedm statečných. A nejlepší ze všeho je vizuál závěrečných titulků a hudba od L. Goranssona. ()

Reklama

Darneth 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ano! Přesně tohle je ta cesta, kterou se měli vydat tvůrci u nové trilogie. Mando je neskutečnej frajer, co má kolty hodně nízko u pasu, ale zároveň neskutečnej sympaťák a je úplně buřt, že toho namluví snad ještě míň, jak Geralt. Oceňuji pomrkávání jak na veškeré filmy, tak na hry i seriály. Někomu se to může zdát utahané, já osobně si vychutnávám atmošku divokého západu, u banthy zadnice, kdo by nechtěl být teď námezdním lovcem? Zasvěcenci ví, kam tahle lovecká odyssea spěje.....k propojení s Rebels samozřejmě a věřím, že pak to bude jízda nadsvětelnou rychlostí. ()

Nin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velice sympatický seriál vracející se ke kořenům Star Wars. Je to hodně westernové, takže je tu kromě drsňáckého málomluvného hrdiny i pomalejší tempo. "Mando" je sympaťák a vedlejší postavy jsou taky fajn, ale hlavní příběh mě tolik nezajímal. Vizuál je vynikající, ve druhé řadě v podstatě perfektní. V druhé sezóně je taky větší napojení na známější věci z universa Star Wars, přijdou například Jediové. Fajn seriál, ale westerny já zase tak moc nemusím. (7/10) ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Zvažuju, jestli Disney po vzoru některých videoherních vývojářů, kteří do svých her zapracovali extra bugy, které se aktivují jen u pirátěných verzí, nevypustili do světa záměrně zparchantělou verzi pro ty, kteří budou vlajkovou loď jejich VoD sledovat kdekoli jinde. Jinak si nedokážu vysvětlit, že zatímco většina lidí si rochní u fanservisového korýtka, já jsem teda navzdory očekávání viděl sérii absurdně rádoby patetických výjevů sflikovaných nevídaně zoufalým scénářem. Pokud cílem bylo navrátit se k pohádkově brakovým kořenům nejstarší trilogie, pak Favreau přestřelil několik galaxií až do světů, kde i Ed Wood a David A. Prior platí za vytříbené mistry sofistikovaných narativů. Jasně, vidím tu inspiraci spaghetti westerny a samurajskými filmy i ty jakože variace na týmovkové originy rozprostřené napříč sérií, ale to fakt nic nepřidává nad rámec, kde si diváci mohou připadat hrozně chytří, že to poznali. "The Mandalorian" se natolik soustředí na prvoplánově cool a cute momenty, žánrové aluze, hintování na rasy a světy, až úplně zapomíná na to, že by měl mít alespoň trochu funkční scénář, a to ne ve smyslu struktury, ale čistě jen vnitřní kauzality a logiky. Zdejší snůška ptákovin, za kterou by se styděl i pětiletý capart při spřádání příběhu pro bitky svých figurek, tomu všemu jen podráží nohy nelogickými zvraty pro zvraty samotné a nechává postavy jednat jak retardy. Představuju si genezi tohoto projektu tak, že se myšákovi hlavouni sjeli hodně divokým sajrajtem a začali brainstormit, jak by to vypadalo, kdyby Star Wars dělali Andy Sidaris, James Nguyen, Donald G. Jackson a Charles Band. Celé to komplet vymysleli a pak druhý den našli scénáře, které během svého koksového binge vypotili. Jenže se rozhodli dát je natočit normálním řemeslně schopným filmařům. A v tom spočívá největší fail Mangalořana - kdyby ho točili jmenovaní lumeni, bylo by to alespoň pořádně nechtěně zábavné, a ne jen k nevíře hloupé. Tak aspoň, že Gina Carano, Werner Herzog, Richard Ayoade a Taika Waititi zase mají na nějakou dobu na nájem a můžou díky zdejšímu angažmá třeba dělat na něčem pořádném. This is the way the world ends, not with a bang but a whimper of baby yoda. This is the way. ()

Galerie (352)

Zajímavosti (217)

  • Mandalorian sa svojím rozpočtom 1. série 120 miliónov amerických dolárov stal najdrahším seriálom na dĺžku stopáže. (Krnac)
  • Stíny, které Grogu vidí, když cestuje s Dinem (Pedro Pascal) hyperprostorem, jsou Purrgilové – masivní vesmírné velryby, které cestují vesmírem a mají schopnost cestovat hyperprostorem. (mikki089)

Související novinky

Disney o rok odsouvá hranou Moanu

Disney o rok odsouvá hranou Moanu

07.04.2024

Pokud jste fanoušci hraných verzí disneyovských animáků, následující první zpráva pro vás nebude úplně pozitivní. Plánovaná hraná verze animovaného snímku Moana (Odvážná Vaiana: Legenda o konci světa… (více)

Zemřel Carl Weathers

Zemřel Carl Weathers

02.02.2024

Přichází smutné zprávy ze zámoří. Ve věku šestasedmdesáti let zemřel ve čtvrtek 1. února v kalifornském Los Angeles americký herec Carl Weathers, známý především svou rolí boxera Apolla Creeda z… (více)

Reklama

Reklama