Reklama

Reklama

47 metrů

  • Velká Británie 47 Meters Down (více)
Trailer 3

Dovolená je prý ideální čas k tomu, aby člověk vyzkoušel nové věci – zážitky na hony vzdálené těm, které zná z každodenního života. Takhle aspoň Kate (Claire Holt) přesvědčila svou sestru Lisu (Mandy Moore), aby se v chatrné kovové kleci ponořily pod hladinu oceánu a ocitly se tváří v tvář velkému bílému žralokovi. Na dovolenou v Mexiku se dvojice vydává jen chvíli poté, co si Lisa prošla bouřlivým rozchodem. Jedním z důvodů, proč ji bývalý partner opustil, byla i údajná Lisina nudná povaha, proto jí přijde celkem vhod, když se v baru seznámí s Benjaminem (Santiago Segura)‚ a Louisem (Yani Gellman), kteří obě dívky přemluví, aby se společně vydaly za životním zážitkem na moři. Když se ale jejich klec odtrhne od lodi a prudce míří ke dnu, sestry se ocitají v pasti obklopené zuřivými žraloky. A kyslík zatím rychle ubývá… (Bontonfilm)

(více)

Videa (6)

Trailer 3

Recenze (361)

Psychor 

všechny recenze uživatele

Vše nasvědčovalo tomu, že toto léto uvidíme nový nejlepší žraločí survival horor v dějinách. Blížil se totiž příchod ambiciozních Shallows. Zůstalo však jen u očekávání. Mělčiny naprosto propadly, a tak se zdálo, že vše zůstane při starém. Jenže hned vzápětí se ze dna oceánu zcela nečekaně vynořil snímek 47 Meters Down a žraločí prvenství si překvapivě ukousl pro sebe. Tam, kde si Shallows vylámaly všechny zuby (žraločí chování, digitální efekty, atmosféra), slaví 47 Meters Down úspěch. Kvalita se dlouho pohybovala někde mezi třemi a čtyřmi hvězdami, ale závěrečná halucinační pointa nakonec rozhodla o lepším hodnocení. Nejedná se tedy o žádné veledílo, ale v rámci daného subžánru je nutno považovat 47 Meters Down za nového krále. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Dost možná ten nejlepší žraločí biják od dob Deep Blue Sea, a to už je nějakej ten pátek zpátky. Záměrně nebudu škatulkovat (thriller, horor, drama - vyberte si sami), každopádně od chvíle, co s hrdinkami vstoupíte do temných vod, budete celou tu hrůzu prožívat s nimi. A je úplně jedno, jestli máte větší strach z dravých ryb, udušení nebo z mořských hlubin. Pocit neustálého ohrožení podporuje skvělá hudba (Tomandandy opět dokazuje, že brnkat na nervy umí), napětí se dá krájet po celou dobu, a žraloci, ač JSOU digitální, tak vypadají moc pěkně a v té tmavé vodě rozdíl stejně nepoznáte. Takže velká doporučenka, a to i přes mnohé fyzikální lapsy. Inteligenti ať jdou tedy o kus dál, tohle je čistě o zábavě. (90%) P.S. Jsem zvědavej, jak ještě dopadnou Mělčiny, protože to zatím vypadá na silné žraločí léto. ()

Reklama

luka4615 

všechny recenze uživatele

O dvě třídy lépe vystavěné než The Shallows. In the Deep má oproti filmu s Blake Lively lépe vystavěný scénář, atmosféru a fakt, že žralok je zde jenom jakousi přidanou hodnotou, jelikož hlavními "predátory" jsou zde paranoia, strach a fakt, že Vám každou sekundou může dojít kyslík. In the Deep je velmi povedenou atmosférickou thrillerovou jednohubkou, která ještě více posiluje v "infarktové" finálové části. Nebýt rozvláčného začátku, neváhám snímku dát plný počet. Tohle je totiž v rámci survival žánru velmi povedený kousek. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Strhující , napínavý předvidatelný ale i hodně nečekaný tenhle snímek o boji a přežiti mezi člověk a žralokem. Co byste neudělaly proto abyste ukázali že se umíte bavit a vyzkoušeli všechno možné, třeba i selfie se žralokem jde vyzkoušet. Žraloky já můžu a po výborném snímku Mělčiny přichází další žraločí teror. Žralok luxusní svou velikosti i se svými kámoši , herečky na správném místě jedna hysterická jedna bojácná jak už to bývá, vše okolo užasne až na rychlý konec který bych prodloužil. ()

Mordenroth 

všechny recenze uživatele

Už úvodné titulky boli predzvesťou toho, že tentokrát to bude nadpriemerný film so žralokmi (Executive Producer: Alexandre AJA). Nudné intro chvalabohu ubehne pomerne rýchlo (max. 15 minút), čo vzhľadom na metráž nie je až také prekvapivé a hrdzavá klietka sa už pomaly spúšťa pod hladinu aj s dvoma sympatickými slečnami. V tej chvíli ma film pripútal ku kreslu a nepustil až do úplného konca. Veľmi sa mi páčilo, že od samotného ponorenia zostávame s hlavnými hrdinkami celú dobu pod hladinou, prakticky až do finále (pri ktorom si poniektorí možno spomenú na geniálny The Descent od Neila Marshalla..). Nespoľahlivá vysielačka predstavuje jediné spojenie medzi svetom ľudským a tým žraločím. Okrem toho, k všeobecnej nervozite ešte prispieva aj to, že dievčatám dochádza pomerne rýchlo kyslík. Žraloky sú tu zobrazené ako prirodzene desivé a nevyspytateľné tvory, scény keď sestry opúšťajú priestor klietky sú fakt veľmi napínavé. Po dlhej dobe konečne dobrý film s týmito mojimi obľúbenými morskými predátormi. Drobné chybičky krásy by sa určite našli, ale v tomto prípade sú ľahko odpustiteľné. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (11)

  • Celý film nemají holky signál na loď a musí vyplavat ven z klece a výš, aby se dokázali spojit s Taylorem na lodi. V závěru filmu Taylor (Matthew Modine) mluví s Lisou (Mandy Moore) uvězněnou v kleci na dně. (Ace.A.T.L.)
  • Podle odborníků se dá v hloubce 47 metrů, ve které jsou hlavní představitelky, vydržet maximálně 15 minut. (BMW12)
  • Pôvodne sa malo vo filme objaviť aj zopár scén so Stuartom, Lisiným (Mandy Moore) ex-priateľom, ktorého si zahral James Van Der Beek. Všetky boli nakoniec zrušené a z konečnej verzie vystrihnuté. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama