Reklama

Reklama

Eastwooda poznáváme v roli Earla Stonea, muže, který je ve svých osmdesáti letech zlomený, opuštěný a navíc čelí propadnutí majetku své firmy kvůli neplacení hypotéky. V této situaci je mu nabídnuta příležitost k výdělku – místo řidiče. Brnkačka. Jenže Earl neví, že se právě upsal jako kurýr drogovému Mexickému kartelu. Počíná si dobře — popravdě tak dobře, že zboží, které přepravuje, roste exponenciálně na objemu až vše dospěje do okamžiku, kdy Earl dostává celý kšeft na starosti. Earlovy potíže s nedostatkem peněz jsou tytam, jeho minulost je mu však neúprosně v patách a kartel není jediný, kdo na Earla dohlíží. Tajemný pašerák také poblikává na radaru snaživého agenta DEA Colina Batese (Bradley Cooper). Dávné hříchy na Earla doléhají a není jisté, podaří-li se mu všechny urovnat dříve než bude dostihnut strážci zákona nebo vymahači Kartelu. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (542)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Clint Eastwood už je taková legenda, že si může natočit cokoliv ho napadne, ale naštěstí se stále drží při zemi a nepokouší se o nějaké experimenty. Tentokrát si natočil malý film o důchodci, který si začne vydělávat spoluprací s mexickým kartelem. Eastwood je prostě profík, to se mu nedá upřít a Pašerák je docela sympatický snímek, který v mých očích trpěl pouze tím, že v něm chybí jakékoliv napětí a to je u takového snímku problém. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„VÍTE, EARLE, POKUD JSTE NA MIZINĚ, ZNÁM LIDI, KTEŘÍ BY VÁM PLATILI ZA CESTOVÁNÍ Z JEDNOHO MĚSTA DO DRUHÉHO.“ … „JEN ZA JEŽDĚNÍ?...“ /// Tak Clint na těch 90 vypadá, ale vitalitu mu můžou šedesátníci závidět! Film je o příběhu. A Eastwoodovi. Zajímavý momenty z důchodcova pašeráckého života, klamání tělem a věkem… pak samo ti Mexikánci, páč ať si kdo chce co chce říká… a taky rodinná dramatická část, ve který se Earl sbližuje s nejbližšími, což může u příznivců Narcos narazit. U mě to vyvažuje Clintova filmová dokonalost s jakou vypráví a hraje, špetka černýho humoru a hafo hvězdného komparsu. Navíc bez tý rodinný linie by to byla jen taková historka… /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Jedu jen kusy inspirovaný skutečností. 2.) Jezdím sem a tam. A v kufru koksík mám. 3.) Thx za titule need4seed. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

Reklama

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Stařík Clint je pořád macho, i když tady to už musí zdůrazňovat svým vztahem k lehkým holkám, což  působí i lehce odpudivě. Zbytek je ale pořád celkem fajnová staříkovská lehce kriminální road movie ochucená mírně klišovitým rodinným dramatem o nezvedené hlavě rodiny. Ale přesně v týhle poloze je Clint pořád svůj a i při sypání  si popele na hlavu ji má sympaticky vztyčenou. Jinak mile amorální film o pašování drog s atmosférou Forresta Gumpa, a za to si to tu čtvrtou hvězdu zaslouží. ()

Indiana 

všechny recenze uživatele

Bavilo mě to hlavně kvůli Eastwoodovi, protože to je pořád pašák, ale děj mi sám o sobě zas tak zajímavej nepřišel a to samý platí i o ostatních postavách (včetně Bradleyho Coopera, kterej si svůj celkem nevýraznej part asi musel odehrát z úcty k tvůrci filmu). Třeba Clintovo předchozí Gran Torino mě chytlo o dost víc, ale film je to přesto dobrej, hlavně pokud si chcete užít drsnýho Harryho v jeho asi poslední roli. 70% ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Kritika internetu a neustáleho čumákovania do mobilov i upriamenie pozornosti na to, že z peňazí získaných zločinom môžu byť financované rôzne verejnoprospešné aktivity. Prvoradé je však vyzdvihnutie sily dobrých vzťahov v rodine. Všetko spomenuté je podávané prostredníctvom plynulo plynúceho príbehu 90- ročného starca, držiaceho si formu. Po strate milovanej práce (pestovanie ľalií) kývne na prvú pracovnú ponuku. Keďže sa nijako neprieči jeho dovtedajšiemu životnému štýlu - jazdiť hore dole po amerických štátoch - je spokojný, hoci zaregistruje drsný jazyk podsvetia. Pohodová, skvele platená, jazda životom v sprievode pamparádnych songov, ktoré si pobrukuje deduško aj jeho ostrí mexickí strážcovia, môže začať. Pripútajte sa, policajti sú na cestách, i na stope! Dlho však nevedia na nič prísť, pretože mimikry sympatického kmeťa dokonale zmätú ako mafiánskych katov, tak protidrogového vyšetrovateľa. Ďalšia zo skvelých Eastwoodových zrelých režijných prác. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (16)

  • Snímek se začal točit 4. června 2018 a v prosinci už šel do kin .To není u hollywoodských filmů zvykem, ale Clint Eastwood obvykle točí úsporně a rychle, většinou je dokonce napřed v porovnání s plánem. (Petr.Kocfeld)
  • Kostymérka Deborah Hopper použila ve filmu několik kostýmů z předchozích filmů s Clintem Eastwoodem. Např. jeden z obleků z filmu S nasazením života (1993) nebo košili z filmu Gran Torino (2008). Sám Clint Eastwood se tím bavil a pokaždé, když měl scénu s „novým“ kusem oblečení se Deborah Hopper ptal: „Ve kterém filmu jsem měl tohle?“ (Lukyy)
  • Přesto, že film není přesnou životopisnou rekonstrukcí, je inspirován pašerákem Leonardem Sharpem (1924–2016), který ve velmi pozdním věku pracoval pro drogový kartel. (ClintEastwood)

Reklama

Reklama