Reklama

Reklama

Eastwooda poznáváme v roli Earla Stonea, muže, který je ve svých osmdesáti letech zlomený, opuštěný a navíc čelí propadnutí majetku své firmy kvůli neplacení hypotéky. V této situaci je mu nabídnuta příležitost k výdělku – místo řidiče. Brnkačka. Jenže Earl neví, že se právě upsal jako kurýr drogovému Mexickému kartelu. Počíná si dobře — popravdě tak dobře, že zboží, které přepravuje, roste exponenciálně na objemu až vše dospěje do okamžiku, kdy Earl dostává celý kšeft na starosti. Earlovy potíže s nedostatkem peněz jsou tytam, jeho minulost je mu však neúprosně v patách a kartel není jediný, kdo na Earla dohlíží. Tajemný pašerák také poblikává na radaru snaživého agenta DEA Colina Batese (Bradley Cooper). Dávné hříchy na Earla doléhají a není jisté, podaří-li se mu všechny urovnat dříve než bude dostihnut strážci zákona nebo vymahači Kartelu. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (541)

Radek99 

všechny recenze uživatele

CE je asi nesmrtelný a bude točit rok co rok film za filmem, a i letos opět film povedený, držící si kvalitu, zase mne to bavilo, hlavně to, jak se Clint svému požehnanému stáří nevyhýbá a v podstatě na něm postaví celý svůj snímek...škoda toho idylického konce a polopatické adorace rodinných hodnot, bez toho by mne to bavilo asi víc... PS: CE v době natáčení snímku rovných 88 let! ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Clint Eastwood už je taková legenda, že si může natočit cokoliv ho napadne, ale naštěstí se stále drží při zemi a nepokouší se o nějaké experimenty. Tentokrát si natočil malý film o důchodci, který si začne vydělávat spoluprací s mexickým kartelem. Eastwood je prostě profík, to se mu nedá upřít a Pašerák je docela sympatický snímek, který v mých očích trpěl pouze tím, že v něm chybí jakékoliv napětí a to je u takového snímku problém. ()

Reklama

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Na to, jak nemusím tématiku kartelů, drog a nudné, táhlé dramata, se mi ve výsledku The Mule líbil víc, než jsem si původně myslel. Šel jsem do filmu trochu skepticky, nicméně Eastwood ukázal, že prostě umí, a to jak herecky, tak za kamerou. Ačkoliv má film pomalejší tempo a je prakticky bez akce, styl vyprávění, jakým je příběh a hlavní postava podána, jsou dostatečně chytlavé a podmanivé. Ve vedlejších rolích potěší Cooper, Fishburne, Peña nebo Taissa Farmiga, ale Clint si veškeré herectví ve filmu krade úspěšně pro sebe. Na závěr nechybí ani do života důležité a emocionální ponaučení, které se povedlo výborně. Hezký, citlivý snímek a pro mě nečekaný nadprůměr, který většinu rozhodně nenudil. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Výtečný film, který mě hodně bavil. Skvělý příběh, dobrá kamera, excelentní Clint Eastwood a dobře namíchaný humor s dojetím. Někteří herci tam sice za moc nestojí a čekal jsem asi trochu jiný konec (ideálně hodně krvavý), ale celkově to prostě byly velmi příjemné 2 hodinky. Velký respekt k Eastwoodovi za toto! ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Breaking Děd. Z rodinné linky hledání cesty ke smíření vyvěrá neoriginalita a vyčpělost, ta protizákonná je stejně naivní jako podloudník Earl, který si až do třetí fušky myslel, že po Státech vozí na korbě tortilly na burritos. Eastwoodovy hlášky a pojmenování objektivních potíží jeho generace se stále více kvaltujícím světem jsou pak jen slabou útěchou. Účel totiž ne vždycky světí prostředky.. Jedna věc se však Clintovi musí nechat. Drží svůj tvůrčí standard ve věku, kdy už já neudržím ani moč.. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (16)

  • Natáčení probíhalo v Atlantě a okolí (stát Georgia). (ClintEastwood)
  • Film je inspirován článkem v New York Times s názvem „90 letý pašerák drog kartelu Sinaloa“. (bearmeedek)

Reklama

Reklama