Reklama

Reklama

Eastwooda poznáváme v roli Earla Stonea, muže, který je ve svých osmdesáti letech zlomený, opuštěný a navíc čelí propadnutí majetku své firmy kvůli neplacení hypotéky. V této situaci je mu nabídnuta příležitost k výdělku – místo řidiče. Brnkačka. Jenže Earl neví, že se právě upsal jako kurýr drogovému Mexickému kartelu. Počíná si dobře — popravdě tak dobře, že zboží, které přepravuje, roste exponenciálně na objemu až vše dospěje do okamžiku, kdy Earl dostává celý kšeft na starosti. Earlovy potíže s nedostatkem peněz jsou tytam, jeho minulost je mu však neúprosně v patách a kartel není jediný, kdo na Earla dohlíží. Tajemný pašerák také poblikává na radaru snaživého agenta DEA Colina Batese (Bradley Cooper). Dávné hříchy na Earla doléhají a není jisté, podaří-li se mu všechny urovnat dříve než bude dostihnut strážci zákona nebo vymahači Kartelu. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (542)

Rominator 

všechny recenze uživatele

Earl Stone (Clint Eastwood) je tvrdohlavý válečný hrdina, který nemá dobré vztahy s rodinou, protože veškerý svůj čas věnuje zahradě. Ve chvíli, kdy přijde skoro o všechno, přijme nabídku a nevědomky se z něho stane kurýr pro mexický drogový kartel... Všechny peprný hlášky a moudra, který Eastwood řekne, stojí za to. Clint Eastwood je hollywoodská legenda, která dokáže oslovit publikum i v takhle požehnaném věku. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Clinta Eastwooda mám rád a vůbec mi nevadí, že v těch filmech, který si zároveň sám režíroval, hraje už asi 40 let více méně pořád stejnou postavu. A překvapivě, i když mu tady už táhne na 90 let, tak ještě pořád to charisma v sobě má a tu postavu zahrál zase na jedničku. Ale problém je asi v tom, že tenhle film je spíš taková naivní pohádka. Postava Clinta Eastwooda snad do půlky filmu vůbec netuší, že převáží drogy, drogová mafie tady působí dojmem, že jsou to spíš takový legrační čórkaři autorádií, policie taky nějak nevzbuzuje respekt. Vlastně je to takovej pohodovej film. Jestli se tady v žánrech uvádí, že je to thriller, tak jsem asi viděl něco jinýho. Přesto to za vidění asi stojí. ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Člověk by čekal, že těžší práce to bude za kamerou a nikoliv před ní, nesmrtelný Clint Eastwood nám ale s dalšími roky ukazuje, že točení filmů je vlastně brnkačka. Samozřejmě přeháním, Clint má u Warnerů neotřesitelnou pozici a může si natočit takřka co chce, zvlášť když i Pašerák vydělal celkem slušné peníze. Tentokráte se definitivně loučí s hereckou kariérou a ačkoliv by si jej asi většina lidí raději pamatovala z předposlední role v Gran Torinu, the Mule je vlastně takový fajn staromilský, lehce zrežírovaný, kousek (který na rozdíl od předchozího 15:17 to Paris se zdržuje jakéhokoliv politického komentáře), jež téměř 90ti letého Clinta ukazuje v trošku jiné poloze než jsme zvyklí, ačkoliv kdyby se pokoušel stále řešit věci jako Drsný Harry, asi by daleko nedošel. 😃 Feel good 7/10 a potěšil dvorní herec Bradley Cooper, toho vždycky vidím rád. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Kritika internetu a neustáleho čumákovania do mobilov i upriamenie pozornosti na to, že z peňazí získaných zločinom môžu byť financované rôzne verejnoprospešné aktivity. Prvoradé je však vyzdvihnutie sily dobrých vzťahov v rodine. Všetko spomenuté je podávané prostredníctvom plynulo plynúceho príbehu 90- ročného starca, držiaceho si formu. Po strate milovanej práce (pestovanie ľalií) kývne na prvú pracovnú ponuku. Keďže sa nijako neprieči jeho dovtedajšiemu životnému štýlu - jazdiť hore dole po amerických štátoch - je spokojný, hoci zaregistruje drsný jazyk podsvetia. Pohodová, skvele platená, jazda životom v sprievode pamparádnych songov, ktoré si pobrukuje deduško aj jeho ostrí mexickí strážcovia, môže začať. Pripútajte sa, policajti sú na cestách, i na stope! Dlho však nevedia na nič prísť, pretože mimikry sympatického kmeťa dokonale zmätú ako mafiánskych katov, tak protidrogového vyšetrovateľa. Ďalšia zo skvelých Eastwoodových zrelých režijných prác. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Poctivý rozlučkový snímek o květináři, který si nakonec uvědomil, že rodina je víc než práce. Příběhově jde o klasický vzestup a pád, ale v hlavní roli je devadesátiletý Clint, který si to neskutečně užívá. Pan charizma nemá problém vzít si na pokoj dvě šlapky nebo říkat "černým lidem" negře, stačí nahodit nevinný starouškovský kukuč a projde mu to. S klukama z kartelu je za dobře než do toho začnou tahat efektivitu a plán. I textovky se psát naučí. Humorné sekvence se střídají s napínavými i vyloženě smutnými neuvěřitelně přirozeně. Oldchool. Plán na důchod mám jasný. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (16)

  • Snímek je věnován blízkým přátelům Clinta Eastwooda – „To Pierre and Richard“, jak zní na konci titulků. Pierre Rissient pomáhal Clintovi v jeho režisérkých začátcích a Richard Schickel je Clintův životopisec. (MATADOR)

Reklama

Reklama