Reklama

Reklama

Psí poslání 2

  • USA A Dog's Journey (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Některá přátelství jsou věčná a to i v pokračování celosvětově úspěšného rodinného filmu Psí poslání. Ve filmu Psí poslání 2, nalezne milovaný pes Bailey nový smysl života. Naváže pevné pouto s těmi, které zbožňuje, a společně se vydají na místa, která si nedokázali ani ve snu představit. Tak začíná Baileyho dobrodružná cesta několika životy naplněnými láskou, přátelstvím, věrností a také několika fakt skvělými drbáními na bříšku. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (153)

kingik 

všechny recenze uživatele

Reinkarnace - nejlepší přítel psa. Pejskové umírají jeden za druhým, ale duše zůstává stejná. U jedničky jsem řval jako kráva, co vám budu povídat, a příslušné emoční vyždímání jsem čekal i od pokračování. A ono...už v takové míře nepřišlo. Ale nepochybuji o tom, že citlivý divák nařve potok až moře slané vody. Věc se má tak, že sice opětovně sledujeme známého pejska Baileyho na farmě s jeho páníčkem Ethanem, jenže jeho psí život už se nachýlil ke konci a míří do psího nebe. A pak je z něj fenečkaaa, hodná a přítulná, vhodná do každé rodiny, takže skončí u Ethanovy vnučky, ztvárněné (v dospělosti) Kathryn Prescott. A ta už není tak skvělou herečkou jako Dennis Quaid, který se v dalším dějství vyskytuje jen okrajově a solidně scénu od scény stárne. Střídání na režijní sesli se vyloženě nijak negativně neprojevuje. Gail Mancuso má ve svém režijním rejstříku samou seriálovou tvorbu a na jejím způsobu režírování to není kupodivu nijak znát. Lasse Hallström si ponechal už jen produkční dohled. Zachován ale zůstal scenáristický tandem W. Bruce Cameron a Cathryn Michon, kteří připravili pěkné momenty ze sféry umírání, a režisérka je patřičně dokázala silně či méně silně přetavit ač k mé smůle už ,jsem kapesník nechal na jiných tělesných partiích. Osvěžením byla účast Marg Helgenberger coby Ethanova manželka a našlo se i místo pro záporné kreace, které obstaraly vycházející hvězda Betty Gilpin, která nemá ráda pejsky a není ani příkladnou matkou, a krasavice Daniela Barbosa. Nejsem si jistý, zda je film přímo určen pejskařům, přece jen explicitní umírání psích mazlíčků jim neprospěje. Ale je možné, že se filmu zříkat nebudou, neb má v sobě fluidum kvalitně natočeného "duplikátu" jedničky, načež jsem rád, že si to udrželo patřičnou úroveň a nestalo se z toho psí posrání 2. 8/10 ()

bari68 

všechny recenze uživatele

Je to síce prvoplánovo slzydojné, príbehovo trošku potiahnuté za vlasy a celkovým konceptom v podstate hotovým xeroxom jednotky. .... Komu to, ale vadí? .... na toto - ako milovník psov so zaujímavým nápadom s reinkarnáciou - mám slabosť. .... Keď máte krásny originál obrazu a vedľa neho duplikát, páčia sa Vám predsa stejnak rovnako ?! - toť moje vysvetlenie plného hodnotenia. ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

I v tomto druhém dílu pokračuje brutální citové mučení od prvních do posledních minut, které bych nikdy nikomu neodpustil, kdyby se nejednalo o nejúžasnější zvířátka na světě. Hlavní dějová linka mě tentokrát neoslovila jako v případě prvního dílu, protože příběh o naivní dospívající dívce zkrátka nebyl ani vzdáleně můj šálek kávy a vůbec celý děj byl tak brutálně šablonovitý a předvídatelný, až se mi z toho místy zvedal kufr. Kromě toho Kathryn Prescott mi byla krajně nesympatická a ani toho talentu moc nepobrala. Na druhé straně jsou ovšem naprosto boží zvířátka a luxusní sympaťák Dennis Quaid s manželkou. Za mě tedy zásluhou děje rozhodně o stupeň horší než první díl, ale emocí by se našlo zhruba stejně. Jednotlivé pasáže jsou hezky propojené a přiznám se, že i krásný, inteligentní a sexy borec, jako jsem já, měl párkrát velmi sucho v krku, což se prakticky nestává, takže s přimhouřením očí dávám znovu 4 kousky. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

-4* po prvním díle jsem si říkal, že nemá cenu vidět jeho pokračování, ale když je občas sentimentální nálada, tak tyhle optimistické dojáky jsou asi na to nejlepší. V každém případě pokud se Vám líbila jednička, tak pochybuji, že dvojka Vám zkazí náladu. Samozřejmě, že tu nenajdete nic nového a pro dojmutí si vypomáhají ověřenými postupy. Cílová divácká skupina je jasná a pokud nejste pejskař, tak si rovnou můžete minimálně dvě hvězdy odečíst. Navíc musím pochválit scénáristu, že hezky propojil oba filmy a vypadá to, že třetí už snad nenatočí, i když v Americe jsou schopni všeho ;-) [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 0 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 0 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

Handle 

všechny recenze uživatele

Dvojka naprosto navazuje na jedničku v podstatě ve všem. Podle mě má však možná o něco nosnější příběh s přesahem a sympatičtější hlavní postavy, ale jinak je dvojka stejně tak silná jako jednička. Pokud jste však brali už i první díl jako sentimentální kýč, dvojce nejspíše také nepřijdete na chuť, tak bacha na to... Nic moc se totiž nezměnilo - můžete opět namítat, že je to citová vydíračka, můžete mít dokonce výhrady ke scénáři, ale nakonec vás to nejspíše stejně dojme a budete smrkat, stejně tak jako celé kino při mé návštěvě... :) Za mě osobně nicméně opět fajn podívaná. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (7)

  • Natáčelo se pod názvem „Molly and Max“. (ČSFD)
  • Natáčení začalo v srpnu 2018, natáčelo se v Kanadě. (Varan)

Reklama

Reklama