Reklama

Reklama

Rambo: Poslední krev

  • USA Rambo: Last Blood (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

John Rambo se konečně vrátil domů. Usadil se na ranči v Arizoně a své běsy zabijácké minulosti se snaží vyhnat klidným životem kovboje v americkém zapadákově. Najde i pár lidí, které má rád a na kterých mu záleží. Má šanci dojít i smíření. A právě obyčejný pocit, že má konečně pro co žít, ho nelítostně vrátí tam, odkud se snaží utéct. Do světa zabíjení. Dcera jeho dávného přítele totiž nedbá na výstrahy a vydá se za hranice do Mexika, kde ji unese místní mafie. Únosy dívek pro nucenou prostituci provádí zločinci v Mexiku celkem běžně, v tomhle případě ale měli obrovskou smůlu. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (854)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Je tu "Rambo V: Last Blood"!!! No tak si to teda zosumarizujme. Začalo sa to (kultovým filmom) v roku 1982, keď prišiel John Rambo, veterán vojny vo Vietname, navštíviť svojho bývalého spolubojovníka do malého amerického mesta, kde sa dostal do konfliktu s miestnym šerifom. V druhej (hodne podarenej) časti sa Rambo vrátil späť do Vietnamu oslobodiť niekoľko amerických zajatcov. V treťom (najslabšom) pokračovaní pomáhal afgánskym talibancom. Jeho štvrté (najbombastickejšie) vojnové dobrodružstvo sa odohráva v Barme. No a v piatom diely s názvom "Rambo: Posledná krv" si to rozdal s neľútostnou mexickou mafiou, ktorá uniesla sedemnásť ročnú Gabrielu, na ktorej Rambovi moc záleží. Hoci je už John Rambo v dôchodcovskom veku, stále má v sebe brutalitu, priamočiarosť a akcieschopnosť dobre vycvičeného a mnohými bojmi zoceleného special force vojaka. ***** ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Udělat z Rambovy rozlučky mix 96 hodin a Sám doma zní hodně šíleně, ale nakonec to kupodivu funguje docela obstojně! Zápletka i motivace dávají smysl, dvojice záporáků je ok, děj i tempo solidně gradují, akce je po vzoru jedničky spíš zemitá než absurdně velkolepá (brutalita a krev samozřejmě nechybí) a Sly je i po sedmdesátce pořád frajer, jenž budí respekt i soucit. Vzniknout Poslední krev nemusela, ale její existence mě vlastně nikterak neuráží. Každopádně od toho ale nečekejte podobné dech beroucí zjevení, jakým byla před jedenácti lety kulervoucí čtyřka. 60 % ()

Reklama

Lima 

všechny recenze uživatele

Příběh je sice jednoduchej, jak fanynka Justina Biebera, ale překvapivě to dává pořád smysl. Jako předchozí díly, je to takovej prima republikánskej biják, kde nevadí ani bulharské produkční zázemí. A Stallone, ač již překročil sedmdesátku, je pořád badass, ve své ikonické poloze nepůsobí napatřičně a nikdy mě při sledování ani nenapadlo, že už by to měl zabalit. A moc dík za absenci politické korektnosti, s tím si Sly nikdy hlavu nelámal. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Rambo se v posledních dvou dílech změnil a je to pochopitelné, protože ruku v ruce s tím se změnil i Stallone. Zatímco první tři díly ukazují Ramba jako v podstatě dobráka zahnaného do úzkých, kterého politický systém a předsudky ostatních lidí donutí bojovat o přežití, poslední dva díly odkazují velmi dobře na aktuální problematiku v současném světě a neschopnost ji systematicky řešit dostatečně efektivně. A je jedno jestli jsou to války kmenů v Barmě, či lovení děvenek na prostituci v Mexiku. Oboje je a bylo více či méně aktuální a Stallone i Grunberg se drží vlastně v totožných intencích a mantinelech. Poslední díl je tedy pořád ta relativně temná, surová masírka, jen z džungle přírody, se přemisťuje do džungle města. Výstup a jakési poselství stejné. A je tam, jen je potřeba ho v tom kliše, které je kolem zahlédnout. Protože ano, nějak se na to jádro musí naroubovat ten jednoduchý příběh pomsty, aby to vůbec mohlo jít do kin a bylo to alespoň trochu přitažlivé pro ty diváky, kteří v tom vidí jen ty okrajové atributy explicitního násilí, cool zbraní a ikonického hrdiny. Výtky že to už není tak úplně ono - není to ono, pokud se to porovnává s původními filmy, které byly zaměřené úplně jinak a definovaly akční osmdesátky. Je potřeba brát v potaz, že tohle je pořád v jádru ten stejný hrdina, jen žije v jiné době, v jiném světě. Nedosahuje to vysooktanových jatek předešlého dílu, ale tu melancholickou první polovinu beru stejně dobře, jako tu druhou u řezníka na dvorku. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Rambovi bolo najlepšie za reaganovskej éry, pri boji za americké ideály. Doba sa posunula a v súčasnosti už nemá bez podpory šikovných tvorcov, čo ponúknuť.Stallone si aj napriek tomu za svoju snahu aspoň malý palec hore zaslúži. Akurát nabudúce by si mal dávať väčší pozor, koho si na svoje srdcové projekty najíma. A pritom jeho koncept nie je úplne márny. Stávka na minimalizmus jednotky nie je zlý ťah a Logan alebo niektoré eastwoodovky ukazujú, že kúsky s podobne starými akčnými hrdinami môžu fungovať. 6/10 ()

Galerie (64)

Zajímavosti (25)

  • „Souhlasím se všemi těmi špatnými recenzemi. Ten film je mizerný. Stydím se za to, že je s ním spojováno moje jméno,“ napsal na Twitteru David Morrell, autor knihy, která byla předlohou pro první film Rambo: První krev (1982). (Duoscop)
  • Na Rambově (Sylvester Stallone) ranči lze mimo jiné (vedle kolového rýpadla značky JCB, kolového nakladače značky Bobcat a traktoru značky Belarus) možné vidět i traktor české značky Zetor, konkrétně typ 7745 s typicky bílou střechou. (MartinS96)

Související novinky

Zlaté maliny 2020 – nominace

Zlaté maliny 2020 – nominace

09.02.2020

Tradičně se Zlaté maliny aka ceny pro nejhorší filmy roku udílí noc před Oscary. Letos tomu tak není, pořadatelé se dosud ani nerozhodli, kdy ceremoniál vlastně proběhne, místo toho však dnešek… (více)

Sylvester Stallone se chopí korejské detektivky

Sylvester Stallone se chopí korejské detektivky

08.05.2019

Produkční společnost Sylvestera Stallonea (Rambo, Rocky) Balboa Productions získala práva na remake jihokorejského thrilleru The Gangster, the Cop, the Devil, jenž bude debutovat letos na filmovém… (více)

Opuštěný Rambo projekt stále žije

Opuštěný Rambo projekt stále žije

19.10.2018

Sylvester Stallone (Plán útěku, Creed) momentálně natáčí pátého Ramba, který se bude odehrávat v Americe a stárnoucí hrdina John Rambo ve filmu bude válčit s mexickým kartelem. Kdybychom se ale… (více)

Reklama

Reklama