Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Snímek The Best of Enemies, inspirovaný skutečným příběhem, pojednává o nesourodém vztahu mezi bojovnicí za občanská práva Ann Atwaterovou (Taraji P. Hensonová) a místním vůdcem Ku Klux Klanu C.P. Ellisem (Sam Rockwell). Ti neochotně spolupředsedali summitu o desegregaci škol v severokarolínském Durhamu během léta roku 1971, které se neslo ve znamení rasových nepokojů. Neuvěřitelné události, jež následovaly, změnily Durham a životy Atwaterové a Ellise jednou provždy. (Cinemax)

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (36)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Už na začiatku vás omámia slovami "True Story" a vy už sedíte so zadkom zarazeným do kresla, čo také skutočné sa to zase stalo. Už podľa obálky vám je jasné, že pôjde určite o ľudskoprávnu úderku a nemýlite sa. Námet je ale kvalitný. Sam Rockwell ako čelný predstaviteľ humanitárnej organizácie Ku-Klux-Klan má na dva týždne spolupracovať s čiernou aktivistkou, pri pohľade na ktorú uveríte v evolúciu, v desegregačnej komunite. Film má svoje vtipné momenty a Rockwell je fakt dobrý. Na druhej strane Taraji Henson je strašná herečka, chvíľami som sa bál, že sa v tom kŕči zasekne. Takže celkovo taký priemer, na konci ktorého sa skoro všetci milujú. ()

ink flo 

všechny recenze uživatele

Podle skutečné události, kdy v 70tých letech vyhořela černošská škola a na základě toho se vytvořil diskuzní panel, kde byli zástupci bílých i černých a dohadovali se o tom, zda černý žáky integrovat mezi bílý. Point je v tom, že oba tábory měli své mluvčí - černošskou herdek babu a šéfa místní pobočky Ku-Klux klanu :-)))....tématem to tedy zapadá mezi Green Book a BlackKKKlansman ()

Reklama

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Ďalší jeden z mnohých true-based príbehov, kde centrom pozornosti sú veci ako segregácia, rasizmus a boj za rovnoprávnosť. Príbeh už klasický, kde sa nestretneme s ničím, čo by sme už v žánru týchto filmov nepoznali. Z pohľadu spomínaných vecí sa jedná o film s miernymi obrazmi a scénami, až na 2 alebo 3 výnimky. Postupné umiernenie C.P. Ellisa sa dalo čakať, ako aj to, že na jednotlivé veci sa začne pozerať z iného uhlu pohľadu. Záverečné rozuzlenie nie je teatrálny. Herecké duo v podaní S. Rockwell / Taraji P. Henson je dobré, svoje role v podstate zvládli bez zaváhania. Film, ktorý s miernejším tónom sa snaží upozorniť na stále pretrvávajúce sa problémy v spoločnosti. P.S.: Post (skutočné) krátke videá síce dobré, ale bez elementárnej sily. Osobné hodnotenie: 73% (***) ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Bez Rockwella by to ani nemalo zmysel pozerať. Ten podrží aj nemožné veci. Dopredu je jasné, ako to skončí a napriek tomu, prvá hodina je silný boj oboch strán za svoju vec, druhá, už sú všetci kamaráti a idú si navzájom pomáhať. Všetky tie prerody sú len tak v náznakoch a podprahovo dané, čo by kľudne vedeli vtesnať aj na oveľa menšiu minutáž. Nedá sa povedať, žeby to bavilo alebo zaujalo, skôr je to len taký exkurz do minulosti a spôsobu života postáv. 2 z 5 ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Je to konvenční, předvídatelné, ale má to své silné okamžiky. Bissell nabízí dvě voskové postavy a lepenkové městečko z kartonu. Od začátku do konce se zajímá o viníky, ne o oběti, vývoj zápletky, obsah či pointy. Chybí mu představivost. Je to takový průměrný výchovný film. Nyní v USA spolu jednotlivé komunity "tavícího kotle" kultur moc nekomunikují... ()

Galerie (31)

Zajímavosti (1)

  • Scény z radnice byly natočeny ve městě Macon v Georgii. Filmaři použili místní radnici. (Azuko)

Reklama

Reklama