Reklama

Reklama

Narcos: Mexiko

(seriál)
  • USA Narcos: Mexico
Trailer 2
USA, (2018–2021), 29 h 25 min (Minutáž: 46–70 min)

Předloha:

Terrence E. Poppa (kniha)

Hrají:

Diego Luna, Scoot McNairy (vypravěč), José María Yazpik, Fermín Martínez, Michael Peña, Alejandro Edda, Alfonso Dosal, Fernanda Urrejola, Alyssa Diaz (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(30)

Obsahy(1)

Nová ostrá sága Narcos zachycuje skutečný příběh vzestupu kartelu ve městě Guadalajara a zrod války proti drogám v Mexiku osmdesátých let. (Netflix)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (137)

maseer2 

všechny recenze uživatele

slaboučký odvar libovolné série původních Narcos, který na obou stranách postrádá výrazné postavy a celkově dost působí únavou materiálu, kdy se ukazuje, že drogovou tématiku zřejmě donekonečna dojit nepůjde.. Mexico je od první do poslední epizody takové nijaké, chybí napětí, pořádná akce a vlastně skoro všechno, co učinilo z předchůdce dnes už takřka kultovní záležitost.. navíc není věnován skoro žádný prostor samotnému budování impéria a nabyté postavení Lunova Felixe tak vůbec nepůsobí věrohodně.. sedm dílů z celkových deseti pro mě bylo čiré utrpení, výjimkou byla pouze epizoda 5, kde se děj protne s Kolumbií, což dodá aspoň na chvíli trošku šťávu, a pak závěrečná dvojice epizod, kde tempo lehce graduje, ale nakonec to stejně víceméně nikam nevede.. odklepnutou druhou sezónu skoro určitě vynechám, třebaže závěrečný příchod Scoota McNairyho by mohl být příslibem lepších zítřků - vidím to tak, že k tomu, abych dal seriálu ještě šanci, by mě snad mohl přesvědčit jen případný návrat Pedra Pascala, což asi není moc pravděpodobné.. jinak samozřejmě chápu, že se seriál věnuje poklidnějšímu období drogových dějin, které předcházelo řežbě, již známe z původních Narcos, ale přesto bych očekával, že jeho zpracování nebude taková ukrutná nuda... ()

Ivo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nová série jako by už trochu ztrácela tu beznadějnou ďábelskou brutalitu a spád sérií předchozích a až příliš často sklouzávala do zdlouhavých a (zvrhle) rutinních konverzaček zpestřených občasnými "cool" dějepisnými ponaučeními a nějakým tím příležitostným pif paf. Výběr hlavních hrdinů nebyl možná úplně nejšťastnější - hlavní padouch po většinu času vypadal trochu jako vyplašený František Filipovský (který ze začátku ani nenaspořil na pár bodyguardů) a chudák agent Kikina připomínal spíše nějakého dobrosrdečného indického strýčka z rodinné pohádky. Trošku se to rozeběhlo v posledních dvou dílech, ale vítr do plachet už úplně nedohnalo. Holt Moula je Moula a když se tam v jednu chvíli na moment nečekaně objevil, hned to trošku nabralo temné grády ... Dost nesnesitelné bylo to nepřetržité hulení každé z postav mužských i ženských - chvílemi jsem měl pocit že ten kouř mi prolézá už i z monitoru :) Šokující reflexí smutné a stěží uvěřitelné zvrácenosti části naší civilizace tohle všechno však bohužel zůstává... Jihoameričtí divoši jsou opravdu hodně šílení. ()

Reklama

decouble 

všechny recenze uživatele

S mexickými Narcos mám dva problémy. Prvním je romantizace antagonistů, která je vidět hlavně v třetí sezoně u Amada C. Fuentese. Na druhou stranu jeho závěrečné úsilí o únik ze systému, který spoluvytvářel je sympatickou snahou načrtnout alespoň trochu problém větší a zásadnější. Tím problémem je absolutní nedostatek sebereflexe amerického pohledu na "drogovou válku". Tuhle perspektivu zosobňuje zabejčený agent Breslin, který prostě stále půjde po krku nějakýmu narcobaronovi a když se jim ho podaří sundat, půjde po krku dalšímu, aniž by si uvědomil, že nebojuje s lidmi, ale se systémem, který USA spoluvytváří a nikdy nemůže porazit. Ke cti budiž, že v závěreční epizodě si Breslin alespoň přizná, že "drogy válku zatím vyhrávají". ___ V tomhle mimochodem byla skvělá třetí sezona origninálních Narcos, který nabízela na "drogovou válku" cyničtější perspektivu charimastickýho agenta Peni (Pedro Pascal). ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak dlouho jsem čekal na čtvrtou sérku Narcos...až ji zrušili a místo toho udělali nový seriál (a smlouvy s tantiémy mohou začít nanovo). A ačkoliv mi trvalo skoro rok se prokousat na konec (těch super seriálů pořád přibývá a přibývá), jsem s novým směřováním seriálu velice spokojen a za pár měsíců si rád vpálím druhou sérii. Ihned po ohlášení castingu jsem si nějak nedovedl představit Michaela Peñu v takto vážné roli a nutno říct, že až do konce jsem si na to nezvykl, nicméně Diego Luna je naprosto skvělý a přeji mu zářivou budoucnost (a že ho díky Star Wars Rogue One seriálu čeká). Sečteno a podtrženo, seriál si drží svou velkou kvalitu, jde pouze o to, jak vám sedne dějově. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

jelikož jsem původně čekal,že Mexické Narcos naváže tam,kde skončila třetí řada celkem dlouho mi trvalo,než sem si na tohle nové prostředí zvyknul.Pořád to sice bylo docela brutální s neodolatelným retro lookem,ale v prvních několika dílech to byla zároveň i nuda,což bylo po předchozí smršti zklamání.Naštěstí se ale poté všechno rozjede a svým starším bratrům tak poměrně zdatně konkuruje.Sice mi ke konci nebylo všechno úplně jasné,ale jsem rád že bude další řada,která bude doufám ještě lepší...80% ()

Galerie (301)

Zajímavosti (46)

  • Písnička, která hraje ve 14. minutě, je „Hasta Que Amanezca“ od Joana Sebastiana. V 18. minutě hraje „I Can Dream About You“ od Dana Hartmana. Ve 22. minutě hraje „Let The Dollars Circulate“ od Billy Paula. V 35. minutě hraje „Meshkalina“ od Traffic Sound. (Duoscop)
  • Na začátku epizody hraje „Juan N Guerra“ od Los Jilgueros Del Pico Real. (Duoscop)

Reklama

Reklama