Reklama

Reklama

VOD (1)

Will (Theo James) se Sam (Kat Graham) mají před sebou zářivou budoucnost. Will musí na služební cestu, a když Sam telefonuje, "něco" se během hovoru stane. Západní část amerického pobřeží zmlkla. Telefony, internet, satelity, zpravodajství, Bílý dům i prezident mlčí. Kompletní dopravní infrastruktura kolabuje. Nikdo nechce dát informace, co se vlastně stalo a co se aktuálně děje. Armáda se snaží situaci dostat pod kontrolu, ale všude panuje zmatek. Jenže Will a otec Sam Tom (Forest Whitaker) nechtějí čekat a vyrážejí do neznáma. Mají vůbec šanci Sam najít, když všude vládne bezpráví a chaos? (Rodriguez)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (128)

oLí 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch lepších snímků o tom, co by se třeba mohlo klidně stát, kdyby se naše civilizace prostě a jednoduše ze dne na den zhroutila jak domek z karet, což se ve větší či menší míře stalo v historii již několikrát a je jen otázkou, jestli se toho dožijeme my, nebo naše děti znovu. Tvůrci do tohoto světa zasadili nepříliš přirozenou inteligencí obdařeného chlapce s jeho láskou a jeho tchána ve velmi a jak jinak než charismatickém podání Foresta Whitakera. Ten si uměl poradit ve světě před i po katastrofě, asi nejlepší postava celého snímku a po mém oblíbeném žánru road movie + nemám vůbec nic proti post apu došlo i na docela realné situace i když to bylo vše trošku uhlazené, myslím, že by to byla ve skutečnosti větší řež. Potenciál využit určitě né do uplna tak za nějakých 7.5/10 .. ()

kukkik 

všechny recenze uživatele

Příšerná nuda k uzoufání. Nesympatické postavy a do očí bijící hloupost jejich rozhodnutí, která jsou vysvětlitelná snad jedině neschopností tvůrců, vymyslet lepší katalyzátor pro uondaný příběh. Nevadí mi otevřené konce, pokud tvůrce dá divákovi indicie k domýšlení nebo podměty k zamyšlení; tohle ovšem není ani jeden případ a chybějící pointa je čistým nedostatkem tvůrčích sil, kdy celý příběh měl očividně k něčemu gradovat ale nakonec se ztratil v drobných dialozích a vedlejších linkách a tvůrci si nejspíš řekli, že to diváka uspokojí. Mě to tedy nestačilo ani zdaleka. Velké zklamání a škoda ztraceného času s tímhle filmem (a že ho bylo s touhle zabijáckou stopáží). Nejlépe bych to celé shrnul slovy klasika: "Tady kolega vám tedy dosti obsáhlou formou sdělil, že jsme tam jeli auty a že jsme cestou tankovali benzín.." 1/5 ()

Reklama

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Naprosto neškodná Road Movie na pozadí neznámé apokalypsy ve které se představí sympatický Whitaker a nesympatický gumák James. Netflix sice sype do filmů slušné rozpočty, ale až na pár přestřelek a celkem povedenou mikro CGI pasáž zničeného města se ničeho nedočkáte. Dialogová nuda o pár postavách. Emoce nebo napětí nehledejte. Navíc konec je opravdu o ničem. Na nudnou neděli ok, ale stihnete u toho ještě pověsit prádlo a vyndat maso z trouby. Doporučuju raději tuhle alternativu https://www.csfd.cz/film/330639-these-final-hours/videa/ , to je postapo jak má být. 55%. ()

Taron 

všechny recenze uživatele

Tak to snad ne... měl jsem to vypnout už po té první hodině "nicnedění" a rozhovorech o ničem, ale ono se to tváří, že to někam směřuje, že aspoň ten konec bude stát za to, místo toho se ale člověk nedozví vůbec nic a celý film skončí v půlce scény... Pokud je to cliffhanger a bude následovat další film, kde se bude něco dít a bude se týkat té prozatím nevysvětlené apokalypsy, tak dejme tomu, šlo by to brát jako takový zahřívací předfilm, ale pokud ne, tak je to fakt hrůza. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Nasekaný trailer pripomína menší blockbuster o konci sveta, ale opak je pravdou. Film je dosť komorný, spadá presne do kategórie road movie, pretože takmer celý film cestujeme zničenou krajinou a stretávame ľudí, ktorí nie sú vždy príjemne naladení. F. Whitakerovi rola otca výborne sadla, ostatní slušný priemer. Film má dobrú atmosféru a minimum informácií o katastrofe mi vôbec nevadil a myslím, že to bolo celkom fajn nechať diváka v rovnakej neistote akou si prechádzajú aj hrdinovia filmu. Slušná postapokalyptická jednohubka. 80%. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (3)

  • Většina filmu se natáčela v okolí Winnipegu v kanadském státu Manitoba. (zbyshek)
  • Někteří vojáci, kteří hlídají uzavírku dálnice, patří ke Kanadským ozbrojeným složkám. (NiWi)

Reklama

Reklama