Reklama

Reklama

Úniková hra

  • Slovensko Úniková hra (více)
Trailer 1

Psychologický thriller Úniková hra vypráví příběh šesti lidí, kteří přijali výzvu zúčastnit se únikové hry. Velmi brzy ale zjistí, že ze hry cesta ven neexistuje… a začíná boj o přežití. (Falcon)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (449)

Hoyt 

všechny recenze uživatele

Podařený film, který až na prvních 15 minut nenechá vydechnout a ani na chvíli nenudí. Ocenil bych jednotlivé místnosti zvláště tu vzhůru nohama u které se lidem co mají strach z výšek párkrát zamotá hlava. Postavy se relativně chovali rozumně a za zmíňku stojí také povedený konec což je u podobných filmů velice těžké vymyslet. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Úvod, kdy film představuje jednotlivé postavy, je extrémně nezáživný. Cca. od 20. minuty, kdy se ale konečně už všichni nachází v první místnosti a dojde jim, že hra právě začala (aniž by je na to někdo upozornil), to začne být vcelku zábavné. Stejně jsem měl ale celou dobu problém s tím, že mi všechny postavy - vyjma té chytré studentky - byly krajně nesympatické, těžko jsem jim proto mohl držet palce. Jejich boj o život tak ve mně nevyvolal žádné emoce, bylo mi fuk, co se tam zrovna děje - a samotný závěr je tak hrozný, že můj dočasně příznivý dojem z filmu nakonec stáhl někam hodně hluboko. Btw. dost mi to připomnělo o něco starší film Chata v horách, který své postavy podobným způsobem znejisťuje ohledně toho, kde začíná a končí realita, a který se mi asi líbil o něco víc. ()

Reklama

BoPo 

všechny recenze uživatele

1997 sa narodila Kostka. 2004 sa zrodila Saw: Hra o přežití. Teraz tu máme vnučku s menom Úniková hra. Kombinuje v podstate všetko podstatné, čo filmovému svetu priniesli jej pokrvní príbuzní. Avšak na rozdiel od nich, neprináša ďalší level, ďalší posun či rozširujúci mód. Miestnosti sú dobre vymyslené, ale ani jedna nie je vyložene skvelá. Pointa nešokujúca, ale vhodná k priebehu hry. Fajn nenáročka, ktorá v podstate naplnila moje očakávania. Dostal som, čo som si objednal. A za to zaslúžené 3*. ()

Rominator 

všechny recenze uživatele

Minos Escape Room zašle pozvánku šesti soutěžícím, kteří mají možnost vyhrát hlavní výhru deset tisíc dolarů. Komu z nich se podaří zdolat všechny nástrahy a dostat se do poslední místnosti... Je to taková variace na Saw. Divák může mít docela velký problém s tím, kde se děj filmu odehrává, protože nedokáže věrohodně přesvědčil o tom, že se vše skutečně stalo v jedné budově. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Tyhle variace na Saw/Cube mě vždycky velmi bavili, takže oceňuji každého nového bratříčka. Postavy jsou sympatické, chovají se racionálně a divák má o ně strach, což je u podobných filmů nejdůležitější. Absence gore ve výsledku vůbec nevadí, protože na něj zde nebyl ani prostor. Spíš než horor má Escape Room blíže k Thrilleru, kterému se však daří budovat napětí v hojné míře. Technicky perfektní a všechny místnosti využity naplno a nezklamal mě i samotný závěr, takže solidní a ideální zábava do kina. Jediným mínusem mi přišlo dát na začátek poslední scénu,což lehce kazí překvapení. Robitel se čím dál zlepšuje. 75% ()

Galerie (24)

Zajímavosti (8)

  • Premiéra filmu byla v Polsku odložena, když v zábavním centru pro únikové hry zahynulo pět patnáctiletých dívek. (Duoscop)
  • V poslednej miestnosti (je ju možné visieť aj v úvodnej scéne s Benom (Logan Miller)) sú po stenách popísané 3 citáty v latinčine - Mors Mihi Lucrum (Smrť je pre mňa odmena), Mors Vincit Omnia (Smrť dobyje všetko) a Acta Est Fabula (Hra je dohraná). (beso74)
  • Natáčení skončilo v lednu 2018, natáčelo se v Jižní Africe. (Varan)

Související novinky

Úniková hra se dočká pokračování

Úniková hra se dočká pokračování

26.02.2019

Hororový thriller Úniková hra od Adama Robitela (Insidious: Poslední klíč) se v roce 2020 dočká pokračování. Studio Sony Pictures je podle všeho nadmíru spokojeno s výdělky levného hororu (rozpočet… (více)

Reklama

Reklama