Reklama

Reklama

47 metrů

  • Velká Británie 47 Meters Down (více)
Trailer 3

Dovolená je prý ideální čas k tomu, aby člověk vyzkoušel nové věci – zážitky na hony vzdálené těm, které zná z každodenního života. Takhle aspoň Kate (Claire Holt) přesvědčila svou sestru Lisu (Mandy Moore), aby se v chatrné kovové kleci ponořily pod hladinu oceánu a ocitly se tváří v tvář velkému bílému žralokovi. Na dovolenou v Mexiku se dvojice vydává jen chvíli poté, co si Lisa prošla bouřlivým rozchodem. Jedním z důvodů, proč ji bývalý partner opustil, byla i údajná Lisina nudná povaha, proto jí přijde celkem vhod, když se v baru seznámí s Benjaminem (Santiago Segura)‚ a Louisem (Yani Gellman), kteří obě dívky přemluví, aby se společně vydaly za životním zážitkem na moři. Když se ale jejich klec odtrhne od lodi a prudce míří ke dnu, sestry se ocitají v pasti obklopené zuřivými žraloky. A kyslík zatím rychle ubývá… (Bontonfilm)

(více)

Videa (6)

Trailer 3

Recenze (361)

Campbell 

všechny recenze uživatele

Letos je pro žraloky celkem hojný. První Shallows byl sice o krapet lepší ale tenhle film má jeden trumf který napíšu později.Opět jako Shallows film začíná pomalu, ale jakmile se dvě sestry dostaly pod hladinu tak je tu hodně dobrý boj o přežití. Film se sice snaží dost táhnout ale je dostatečně napínavý. Co mi hodně vadilo byla strašná uječenost sester, chápu že byly v panice ale z toho pištění mě bolela po chvíli hlava. Ten trumf o kterým jsem psal, je ten konec, zatraceně dobře natočený a kurňa napínavý, když jedna ze sester rozsvítí světlici a okolo všude žraloci jsem pomalu nedýchal. A finální scéna byla hodně depresivní. Dobrý film kterýmu bych dal 3* ale díky konci dávám slabší 4*. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Ako to dopadne, keď sa sestry Kate a Lisa rozhodnú ísť do 5 metrovej hĺbky sledovať žraloky z klietky? O tom nám povie film "47 Meters Down." Celkom schopný thriller pod vodou, kde je hlavným základom prežiť. Film má dobrú atmosféru, má dobre spracované postavy a vyzerá to často absolútne beznádejne. Svet pod vodou je nádherný, no súčasne vie byť poriadne desivý. A tento film to spracoval relatívne schopne. Nemôžem povedať, že by mal dobré postavy, no survival vo filme funguje dobre. A dočkáme sa asi skoro všetkého, čo by bolo do toho potrebné. Dokonca aj keď človek pri konci premýšľa, či sa z filmu stala rozprávka, tak to má veľmi dobré vysvetlenie a dáva to logiku. Žraloky tu vyzerajú dobre a sú skutočne silnou prekážkou pre naše dve hlavné hrdinky, ktoré sú v podstate všetko čo tu máme. Ak by som mal vytýčiť najhoršiu časť filmu, tak by som povedal, že je to úvod. Ten bol trošku stereotypný a nie moc zaujímavý. Ale akonáhle sa dostaneme pod hladinu oceánu, všetko naberá obrátky. Pre fanúšikov žralokov je to určite dobrá voľba, pre ľudí, čo chcú od filmu dobrú atmosféru je to tiež niečo, čo by som pokojne odporučil. Nie je to super film, ale dostatočne schopný. Hodnotenie: B- ()

Reklama

verbal 

všechny recenze uživatele

Katka s Bětkou jsou děsně kůl, avšak tak trochu hysterické piče. Patrně z výše uvedeného důvodu zrovna kopnul Bětku do prdele její kolík, no a nejlepší náplast na takový mindrák je vydat se na jih, v tequilovém komatu tam opíchat pár Chuanů a posléze si skáknout zapotápět se mezi velké bílé svině do Mexického zálivu, i když krutě ostřílená Bětka do té doby akorát tak šnorchlovala ve vaně mezi kachničkama. Roztomilá nehůdka na sebe nenechá dlouho čekat, o čem by to taky jinak bylo, a než byste řekli „tupá kunda“, ocitnou se obě pipky v dost bezvýchodné situaci. No, bezvýchodné … Pořád mají tři krásné možnosti. Buď si hysterickým trojčením a ječením do masky co nejrychleji vydýchat bomby a pojít, nechat se ohlodat velkou bílou sviní a pojít, nebo se z padesáti metrů chytře co nejrychleji vynořit, uhnat si kesona a pojít. Holky se rozhodly blonďatě zkombinovat všechny varianty. Podmořské záběry stoji celkem za vyližprdel, květnaté dialogy se větší část filmu omezují jen na máchovsky otřepané „Bětkóóóó! Katkóóóó! Pomóóóóóc!“ a stejně kvalitní herecké výkony by podal i neoprén s rebrýtrem, netrpělivě čekající zavěšeni ve skříni na další řízkový zájezd na bázi do Chorvatska. Nicméně i za těch pár šušňů je to dramaticky dobře zvládnuté, napínavé a indexem zábavnosti to dýchá na hřbetní ploutev letošním Mělčinám. A navíc se tu žraloci po dlouhé době chovají jako paryby, a ne jako vysokoškolsky vzdělaný predátor s doktorátem z logiky a strategie požíraní humanoidů. Jen mě trochu mrzelo, že ty frfně selektivně nežerou příslušníky pobřežní hlídky. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Skoro padesát metrů pod hladinou, v kleci, bez kyslíku, se žralokem za prdelí. Jeden by řekl, že nelze udělat víc pro umlčení ženy, jenže to neznáte Lízu s Kačkou! Tyhle holky se spolu dokážou bavit i se zadrženým dechem aneb kecy v kleci. Nad některými jejich rozhodnutími by sice kroutil hlavou i rejnok, ale ve výsledku je to asi tak o čtyři hvězdičky lepší, než kolik byste od filmu s tématikou žraločí turistiky čekali. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

To by mě nenapadlo, že se dá v žraločím thrilleru/horroru přijít s něčím neotřelým. A přitom jen stačí něco tak triviálního, jako se vykašlat na všechny ty chytré, modifikované či prehistorické žraloky, ale použít ty úplně normální, kteří v kombinaci s dvojicí holek uvězněných v potápěčské kleci nenechají člověka vydechnout. Aby toho nebylo málo, tak přišel samotný závěr, který mi sice nevyrazil dech, ale rozhodně dokázal hodně překvapit. A tak jediné, co bych filmu vyčetl, je jen ta úvodní seznamovací půlhodinka, která je u podobných filmů takřka povinným zlem. 80% ()

Galerie (42)

Zajímavosti (11)

  • Žraločia klietka so žeriavom boli pre potreby filmu vyrobené v britskom Kente. (MikaelSVK)
  • Podle odborníků se dá v hloubce 47 metrů, ve které jsou hlavní představitelky, vydržet maximálně 15 minut. (BMW12)
  • Aby se napodobili organismy nalezené pod vodou, byla do nádrže přidána jemně nasekaná brokolice. Mandy Moore řekla, že po několika týdnech to bylo docela nepříjemné. Porovnávala to dokonce s natáčením uvnitř polévky. (ČSFD)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno