Reklama

Reklama

Narcos: Mexiko

(seriál)
  • USA Narcos: Mexico
Trailer
USA, (2018–2021), 29 h 25 min (Minutáž: 46–70 min)

Předloha:

Terrence E. Poppa (kniha)

Hrají:

Diego Luna, Scoot McNairy (vypravěč), José María Yazpik, Fermín Martínez, Michael Peña, Alejandro Edda, Alfonso Dosal, Fernanda Urrejola, Alyssa Diaz (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(30)

Obsahy(1)

Nová ostrá sága Narcos zachycuje skutečný příběh vzestupu kartelu ve městě Guadalajara a zrod války proti drogám v Mexiku osmdesátých let. (Netflix)

Videa (5)

Trailer

Recenze (138)

mclenin 

všechny recenze uživatele

Mexická jazda série Narcos ideovo nadväzuje na svojich starších súrodencov a formálne sa nesie v duchu predošlých troch sérií Narcos originu, čo z nej činí stále kvalitný seriál, z ktorého doslova sála exotická atmosféra južnej, resp. strednej Ameriky. Ubudlo však historických dokumentárnych "footage" vložiek, ktoré dodávali pôvodnému seriálu punc "opravdovosti" a dej je miestami "vleklý", čo môže byť spôsobené aj menej bohatou históriou života F. M. Gallarda v porovnaní s Escobarom. Tvorcovia si však zvolili zaujímavý spôsob rozprávania príbehu, preto môžeme túto sériu považovať len za odrazový mostík (?) k druhej, prípadne ďalším sériam, ktoré majú potenciál ísť kvalitatívne nahor. Pri porovnaní s predošlými sériami Narcos je podľa môjho názoru táto zatiaľ najslabšia, čo z nej však automaticky nerobí zlý seriál - právne naopak, latka je nastavená stále vysoko. ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1. série: Člověk očekává příjemná nový start. Nový kartel, nová droga, nová země, nové Narcos. Problém toho všeho však je, že i přes kouzlo první série, je to v podstatě zklamání. Opakuje se zde to samé, co bylo nejhorší na celém původním Narcos. A to prostě to neustále nudné a nezáživné dohadování, které vlastně nikoho nezajímá. To ale neplatí. V rámci toho, že jde o nejlépe hodnocený seriál celého roku. Takže to lidi asi zajímá. Sto lidí, sto chutí... to je jasné. Ale nad tímto mi nezůstává stát nejenom rozum. Asi to nikdy nepochopím. ()

Reklama

mira007 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

S01: Miguel Ángel Félix Gallardo se z policisty a pěstitele marihuany stává bossem, sjednocuje plazy a přechází na kokain a nakonec umučí agenta Camarenu. První série je těžké zklamání asi i proto, že přichází po kolumbijské nepřekonatelné sérii, ale i objektivně je to slabší - způsob cesty nahoru je přitažený za vlasy, nerealistický a dokonce není ani zábavný. Trochu to je poučné historicky, ale jediná autentická věc je práce agenta Camareny, ale tam to padá na úkor akce do průměrnosti. S02: Felixe honí tajná jednotka DEA v čele s Waltem, ale on je stále silný směrem do politiky i proti Kolumbijcům, přesto následuje pád a vězení. Druhá série je pro mne jako někoho kdo má k tématu mexických kartelů něco načteno hodně poučná a přehledná. Je fantasticky vidět, jak se z Felixovi organizace spolupracujících "plazas" rozdrolí postupně na kartely v mocenském rozložení, tak jak se ta drogová válka v Mexiku ( která má víc obětí než válka v Sýrii ) vede mezi nimi dodnes. Pro fandy žánru lahůdka, která nemá úžasně nakombinované atributy realističnost, akce ( která je tady znatelně slabší ), zábavu tak jako Narcos s Escobarem, ale za mne maximální spokojenost. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

jelikož jsem původně čekal,že Mexické Narcos naváže tam,kde skončila třetí řada celkem dlouho mi trvalo,než sem si na tohle nové prostředí zvyknul.Pořád to sice bylo docela brutální s neodolatelným retro lookem,ale v prvních několika dílech to byla zároveň i nuda,což bylo po předchozí smršti zklamání.Naštěstí se ale poté všechno rozjede a svým starším bratrům tak poměrně zdatně konkuruje.Sice mi ke konci nebylo všechno úplně jasné,ale jsem rád že bude další řada,která bude doufám ještě lepší...80% ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele

Postupně se tak nějak podle mě ukazuje, že nejsílnější zbraní Narcos nebyli drogy, vyšetřování atd.... ale příběh Pabla Escobara. Po odvyprávění jeho příběhu, který nastavil nedosažitelnou laťku kvality, se už prostě prvním dvěma sériím původního Narcos ty další nemohou kvalitativně přiblížit. Mexické Narcos už je tak pro mě spíš další z řady drogových kriminálek, a jednotlivé příběhy narkobaronů už mě nedokázali tolik vtáhnout. Kvalita zpracování stále zůstává na solidní úrovni, ale jakoby se toto téma prostě už postupně vyčerpávalo. ()

Galerie (301)

Zajímavosti (46)

  • Během závěrečných titulků hraje píseň „El Zorro De Ojinaga“ od Los Tigres Del Norte. (Duoscop)
  • Písnička, která hraje na diskotéce, je „Pop Muzik“ od M. Ve 31. minutě hraje „Dame Amor“ od Chila Escobeda. Z jukeboxu hraje „Presente Y Pasado“ od Chila Escobeda. (Duoscop)
  • Carlos Muñoz Porta, který pracoval v produkci seriálu a vyhledával vhodná a zajímavá místa na natáčení, byl 15. září 2017 nalezen zavražděný. Jeho mrtvola, provrtaná několika střelami, ležela v autě odstaveném na prašné cestě nedaleko mexického města Temascalapa. Nebylo vyloučeno, že vražda má nějakou spojitost s místními drogovými gangy. (rublik05)

Reklama

Reklama