Reklama

Reklama

Eastwooda poznáváme v roli Earla Stonea, muže, který je ve svých osmdesáti letech zlomený, opuštěný a navíc čelí propadnutí majetku své firmy kvůli neplacení hypotéky. V této situaci je mu nabídnuta příležitost k výdělku – místo řidiče. Brnkačka. Jenže Earl neví, že se právě upsal jako kurýr drogovému Mexickému kartelu. Počíná si dobře — popravdě tak dobře, že zboží, které přepravuje, roste exponenciálně na objemu až vše dospěje do okamžiku, kdy Earl dostává celý kšeft na starosti. Earlovy potíže s nedostatkem peněz jsou tytam, jeho minulost je mu však neúprosně v patách a kartel není jediný, kdo na Earla dohlíží. Tajemný pašerák také poblikává na radaru snaživého agenta DEA Colina Batese (Bradley Cooper). Dávné hříchy na Earla doléhají a není jisté, podaří-li se mu všechny urovnat dříve než bude dostihnut strážci zákona nebo vymahači Kartelu. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (542)

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Poctivý rozlučkový snímek o květináři, který si nakonec uvědomil, že rodina je víc než práce. Příběhově jde o klasický vzestup a pád, ale v hlavní roli je devadesátiletý Clint, který si to neskutečně užívá. Pan charizma nemá problém vzít si na pokoj dvě šlapky nebo říkat "černým lidem" negře, stačí nahodit nevinný starouškovský kukuč a projde mu to. S klukama z kartelu je za dobře než do toho začnou tahat efektivitu a plán. I textovky se psát naučí. Humorné sekvence se střídají s napínavými i vyloženě smutnými neuvěřitelně přirozeně. Oldchool. Plán na důchod mám jasný. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Výtečný film, který mě hodně bavil. Skvělý příběh, dobrá kamera, excelentní Clint Eastwood a dobře namíchaný humor s dojetím. Někteří herci tam sice za moc nestojí a čekal jsem asi trochu jiný konec (ideálně hodně krvavý), ale celkově to prostě byly velmi příjemné 2 hodinky. Velký respekt k Eastwoodovi za toto! ()

Reklama

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Starej Clint je mazák. Nejen, že natočil další povedenou záležitost, ale ještě mi dneska filmem spravil dost porouchanou náladu a toho si vždycky cením! Je pravda, že masakr ve stylu Gran Torina se nekonal, přesto film o soudobém pašerákovi, kterej ještě pamatuje válku v Korei mi dost sednul. Clint evidentně vzpomíná na tu starou dobrou Ameriku jakou on pamatuje a řekl bych, že se to z jeho filmů dá snadno poznat. Ameriku zapadlých motýlků, nekonečných cest a milionů osudů ... Ameriku bez umečeného hnutí Meeeeetú a dalších šíleností, Ameriku, kdy jste černochovi mohli říkat černoch aniž by jste ho tím uráželi, protože on vám říkal běloch...Ameriku plnou Mexikánců hledajících svůj americký sen... A já se mu nedivím. Ač nejsem tak starej už teď se mi stejská po tom dřívějším normálnějším světě. Samozřejmě Clint na to jde z většího časového odstupu, který mu věk jeho hrdiny i věk jeho samotného umožňuje. Vrací se k tradičním hodnotám, vyzdvihuje rodinu, kterou staví nad práci byť by měla být sebedůležitější. Ačkoliv jinde by to asi znělo jako přiblblé moralizování, od něj jsem to bral. Bohužel a to je jediné ale co k filmu mám jsem tak trochu nepochopil Earlův přístup k tomu dobru. Sice se snaží šířit kolem sebe pozitivní energii, moudrost stáří a začne konat i dobré skutky, proti tomu ale na váze leží břímě nejlepšího pašeráka drog. Je zajímavé, že to ve filmu není nijak řešeno. Hrdina s tím nemá dilema, prostě ví co vozí a vozí to dál jako ty pekanové ořechy... A tady mi to trochu skřípalo. Závěr byl celkem zajímavý a měl jsem strach jak to dopadne, ale dopadlo to tak nějak všelijak kartel nekartel... I tak ale veliká spokojenost a veliký respekt k panu režisérovi i hlavnímu herci ! Dávám za 4 cibule lilií ! * * * * ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

"Díky, dědo." - "Nemáte zač, lesby." Clint Eastwood je jistota. I když Pašerák (pokud ho srovnám s posledními filmy, ve kterých hrál) není taková síla jako Gran Torino nebo Million Dollar Baby, je naštěstí mnohem lepší než Zpátky ve hře. Je to zábavný i dojemný film s pohodovou atmosférou proloženou nějakým tím napětím, v hlavní roli a zároveň i na režisérské židli s jedním neskutečně obdivuhodným chlapem. Earl Stone je jedním z jeho nejsympatičtějších hrdinů. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Odstátý čajíček o páté bez potřebného dramatického drajvu. Zajímavý pouze Eastwoodovou osobností a jeho staříkem s diskutabilním charakterem, který se coby manžel, táta a děda zasnaží vylepšit vztahy v rodině. Tato rovina nepřináší nic silné a už vůbec ne originální, a thrillerová linka s pašováním působí v rámci současných žánrových standardů sice sympaticky starosvětsky, ale nestrhne. Záporáci nejsou dostatečně scary a o našeho “hrdinu” se v ohrožení z jejich strany zas tolik nebojíme. Možná i proto, že by skoro nikomu v jeho příběhu nechyběl. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (16)

  • Natáčení probíhalo v Atlantě a okolí (stát Georgia). (ClintEastwood)

Reklama

Reklama