Reklama

Reklama

Úniková hra

  • Slovensko Úniková hra (více)
Trailer 1

Psychologický thriller Úniková hra vypráví příběh šesti lidí, kteří přijali výzvu zúčastnit se únikové hry. Velmi brzy ale zjistí, že ze hry cesta ven neexistuje… a začíná boj o přežití. (Falcon)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (448)

tron 

všechny recenze uživatele

Aj keď to nie je prehnane dlhé, akoby to napriek tomu nemalo konca kraja. Escape Room síce vychádza zo zaujímavého, relatívne originálneho konceptu únikových izieb, ale v skutočnosti strašne neoriginálne (mix Saw, Kocky, Nezvratného osudu a Hry). Klišé, monotónne. Bavila ma len „prevrátená miestnosť“ (s pesničkou Downtown od Petuly Clark), Deborah Ann Woll a trochu Tyler Labine, ktorý hrá takého toho veselého, veci odľahčujúceho týpka, akého je vždy fajn mať pri sebe, ak ste v prúsere. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Lehce nadprůměrný horor. Trochu mi to připomnělo sérii Saw. Parta lidí je zavřená v budově, ze které se musí dostat pomocí logických úkolů a kombinace vlastních dovedností. Úkoly jsou navržené přímo pro ně, ve smyslu, že odkazují na jejich životní zážitky. Většina herců není moc známá. Roztomilá Deborah Ann Woll tu hraje pro ni ne úplně typickou roli vojačky. Některé úkoly jsou vážně dost drsné. Jinak nejde o nic výjimečného. Končí to trochu otevřeně. "Já chci ven!" ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Hoci je pravdepodobnosť udalostí vo filme kolísavá, režisér Adam Robitel s dvojicou scenáristov Bragiom F. Schütteom a Mariou Melnik si naopak dali veľmi záležať na jeho vizuálnej stránke. Scénografia je bez preháňania úchvatná a vyšperkovaná do podrobných detailov, predovšetkým potom v scéne, kedy sa protagonisti ocitnú v biliardovom bare obrátenom hore nohami a do uší im vreští Petula Clark s hitom Downtown. Suma sumárum, Úniková hra je aktualizovanou a teda aj oveľa nákladnejšou prerábkou Jigsawových sadistických kratochvíľok s veľkolepou výpravou a dystopickým vyústením, ktoré je svojím spôsobom vierohodnejšie než miestami samotný dej. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Rozhodl jsem se že už nebudu těmto soft srágorám dávat lepší hodnocení, když si jej za svou zbabělost a vyměklost nezaslouží. Máme zde 6 lidí, kteří padli do pasti, ze které se musí dostat, protože jim půjde o život. Postavy jsou to většinou krajně nesympatické, takže se rozhodně nedalo říct, že bych nějak zběsile držel pěsti a strachoval se o to jestli se zachrání nebo ne. Spíše jsem to bral tak že se vždy někdo musí zachránit, aby film splnil svou minutáž a někdo občas musí být obětován, aby to nebyla úplná nuda. Líbila se mě místnost s kulečníkem. Napínavé to je už z principu. Čas tiká, musíš se dostat ven. Fascinoval mě závěr, to ty lidi někdo opravdu tolik toužil zabít v Únikové hře? A proč zrovna v ní? Aby se někdo jen pobavil? 40% ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem další variaci na brutální Saw, ale film mě docela rychle vyvedl z omylu. Úniková hra je překvapivě chytrý a napínavý thriller o partě lidí, kteří bojují o život ve smrtící únikové hře. Film nejvíce překvapuje velice dobrými herci a dobře promyšlenými rébusy. Jako film na jedno podívání velice slušná podívaná. Pro příznivce Saw jedno upozornění, krev se zde vyskytuje minimálně a brutální úmrtí zde nejsou vůbec. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (8)

  • Premiéra filmu byla v Polsku odložena, když v zábavním centru pro únikové hry zahynulo pět patnáctiletých dívek. (Duoscop)
  • Natáčení skončilo v lednu 2018, natáčelo se v Jižní Africe. (Varan)
  • V květnu 2018 bylo oznámeno, že film má mít premiéru na konci listopadu 2018. V červnu 2018 byla premiéra přesunuta na 1. 2. 2019 a nakonec měl film premiéru 4. 1. 2019. (Varan)

Související novinky

Úniková hra se dočká pokračování

Úniková hra se dočká pokračování

26.02.2019

Hororový thriller Úniková hra od Adama Robitela (Insidious: Poslední klíč) se v roce 2020 dočká pokračování. Studio Sony Pictures je podle všeho nadmíru spokojeno s výdělky levného hororu (rozpočet… (více)

Reklama

Reklama