Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film studia Disney Expedice: Džungle, inspirovaný slavnou atrakcí v zábavním parku Disneyland, je dobrodružnou výpravou do amazonské džungle, ve které se představí Dwayne Johnson jako charismatický kapitán lodi a Emily Blunt jako odvážná průzkumnice na své misi. (Falcon)

Videa (7)

Trailer 7

Recenze (440)

BMW12 

všechny recenze uživatele

Za mě příjemná dobrodružná podívaná. Mám rád tento typ filmů, které v poslední době už tolik nevídáme, a tak bylo fajn se vidat společně s Dwaynem Johnsonem a Emily Blunt na dobrodružnou výpravu. Příběh je dobře vymyšlen, je to nový originální příběh, žádné kopírování, takže to cením. Musím pochválit též soundtrack, který film skvěle doplňoval. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Bylo by nabíledni zde napsat, že se jedná o další typický a snadno zaměnitelný surový produkt z fabriky jménem Disney, nicméně tak nějak mám pocit, že by si to tento snímek vážně nezasloužil. Jungle Cruise je totiž pod touto prvotní nálepkou vcelku fajn filmovým zážitkem, který si na nic nehraje. Jistě, sice zde chybí to srdíčko, které je k velké škodě nahrazeno neskutečným množstvím digitálních triků a ohlušujícím generickým soundtrackem, avšak ve finále vlastně dostaneme nenáročnou a odsýpající pohádku se sympatickou ústřední dvojicí, u níž můžete bez obav vypnout. A to mi tentokrát k diváckému uspokojení opravdu stačí. Dobrá práce! „If you believe in legends, you should believe in curses too.“ ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

„Alkohol môže zostať.“ Čisté 4* si to určite nezaslúži, ale musím prižmúriť oko, pretože to pokojne mohlo dopadnúť ako Liga výnimočných. Po výtvarnej stránke je to krása (džungľa, jaskyne, dediny v pralese, mesto s prístavom, veľkolepý Londýn), kasting je skvelý (málokedy sa stane, že herci sú takí výborní, že parádne odohrajú príšerne napísané úlohy, viď. Jesse Plemons a Jack Whitehall), po trikovej stránke to vonkoncom nie je zlé (skvelý nápad, že Aguirreho družina pozostáva z džungle, keď uvidíte, pochopíte). Humor je prvoplánový, ale vďaka správnemu načasovaniu skúsených, profesionálnych hercov, strihu a režisérovi, funguje. Dialógy sú fajn. To, čo mohlo skončiť ako nová Liga výnimočných, je napokon sľubný mix MúmiePirátov Karibiku. Palec hore za skvelý origin The Rockovej postavy, jeho lásku k slovným hračkám a za Nothing Else Matters. Strih je miestami divný (partia okolo Aguirreho strávi na plátne tak málo času, až by som hovoril o väčšom camee). Medzi The Rockom a Emily Blunt to síce iskrí, ale len do chvíle, kým sa ich scenáristi nasilu nepokúsia dať dokopy ako zaláskovaný pár. Tomu som absolútne neveril a určite by bolo sympatickejšie, ak by sa toto zbytočne nehrotilo a proste aby zostali kamarátmi. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Z filmu je hodně cítit všudypřítomná atmosféra a inspirace Piráty z Karibiku (kletba, poklad, exteriéry) a Mumií (cílevědomá ženská vědkyně v hlavní roli), což však není na škodu, jelikož si Expedice: Džungle vzala ty lepší aspekty od svých předchůdců a zároveň nechce být pouze kopií, nýbrž se snaží mít i nějakou tu přidanou hodnotu, byť možná nepatrnou. Ústřední dvojice Blunt-Johnson měla mezi zvláštní chemii tkvící v protikladu křehkost-bytelnost; Jack Whitehall byl zpočátku trochu otravný, ale nakonec vcelku sympatický a Jesse Plemons zandal roli císařského vnuka bravurně, s jemně sociopatickým klidem. Trojice prokletých dobyvatelů byla spíše do počtu a možná až příliš umělá, na druhou stranu jsem ale uvítal postavu mile "sídžíájkové" Proximy. I když člověk tuší, jak to celé dopadne, připravili si scenáristi nějaký ten slušný zvrat a zároveň přidali do scénáře i nejednu upřímně humornou scénku či narážku. Svižné, přiměřeně napínavé a přijatelně humorné dobrodružství. P.S. Plusový bod za instrumentální verzi Nothing Else Matters! ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Tenhle film, by hrozně rád byl, jako Mumie od Stephen Sommers a v mnoha ohledech, se mu to i překvapivě i daří a to je dobře. Protože hlavní trojice zde, je neskutečně podobná, té hlavní trojici z filmu Mumie a to skoro až doslovně a příběhově, sou si ty filmy taky dost podobné. Ale k tomuhle filmu, sem přistupoval skeptický, tvářilo se to jako další béjkárna, na které bude těžké, hledat něco pozitivního, ale po skončení filmu, je těch negativních věcí fakt málo. Hlavní příběh odsejpá a nenudí, hlavní postavy se vyvíjejí a jejich motivace sou rozdílné, lidský záporák je tak trochu zbytečný a film by fungoval i bez něho a hlavní záporáci, sou nechutný. Překvapivě neni zde ani moc blbého humuru a spíše se to snaží jít tou vážnější cestou, byť na nějaké to odlehčení dojde a když se tak stane tak to funguje a neni to nic trapného. Nejvíc tak zamrzí, že hlavní záporák, se svými kumpány, mají malo prostoru a ještě se o ten čas, musí dělit s tím překvapivě zdvořilým Němcem. Ale jinak je to fakt super a užil sem si to, na pěti hvězdu, by to chtělo trochu doladit, ale tohle sou hodně silné čtyři hvězdičky. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (17)

  • Předlohou pro film byla atrakce se stejnojmenným názvem „Jungle Cruise“ v tematickém zábavním parku Disneyland. V té se skupinky cestujících vypraví na říční lodi na dobrodružnou cestu napříč džunglí, plnou nebezpečných zvířat a plazů. (Marcos22)
  • I když je Paul Giamatti původem Ital, toto je jeho první film, kde hraje postavu italského původu. (NiWi)

Související novinky

Emily Blunt jako první skutečná detektivka

Emily Blunt jako první skutečná detektivka

19.10.2023

Režisér Jaume Collet-Serra (Mělčiny, Black Adam) si již poněkolikáté zopákne spolupráci s produkční společností Seven Bucks Dwaynea Johnsona a pro studio MGM nyní natočí snímek Kate Warne. Hlavní… (více)

Sebevražedný oddíl diváky do kin nezlákal

Sebevražedný oddíl diváky do kin nezlákal

09.08.2021

Studio Warner Bros. má možná jeden z nejchválenějších komiksových blockbusterů za poslední roky, jenže v kinech se novému Sebevražednému oddílu vůbec nezadařilo. Snímek režiséra Jamese Gunna (Strážci… (více)

Dwayne Johnson ve vánoční komedii

Dwayne Johnson ve vánoční komedii

01.07.2021

Herec Dwayne Johnson je dnes možná považován za akční superstar, čas od času se ale nebojí i trochu odvázat a natočit jednoduchou dětskou komedii typu Víla Zuběnka. A jeho nejnovější snímek od… (více)

Disney ruší letní sezónu

Disney ruší letní sezónu

04.04.2020

Další týden za námi a situace ve světě se nijak zásadně nemění. Naopak, s blížící se letní sezónou čím dál více lidem dochází, že se kina jen tak otevírat nebudou, a i poté to bude velmi pomalý… (více)

Reklama

Reklama