Reklama

Reklama

Narcos: Mexiko

(seriál)
  • USA Narcos: Mexico
Trailer 2
USA, (2018–2021), 29 h 25 min (Minutáž: 46–70 min)

Předloha:

Terrence E. Poppa (kniha)

Hrají:

Diego Luna, Scoot McNairy (vypravěč), José María Yazpik, Fermín Martínez, Michael Peña, Alejandro Edda, Alfonso Dosal, Fernanda Urrejola, Alyssa Diaz (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(30)

Obsahy(1)

Nová ostrá sága Narcos zachycuje skutečný příběh vzestupu kartelu ve městě Guadalajara a zrod války proti drogám v Mexiku osmdesátých let. (Netflix)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (138)

piranha 

všechny recenze uživatele

Tahle série sice není vyloženě špatná, ale ani náhodou nemá na ty předchozí. Nevím, jestli to v Mexiku bylo oproti Kolumbii tak mdlé, nebo z toho nudu udělali až filmaři. Spousta událostí neměla žádné dějové důsledky ani nebyla nijak okomentovaná. Například vražda amerických turistů v restauraci, po čemž jsem se těšila, že se děj konečně trochu rozjede, ale nestalo se tak, padla o tom jen jedna nenápadná zmínka v rozhovoru. Vztahy hlavních hrdinů a jejich manželek byly vykreslené jen povrchně a měly pořád jen jednu, ke konci už dost unavující, rovinu. Stále starostlivá Mika a její rozhovory s manželem byly totálně na jedno brdo. Nespokojená Felixova manželka a náhlé odhalení, které v nic nevyústilo a tvůrci si ho mohli vzhledem k absenci jakéhokoliv předchozího náznaku odpustit. Afektovaný Camarena se mi během seriálu solidně zprotivil. Některé postupy a zásahy DEA mi přišly značně neprofesiální. Nicméně Diego Luna se mi ve své roli líbil, myslím, že mu to sedlo a potřeboval by už jen o kapku lepší scénář. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Solidní, ale zřejmě nejslabší Narcos. Prostředí Mexika je určitě lákavé, ovšem postavy nezajmou tak, jak předtím. Michael Peňa není Pedro Pascal a Diego Luna nemá charisma Escobara ani Kmotrů z Cali Cartelu a to je docela problém. Jediná šílená postava, která fakt baví je Rafa. Akce je spíše komorní než velkolepá a není ji bohužel moc, protože nikdo proti sobě pořádně neválčí jsou zde spíš osobité vraždy, které jsou sice detailně brutální, ale očekával jsem daleko víc. Mírné zklamání, ale na 4 to pořád je. 75% ()

Reklama

HAL 

všechny recenze uživatele

Solidní navázání na skvělé série z Kolumbie - v polovině se děj začne trochu rozpadat pod spletencem linií a postav, ale to brzo přejde a poslední díly už jsou zase slušně soustředěné. Jen už to není takové drama, a s tak zajímavým záporákem jako byl Escobar. Diego Luna si to herecky dává velmi dobře, ale jeho postava je tiše kalkulující šedá myš, a s tím se moc velké divadlo dělat nedá - a bohužel na ní není vidět ani nějaký zásadnější vývoj. ()

cpt.Lynch 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Laťka je stále na vrcholu. Námět není už tak atraktivní jako u Escobara (to už ale nebude žádný námět z prostředí narcos), ale stále je to precizní, realistické a co alespoň dokážu posoudit, tak faktograficky správné. Mám tušení, že mexická série bude mít vzestupnou tendenci (na rozdíl od té Kolumbijské). Tedy těším se na další… ()

zbyshek 

všechny recenze uživatele

Abych řekl pravdu, po prvním dílu jsem byl mírně zklamaný a nedával jsem dalšímu pokračování moc nadějí. Navázaní na předchozí narkobaronské série nebylo podle mého úplně ideální. Nicméně po přelouskání se prvním dílem a seznámení se s Félixem a jeho bandou se mexické narcos dostalo na stejnou úroveň kvality jako to kolumbijské. Mělo to vše, co stálo za úspěchem příběhů o Escobarovi a gentlemanů z Cali. Po tom slabším začátku si už seriál držel standart a do každého dílu jsem šel se zájmem a nedočkavostí. Příběhově to nakonec mělo taky dobrý "drajv" s dobrými akčními scénami. Herecky taky velmi dobře obsazeno. Ti darební záporáčtí gangsteři se vám opět dostanou nějak pod kůži až s nimi i lehce soucítíte. Dobově velmi profesionálně zpracováno, jak jsme již byli od tvůrců zvyklý. Vlastně jsem ani nebyl z ničeho zas tak překvapen, což ovšem nebylo na škodu. Dostal jsem přesně to, co jsme očekával a také požadoval. "Smutnější" konec se dal lehce čekat a je dobře, že se tak stalo. #zárukakvality ()

Galerie (301)

Zajímavosti (46)

  • Alejandro Edda, který v seriálu hraje Joaquína Guzmána přezdívaného El Chapo, se byl podívat na soudní proces se skutečným drogovým bossem. [Zdroj: eurozpravy.cz] (Duoscop)
  • V této epizodě si zahrál roli dealera rapper Quavo. (Punisher)
  • Písnička, která hraje ve 39. minutě, je „54-46 Was My Number“ od Toots & The Maytals. Ve 44. minutě hraje „Chey Chey Kule“ od Eugene Wilde. (Duoscop)

Reklama

Reklama