Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Množící se důkazy přesvědčují newyorskou policii, že její bývalý příslušník Matt Cordell, proslulý mědvědí silou a hrozivě zjiveným obličejem, stále ještě žije a mstí se všem, kteří jsou zodpovědni za jeho diskreditaci a znetvoření. Poručík Sean McKinney ve spolupráci s policejní psycholožkou Susan Bradyovou vyšetřuje sérii vražd striptérek. Hlavním podezřelým je Cordell. Maniakální policista se však sám dostane na stopu skutečného vraha a v ukradeném policejním autobuse ho dopraví do věznice v Ossiningu, kde před lety došlo k jeho znetvoření. McKinney si uvědomí, že Cordell býval čestným policistou a proto měl být odstraněn... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (76)

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Tušil jsem, že ta ruka na molu z konce jedničky není nejlepší nápad... Automobilová honička, či přestřelka na policejní stanici (slabší kopie té z prvního Terminátora) rozhodně nenahradí ponurou atmosféru nočního New Yorku a mrazivý feeling Mattových konfrontací s nevinnými spoluobčany už vůbec ne. Scénář mu navíc servíruje do cesty podivné spojenectví s úchylem s visáží Zdeňka Trošky a nakonec i jistou dávku pokání. Režisér evidentně za 2 roky pauzy ztratil soudnost, když místo úvodu naservíruje závěrečnou dvouminutovku prvního dílu a pro jistotu i zpětné flashbackové vysvětlení Mattovy zjizvené tváře - jinak asi jediné plusko pro maskéry, kteří se opravdu pochlapili. Jeden z nejzářnějších příkladů začátku 90. let o tom, jak by pokračování klasiky rozhodně nemělo vypadat. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Souhlasím, že tohle pokračování se opravdu povedlo. Matt je ještě brutálnější než předtím a film je nabytý mnohem větším počtem akčních scén, takže se divák u toho nenudí. Myslím si, že s jedničkou jsou na stejné úrovni co se mé oblíbenosti téhle série týká. Navíc si v tomhle díle najde stejně vyšinutého parťáka, který odvedl pořádný kus práce co se kvality děje týká. Když magor magora najde dokáže z toho být pořádný masakr.... ()

Reklama

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Druhý príbeh šialeného policajta Matta Cordella už síce trochu stratil zo svojho pôvodného kúzla i mrazivej atmosféry, no stále ide o veľmi pozerateľný a zábavný kúsok. Škoda, že tvorcovia zúfalo nevyužili potenciál Brucea Campbella, ktorý tu dostane priestor len na nejakých 15 minút a následne sa do vedenia dostáva nový vyšetrovateľ, ktorého stvárňuje Robert Davi a vďaka ktorému film miestami získava nádych noirovej atmosféry. Ináč je to samozrejme opäť béčko ako vyšité, späť je aj tradičná známa hudba z jednotky, ktorá k Maniac Copovi už sedí tak ako klavírny motív k Halloweenu a oko poteší aj mini úloha Dannyho Treja. Bohužiaľ však na úkor akcie ubudlo hororových momentov a celkovo je film o niečo slabší než prvý diel. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Druhý Cordellovo řádění jsem si pamatoval fakt jenom matně. Je to i tím, že dvojku jsem neviděl tolikrát jako jedničku. První díl měl jednoznačně svoje kouzlo, který v pokračování zmizí. Cordell sice čistí ulice NY ještě vehementněji než v jedničce ale už to prostě není ono. Značnej Upgrade zaznamenal Cordellův Face, kterej je oproti prvnímu dílu rozhodně povedenější(ikdyž ani tady se Cordell na kameru moc neukazuje). To je ale asi to jediný v čem je druhý díl lepší než první. I díky (opět) krátké stopáži přimhouřím očko a ty 3 slabší hvězdy dám. ()

Kosmik 1 

všechny recenze uživatele

Tak tohle pokračování nebyl moc dobrý nápad. Nejen, že se zde objevují scény z prvního dílu, které už pak nudí (kdyby to byly aspoň krátké útržky, ale ono jde o dvě docela dlouhé pasáže). Možná, že kdybych neviděl tyhle dva díly hned po sobě, tak by mě to tolik nevadilo. Za další, tenhle díl taky není tím, který jsem před lety viděl (takže zklamání) a už tedy zbývá jen trojka. :-D A taky tenhle díl byl dosti nudný a vraždy nezáživné. Snad jen začátek v obchodě za něco stál, pak už celkový dojem nic moc. No a závěr krapet přehnaný. 45% ()

Galerie (37)

Zajímavosti (5)

  • Joe Spinell měl hrát postavu Turkella, ale těsně před natáčením zemřel a nahradil ho Leo Rossi. (henrycruel)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno