Reklama

Reklama

Mělčiny

  • USA The Shallows (více)
Trailer 3

V napínavém thrilleru Mělčiny se Nancy (Blake Lively) vydává osamoceně surfovat na odlehlé pláži. V průběhu surfování je napadena velkým bílým žralokem a zůstane uvězněna na moři jen nedaleko od břehu. Ačkoliv ji od přežití dělí pouhých 200 metrů, jejich překonání se ukáže být otázkou souboje dvou vůlí. (Falcon)

Videa (6)

Trailer 3

Recenze (685)

Shakers 

všechny recenze uživatele

Nie je to úplne najlepšie a zo záverom tiež nie som úplne spokojný, ale tu štvrtú tam predsa strelím. Filmy o žralokoch mám rád, ale väčšinou sú to všetko nudné béčka a Spielbergovy nikto nesiaha ani po päty. Jaume Collet-Serra mu ale celkom konkuruje v rámci atmosféry a napätia, aspoň do záveru, kde už to je prehnane akčné. Je to krátke takže to nenudí, čo je veľké plus, Blake Lively je sexi, žralok ešte viac a od čias Jaws si nepamätám lepší film s touto zubatou beštiou. 80% - 4* ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Svižně natočené komorní drama z jednoho malého subžánru s velice vnadnou Blake Lively. Nejedná se o žádné terno, ovšem v rámci možností se povedlo natočit poměrně napínavou jednohubku s nádherným zálivem a až na výjimky realistického predátora...7/10...[10.8.2016_Čsfd projekce_Cinestar Anděl] ()

Reklama

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Sakra ten žralok má, ale pech! Napřed si dá jednoho kořalu k večeři, pak posvačí dva surfaře a jako hlavní chod by si dal jakousi pyzdu z Texasu, ale ta je proti. Nehodlá v těhlech mělčinách zhebnout a žralok se nehodlá vzdát vydatný svačiny. Jak tenhle duel dopadnul? Absolutně pohodovým a nenáročným letním survival filmíkem z dokumentárního cyklu : Surfujeme se žraloky. Potěší i vedlejší dějová linie z ptáčkem a napravením jeho křídla plus závěrečná bojová sekvence. Shark není moc na scéně, ale je dobře trikově udělanej, rozhodně žádný Asylum. No a ptáček přežil taky! Proto velmi spokojený a pobavený 4* co víc od podobnýho filmu chtít.70% ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Stále slabší kousky nám předkládá tenhle rejža. Blake Lively na ploše 80 minut absolutně nestačí a její myšlenkové pochody, kterých není ani mnoho, film ani neobohacují ani neposunují. Sandra Bullock podobnou samotu zvládla mnohem lépe. Mělčiny navíc nefungují ani jako horor. 3 postavy zmizí pod hladinou a vše sledujeme očima hlavní hrdinky hodně z dálky. Žralok je podlá svině a než znovu Mělčiny, to raději už i snad žraločí Útok z hlubin. 45% ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

Když už je tento film tak komorní a jeho hlavní součásti lze vyjmenovat na třech prstech - Blake Lively, žralok a Mexičané, přičemž Blake Lively se popisuje asi nejlépe, začnu s ní. Na tom surfovacím prkně i kdekoliv jinde ji to opravdu slušelo. Ale hlavně mě potěšilo, že znovu ukázala svůj herecký talent a na to, že si tento film nedává kdovíjaké ambice, zahrála svou roli zcela přirozeně a autenticky. Žralok je možná nejlepší CGI žralok v moři. Škoda jen, že v jeho případě scénář nepřešel ještě k trochu větší komornosti a musí si násilně vypomáhat Mexičany. Méně je někdy více, že ano. Dějově tak film kolísá kdesi mezi béčkovým monster filmem a survivalem, aby nakonec převážil monster film. Ale docela mě stejně ten závěrečný souboj bavil, tak proč ne. Ale ta napětím a rostoucí beznadějí vyplněná část Mělčin byla určitě lepší. Jak mám slabost pro mořské potvory a tohle mě vlastně v ničem neurazilo (jedna dějová berlička je obstojné číslo), klidně dám čtyři. Prostor pro zlepšení by ale byl. 7,5/10 ()

Galerie (57)

Zajímavosti (32)

  • Umierajúca veľryba bola zmesou CGI a polystyrénovej rekvizity. (Arsenal83)
  • Na tvorbě žraloka se z největší části podílelo švédské studio ILP, které je specialistou na tvorbu digitálních žraloků. (imagoo)
  • Film se v roce 2014 objevil na Černé listině nejlepších nerealizovaných scénářů. (Spidey3)

Reklama

Reklama