Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Šestnáctiletá Eszter je jako mnoho jejích spolužaček zamilovaná do učitele angličtiny, který ale všechny zaskočí oznámením, že se stěhuje do Londýna. Tentýž den od něj ale Eszter dostane e-mail na rozloučenou a začne si s jeho autorem dopisovat. Postupně se mezi nimi rozvíjí on-line erotický vztah, který začne hraničit se zneužíváním. Maďarské drama o nejistém světě teenagerů a dospívání ve době, kdy je život on-line stejně důležitý jako ten off-line. (Febiofest)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (62)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Veľmi zaujímavá kvalita k nám prišla z Maďarska, som príjemne prekvapený. O filme sa bez spoilerov nedá veľa napísať, ale určite je dôležité, že v ňom príde k dokonalému zvratu, pre mňa naozaj nečakanému, a ten mení emócie celého filmu. Takto sa má točiť niečo s malým rozpočtom, očividne nie nákladnými kulisami ani hercami, ale hlavne s príbehom, ktorý zaujme a zaskočí. ()

Ukrizku 

všechny recenze uživatele

Další do řady vydařených edukačních materiálů pro Výchovu ke zdraví na ZŠ. Eszter je kouzelná osůbka, éterické stvoření s moudrýma očima, fialovými vlasy, jemnou povahou, rozumnými názory a zdravými postoji. A přesto se jí stanou hrozné věci, které si nezaslouží. Je to, že se stane obětí neuspokojeného onanisty, ještě možné považovat za naivitu? Vždyť ona poznala hranici, za níž nebyla ochotná jít, ale nebylo jí to nic platné... tudíž ponaučení zní: obětí kyberšikany se můžeš stát už jen proto, že se v kyberprostoru pohybuješ. A paradoxně méně ohrožení jsou ti, kteří se prezentují povrchně, lživě a kalkulativně. Eszter to brala vážně a dojela na svoji důvěřivost. Paradox současnosti, který nemá řešení. Doufám, že příště zemřou ti nedobří, nikoli ta nejmilejší. ()

Reklama

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Nadšení z viděného se mě nezmocnilo, nebýt pozdějšího zvratu, nevím, jestli bych nehodnotil jen dvěma hvězdičkami. Film mi totiž nepřinesl nic, s čím bych se nesetkal už v jiných snímcích s podobným zaměřením- na jedné straně nechutní ouchylové, na druhé vypatlané blbky. No, pak z toho vytvořte něco výjimečného. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Hm, pálčivý film. Alebo pálčivá téma? Filmov o cyber šikane pribúda a Maďari sa toho nezľakli tiež. Mňa len zmiatla tá druhá časová linka, ju tam len tak hodili, bez nejakého upozornenia. Snímok ale taký klasický, veľa sa textuje, mládež prežíva svoje životy. Skôr asi chceli poukázať na problematiku tejto doby, čo sa im vo finále dosť podarilo. Nenásilné, nenudí a čajka je kočka. 4 z 5 ()

Cheeter 

všechny recenze uživatele

Ze začátku bylo sice všechno jasné, až to člověka nudilo. Pak ale přišla změna, a to velmi dobrá. Přiznám se, že jsem něco takového úplně nečekal. Jestli to byl záměr režiséra, nás ukolébat a pak nám předvést, že ne všechno je tak, jak to vypadá, tak se mu to víc než povedlo. Ovšem film jako celek mohl být dynamičtější, nějaká vedlejší zápletka by se neztratila. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (4)

  • Režisér filmu Mihály Schwechtje na diskusii vrámci Art Film Festu 2019 povedal, že s plagátom k filmu, na ktorom je telefón s odhalenou fotkou nesúhlasí. Vybral ho vraj distribútor, aby prilákal do kín viac ľudí. Režisér ho však považuje za sexistický, nevhodný a zavádzajúci a s distribúciou sa o ňom veľa hádal. (Swannie)
  • V scéne, keď hlavná postava (Szilvia Herr) telefonuje s odchádzajúcim učiteľom o čase konania rozlúčky, jej dá na vyber učiteľ dva možné termíny, a to v stredu alebo štvrtok večer. Ona sa opýta kamarátky kedy im to viac vyhovuje, ale skôr než to povie do telefónu učiteľovi, ju učiteľ preruší a povie: „Takže vo štvrtok večer o siedmej?” (F2003F)
  • Natáčení filmu probíhalo již v roce 2016, ale promítnout ho bylo možné až o dva roky později, protože film tehdy nezískal státní podporu od Maďarského národního filmového fondu . (Homerking)

Reklama

Reklama