Reklama

Reklama

Eastwooda poznáváme v roli Earla Stonea, muže, který je ve svých osmdesáti letech zlomený, opuštěný a navíc čelí propadnutí majetku své firmy kvůli neplacení hypotéky. V této situaci je mu nabídnuta příležitost k výdělku – místo řidiče. Brnkačka. Jenže Earl neví, že se právě upsal jako kurýr drogovému Mexickému kartelu. Počíná si dobře — popravdě tak dobře, že zboží, které přepravuje, roste exponenciálně na objemu až vše dospěje do okamžiku, kdy Earl dostává celý kšeft na starosti. Earlovy potíže s nedostatkem peněz jsou tytam, jeho minulost je mu však neúprosně v patách a kartel není jediný, kdo na Earla dohlíží. Tajemný pašerák také poblikává na radaru snaživého agenta DEA Colina Batese (Bradley Cooper). Dávné hříchy na Earla doléhají a není jisté, podaří-li se mu všechny urovnat dříve než bude dostihnut strážci zákona nebo vymahači Kartelu. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (542)

Flego 

všechny recenze uživatele

Pašerák Clinta Eastwooda ponúka dve roviny, jednou je rodinná dráma starého muža, ktorý sa viacej venoval pestovaniu kvetín ako svojím kvetinkám doma ( manželka a dcéra ) a druhou je krimi thriller z prostredia pašovania narkotík. Predsa len prvá rovina je silnejšia, aj Clint sa v nej lepšie cíti. V podstate však film neponúka nič nové, je len ďalšou poctivou jazdou poctivého režiséra a herca. ()

Rominator 

všechny recenze uživatele

Earl Stone (Clint Eastwood) je tvrdohlavý válečný hrdina, který nemá dobré vztahy s rodinou, protože veškerý svůj čas věnuje zahradě. Ve chvíli, kdy přijde skoro o všechno, přijme nabídku a nevědomky se z něho stane kurýr pro mexický drogový kartel... Všechny peprný hlášky a moudra, který Eastwood řekne, stojí za to. Clint Eastwood je hollywoodská legenda, která dokáže oslovit publikum i v takhle požehnaném věku. ()

Reklama

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Pašerák nesází na čistou syrovost a nelítostnou depresérii jako Gran Torino či Million Dollar Baby. Eastwoodův nejnovější snímek má vcelku pohodový podtón, což by se vzhledem k tématu pašeráků a kartelu mohlo zdát být jako fail, ba dokonce "oxymóron", nicméně opak je pravdou. Clint zvládá na prahu devadesátky tančit, zpívat a hláškovat jako mladík a sem tam převést pár metráků drog. Vedle pašerácké linie se film soustředil i na rodinně-vztahovou tematiku, a i když tvůrci chvílemi hráli na city, tak i přesto jsem tuto rovinu uvítal a nijak mi nevadila. Nejde sice o Clintův masterpiece, ale i tak film napne, pobaví i dojme - a o to v kině přece jde. A třešničkou na dortu je naprosto skvělé herecké obsazení. ()

Indiana 

všechny recenze uživatele

Bavilo mě to hlavně kvůli Eastwoodovi, protože to je pořád pašák, ale děj mi sám o sobě zas tak zajímavej nepřišel a to samý platí i o ostatních postavách (včetně Bradleyho Coopera, kterej si svůj celkem nevýraznej part asi musel odehrát z úcty k tvůrci filmu). Třeba Clintovo předchozí Gran Torino mě chytlo o dost víc, ale film je to přesto dobrej, hlavně pokud si chcete užít drsnýho Harryho v jeho asi poslední roli. 70% ()

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Pro většinu pohodový snímek, pro mě vůbec ne. Zjistil jsem, že velmi často při sledování filmu/seriálu mám velice sníženou estetickou distanci a pokud si nějakou postavu oblíbím, strašně to prožívám. A tenhle snímek je na tohle dost nepříjemný. Neustále jsem byl nervózní, co zase Earl provede a jak na to budou kluci z kartelu reagovat a věděl jsem, že přijde okamžik, kdy s ním ztratí trpělivost a děsil se toho. Líbilo se mi to i námětově. Jo, je to jednoduchý, ale hrozně fajn. Píšete, že je to pomalý, mně ani nepřišlo. Těšil jsem se na každou další vteřinu filmu. Earl byl frajer, Clint je frajer a doufám, že ještě dlouho bude. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (16)

  • Natáčení probíhalo v Atlantě a okolí (stát Georgia). (ClintEastwood)
  • Celosvětová premiéra proběhla 10. prosince 2018 v Los Angeles. (ČSFD)
  • Snímek je věnován blízkým přátelům Clinta Eastwooda – „To Pierre and Richard“, jak zní na konci titulků. Pierre Rissient pomáhal Clintovi v jeho režisérkých začátcích a Richard Schickel je Clintův životopisec. (MATADOR)

Reklama

Reklama