Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když se Arkadij (Ray Stevenson), bývalý vůdce revoluce v ruské Sukovii, dozví, že se jeho zrádný bratr Dimitrij (Pierce Brosnan) nachází v ochozech stadionu, na kterém právě probíhá evropské semifinále mezi týmy West Ham United a Dynamo FCC, společně se svými kumpány londýnský stadion Boleyn Ground násilně obsadí. Mezi diváky je i americký válečný veterán Mike Knox (Dave Bautista) se svou neteří Danni (Lara Peake). Když se oba do spiknutí nešťastnou náhodou zapletou, Mike musí zneškodnit Arkadije a jeho těžce vyzbrojený tým. Dokáže to dřív, než se Arkadij dostane k Dimitriji? Osud 35 000 diváků na stadionu – a mnohem většího množství lidí v Rusku – závisí jen na něm. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (112)

Acrobat 

všechny recenze uživatele

Final Score je rekapitulácia dejov minulých a písanie si súperov na ruku je túžbou stopnúť film a povedať mladším o existencii Johna. Nemotorný Bautista nedokáže utiahnuť film a znova zvíťazila túžba režiséra uprednostniť muskulatúrneho hrdinu. Pohnútky k ochrane „rodiny“ sú zase v rovine diskutabilných. Východ ako vždy dodáva zlých, ktorých pohnútky sú ale oveľa lepšie a šialenejšie, plán dobrý. Len keby opäť nevsádzal na chodiaci steroidový stroj s akože šibnutou ženskou. Triafať sa nevie nikto, kontaktné súboje majú dobú tuhosť a dravosť, len sú nemotorné. Dodá sa vám taktiež miestny truľko a hodiny priemernej zábavy môžu napredovať. Je ale dobré, že snímok nechce veľa trikov, a zaobstará vám pocit návratu do minulých poctivých rokov. T7m u mňa nespadol na samotné klišoidné dno a poskytol nenútenú, i keď bezvýnimočnú zábavu. (videné 04.07.2019, BDrip) ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Jak je tímto snímkem vidět, akční dějová šablona dle filmové pecky ´Smrtonosná past´ je stále ještě v kurzu. Když si to zrekapitulujeme, tak Bruce Willis se coby John McClane teroristům postavil nejdříve v mrakodrapu (1988) a později na letišti (1990). V roce 1992 si něco takového zkusil i Steven Seagal a to snímkem ´Přepadení v Pacifiku´, kde se postavil teroristům jako kuchař a elitní vojenský specialista Casey Rybak na válečné lodi a i u něj se jednalo o naprostý vrchol jeho herecké kariéry. A přišel rok 1995 a snímek ´Náhlá smrt´, kde se pro změnu na hokejovém stadionu vydováděl Jean-Claude Van Damme v roli hasiče pod jménem Darren McCorde. (McClane - McCorde. Náhoda?). To už sice takovou peckou nebylo, ale dejme tomu. Dalo by se pokračovat, ale tady se už zastavme. Snímek ´Final Score´ (Finální skóre) je totiž tomu Van Dammovýmu podobný jako vejce vejci. Jen se hokejový stadion zaměnil za fotbalový, jiná záminka teroristů a hlavní hrdina nejde na stadion se svým synem, jako Van Damme, ale se svou neteří. A onoho hlavního hrdinu si s vervou sobě vlastní tentokrát s chutí zahrál Dave Bautista, jako Michael Knox coby bývalý voják s bojovými dovednostmi. Dějová šablona je tedy ještě jednou naprosto stejná a tím by se dalo skončit. ´Final Score´ vs. ´Sudden Death´ Který je lepší a který horší? Těžko říci. ´Sudden Death´ je snímkem své doby a ´Final Score´ se k tomu jen vrací. Takže se jedná o pouhopouhý filmový styl staré dobré akční práce 90. let, což znamená zcela bez monstrózních CGI efektů, jaké jsou v dnešní době obvyklé. Ne, o špatný akční film se v žádném případě nejedná. Jen připomíná svým vyzněním dávné časy 90. let. A na tom přeci nic špatného není. ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Tohle nemá vůbec, co v kinech dělat. Obyčejné a naivní akční béčko, kde hlavním hrdinou je Dave Bautista, kterého za dobrého herce nepovažuji a rozhodně sám film neutáhne. Je naštěstí vazoun, takže při soubojích se je na co koukat, má proti sobě i slušné Ruské protivníky, takže na jedno podívání se to dá snést, ale žádná sláva. 50% ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Je tomu už přes dvě dekády, kdy tučňák Jean-Claude prokázal mrštnou lapačku a schopnost vynulovat útok teroristů a o něco stejně primitivního se nyní úspěšně pokusila i almara zvaná Bautista. Kdo čeká, že se mu na stadionu Kladivářů splaší kladiva, bude zklamán, neboť Big Dave je tu za otloukánka, kterého téměř zpacifikuje i drsná kočička s třetinou jeho tělesné hmotnosti. Tenhle zmatený odvar Die Hard se postupně stává čím dál tím víc směšnějším (Tarzanův jump ze střechy tribuny) a není to žádoucím způsobem ala aktivity oranžového sidekicka Faisala, který sakra dobře ví, jak promptně vyklidit divácký sektor. Netřeba dodávat, že být v hlavní roli mladý Bruce, zlikvidoval by padouchy i trhaviny, vstřelil nůžkami vítězný gól a v devadesáté minutě si zapálil na půlící čáře. Pochopitelně bosý.. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $20miliónovTržby Celosvetovo $798,000▐ Režisér Scott Mann nie je úplne na zahodenie, vie točiť, či lepšie povedané roztočiť to v béčkových vodách. Občas sa mu to vymkne do prílišného balastu a naivity, Bautista zrovna nie je úplný tahúň, skôr hromotĺk ale dobre ušlo to. /50%/ ()

Galerie (42)

Zajímavosti (4)

  • Vo filme je zápas West Hamu proti fiktívnemu tímu Dynama označovaný ako posledný zápas na štadióne Boleyn Ground. V skutočnosti bol posledným zápasom West Hamu na tomto štadióne 10. mája 2016 ligový súboj proti Manchesteru United, ktorý londýnsky celok vyhral pomerom 3:2. (GTS_PUNK)
  • Natáčanie prebiehalo ešte v roku 2016 na štadióne Boleyn Ground, bývalom štadióne týmu West Ham United. Počas premiéry filmu už štadión neexistoval, pretože bol medzi rokmi 2016-2017 zdemolovaný. (Ubi123)
  • V úvodu filmu jsou použity záběry z filmu Bunkr smrti (2008), kde je vyobrazen šéf teroristů (Ray Stevenson) jako bojovník revoluce v Rusku. (SsgtJira)

Reklama

Reklama