Reklama

Reklama

Úhoři mají nabito

  • Slovensko Úhoři mají nabito (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Tohle není jenom hra. Je to útěk z reality všedních dnů, se kterým nejde přestat. Úhoři mají nabito je černá komedie o partě chlapů, pro které se hra na URNU (Útvar rychlého nasazení) stala únikem z jejich nudných životů. Zasahují u domnělých zločinců, evakuují kulturáky a do svých her zatahují nic netušící okolí. Žene je touha po adrenalinu a falešná představa, že jsou jako Robin Hood a jeho družina. Bohatým brát a chudým dávat. Všechno jde hladce až do okamžiku, kdy se octnou v nesprávnou chvíli na nesprávném místě. Kam až může vést lidská hloupost ve spojení s nešťastnou shodou okolností?! (Falcon)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (174)

bobstock 

všechny recenze uživatele

Co to proboha bylo. Komedie, drama, thriller??? Amatérská splácanina na vyhazov z FAMU. Mám kamaráda u zásahovky, ale o tomhle, pokud o tom už sám neví, mu radši říkat nebudu nebo dostanu sám jebáka pilou do hlavy. Co jsem se dozvěděl, že Oldřich nám nestárne, strkat bráchy Hádkovi znovu do filmu po vzoru Kobry a užovky a doufat v hereckej koncert, se nevyplácí, když to neumíte napsat a zrežírovat. Jirku Lábuse jsem za zoufalou roli otce kováře skoro litoval a koukat se celej film na uslintanýho Rupperta je pro silné povahy. Poslední, kdo proboha vymyslel make-up Anně Kameníkové. Z fleku by mohla zahrát klauna Pennywise v To. Na milimetr přesně špatně. 25% ()

Untentrauer 

všechny recenze uživatele

Celkem dobrý nápad, který nedokázali využít. Příběh o partě idiotů, kteří si hrají na policajty. Jak říkám, mohlo to být vcelku zábavné, kdyby se drželi jen jednoho žánru a to komedie, protože tahle parta herců na víc nemá a i tak by to nejspíš dopadlo průměrně. Film má dobrých prvních 10 minut, pak graduje příběh a je na něm vidět, že se scénáristi nemohli dohodnou jak to pojmout. Vznikla z toho příšerná slátanina všech žánrů. Šroubovaná snaha divákům vnutit nějaký příběh a nesmyslný děj. 1 hvězda za Oldu a druhá za Jirku, který tam ukáže svojí prdel s plandajícíma koulema což byla nejvtipnější scéna! ()

Reklama

Filmmaniak 

všechny recenze uživatele

Film s nesmyslným a nesoudržným dějem plným bizarních náhod a chyb v kontinuitě, natolik scenáristicky i dramaturgicky rozpadlý a nekonzistentní, že v něm nejenže nelze obhájit smysl leckterých (mnohdy značně bizarních a nepochopitelných) pasáží, ale ani není možné rozklíčovat motivace a chování naprosté většiny postav, a to nejen v rámci celého filmu, ale často ani v rámci jednotlivých scén. Údajná černá komedie navíc vůbec není vtipná (a dokonce ani úsměvná nebo legrační), neb neobsahuje jediný vtip (slovní ani vizuální) a jejím zdrojem humoru se zdá být pouze mluva hlavních hrdinů (značně omezená slovní zásoba + „ty vole“ za každým druhým slovem) a varlata Jiřího Lábuse v okrajové roli. Hlavní hrdinové jsou nesympatická, hloupá, vulgární a pologramotná buranská hovada, na nichž je zajímavý akorát jejich koníček spočívající v ilegální a tím pádem trestné činnosti, při níž (místy i dost násilně) ubližují náhodným lidem (bez jakékoli komediální stylizace). Přesto se film marně snaží o to, aby jim diváci fandili, vybudovali si k nim pozitivní vztah a později s nimi i soucítili a strachovali se o ně, což se katastrofálně míjí účinkem. Celé se to navíc děje s absencí byť náznaku morálky, postavy se soustavně dopouštějí činů, které nevyvolávají žádnou odpovídající reakci (hrdiny filmu za jejich činnost nikdy nikdo nenahlásí, žádná z postav se v průběhu filmu nepolepší, když někdo poruší slib, tak se to přejde bez odezvy, když někdo někoho podvede a dotyčný mu na to přijde, tak podvodníka namísto trestu přibere do party) a film naopak své ideově pomatené postavy oslavuje a alibisticky ospravedlňuje jejich protizákonné jednání tím, že jim jako cíle vybírá různé pytláky či podlé bohaté podnikatele, které následně prezentuje jako „to větší zlo“, vedle nějž mají být hlavní hrdinové viděni jako ti dobří, co bojují za lepší svět. Závěrečný titulek oznamující, že podle výroční zprávy BIS vznikají na území ČR paramilitární skupiny, má zřejmě vyvolat v divácích dojem, že obsah filmu má cosi společného se skutečnými událostmi a s aktuální situací v Česku, přestože se celý odehrává mimo jakoukoli uvěřitelnou realitu. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Je to tragédie. Tragédie v tom, že takový režisér jakým je Michálek musel klesnout k takovému žánru, jako je toto. Pokud chtěl točit nadsázku, tak se to nepovedlo. Sonda do dětských-chlapských duší taky ne. A komedie už vůbec, protože to by se prostě divák smál. Zbývají ty pitoreskní figurky hrané plejádou dobrých herců. Dohromady ale nedrží ten film vůbec nic. Smůla, nepovedlo se. 55% ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Absurdní únik ze všední reality aneb od Dobrého světla po černě nabité úhoře. Jako upřímně, úplně jsem nepochopil Michálkův a Pýchův autorský záměr. Má jít o absurdní kritiku naší společnosti? Jak se máme k pětici hlavních hrdinů vůbec stavět? Jsou kladní hrdinové, záporní, komické postavičky nebo jenom banda idiotů? Chtěli nám autoři vůbec něco vzkázat, nebo jenom tak blbli? Evakuují se první těhotné ženy nebo senioři? Mám málo odpovědí na spousty otázek a tak především převládá rozpačitý dojem. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (12)

  • Film Úhoři mají nabito se točil celkem 21 dnů. Vše se natáčelo v reálech v Sušici a okolí, jenom dlouhé noční dialogy v autě se točily v jedné výrobní hale, kde si štáb vytvořil „divoký ateliér“ a členové techniky klasicky třásli autem a mávalo se kolem stromky. Scény podzemního tunelu, jimiž hrdinové projdou do kina, se natáčely v bývalém zlatonosném dole Kristýna v Kašperských horách. Ve štole Kristýna se od šedesátých let nachází seismologická stanice, která je součástí mezinárodní sítě a díky nízké úrovni přítomného rušení patří k nejcitlivějším seismickým stanicím na světě. (Zdroj: Falcon)
  • „Hrát s touhle partičkou byla pro mě dobrá škola, oni uměli přesně nalézt to, co bylo ve scénáři pod povrchem, a tím ty situace obohatit,“ vzpomínal Patrik Holubář. (SONY_)

Reklama

Reklama