Reklama

Reklama

Já jsem vrah

(seriál)
  • Velká Británie I am a Killer
Trailer
Velká Británie, (2018–2022), 25 h 28 min (Minutáž: 40–53 min)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(32)

V tomto kriminálním seriálu vypráví nechvalně známí vrazi své příběhy ze svého pohledu svými mrazivými slovy. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (16)

mircxxx

všechny recenze uživatele

V tomto seriálu se naučíte hodně anglických slovíček a vět. "acid", "meth", "marijuána". "After that everything went down the spiral" , "I found myself in this case", dobré je taky "the shot went out" Jó, člověk se u toho dokáže i pobavit. ale nečekejte žádné wow efekty, jakože na smrt je odsouzen nevinnej. Je to jen smutná sbírka osudů. ()

Warhorr 

všechny recenze uživatele

Všichni vězňové mají společnou jednu věc. Nikdo nepochybuje o své vině. Každý má svůj názor a oddůvodnění, proč daný zločin spáchali. Ze začátku si tak vždy poslechneme verzi odsouzeného. Misky vah se však v některých dílech pořádně přehupují a jakmile začnou mluvit prokurátoři, kriminalisté nebo určití svědkové, může být trošičku těžší přiklonit se k jedné či druhé straně. Nejzajímavější chvíle nastává tehdy, když je vězeň konfrontován nahrávkami o výpovědi kriminalisty, někdy i spolupachatele, bývalými záznamy z výslechů apod. Divák pak jen čeká, jak na něho tento proces zafunguje a jestli nezačne obracet. Druhá řada seriálu mi přišla rozhodně zajímavější a donutila mě dát plný počet. ()

Reklama

evita_ 

všechny recenze uživatele

Dokument Vám predstaví približne dve desiatky ľudí odsúdených na doživotie, či smrť. 95% z nich má spoločnú črtu, a to zlé detstvo plné alkoholizmu, drog, putovania z rodiny do rodiny a neposlednom rade aj sexuálneho obťažovania od rodičov, nevlastných rodičov, susedov, no skrátka kohokoľvek kto bol zrovna na blízku. Rozhodne zlyhal niekde systém, keď sa nikdy nepostaral o takéto deti, ale nie o tom som chcela. To, že pozadie príbehov je takmer totožné trocha uberá na atraktivite dokumentu. Čo však možno vyzdvihnúť je to servírovanie informácií divákovi. Priznávam, že v mnohých prípadoch som si položila otázku, prečo tento človek bol odsúdený na smrť, resp. že si taký trest vzhľadom na okolnosti nezaslúži. Ale, potom prišla druhá strana mince a všetko do seba začalo zapadať a aj moje názory sa menili. Je zaujímavé sledovať ako počas 40tich minút dokážete niekoľkokrát zmeniť názor, a to len na základe toho, ako sú Vám informácie podané. No a čomu absolútne nerozumiem je ten čas od odsúdenia po vykonanie trestu smrti. Ak už bol tento trest uložený, ľuďom ktorí sa k činom priznali, nechápem čo robia desiatky rokov v celách smrti.Bežne to bolo okolo 20 rokov, výnimka nebola ani 30 rokov v cele smrti. Sa mi potom vytráca trocha zmysel tak exemplárneho trestu, ak nie je vykonaný po tak dlhú dobu. Nechápem, ale možno to má celkom jednoduché vysvetlenie, len som sa k nemu ešte nedopátrala... ()

SHit4U 

všechny recenze uživatele

Vizuálně průměrný dokument, jehož hlavní zbraní je samotná dramaturgie a výběr účinkujících. To, co předvádějí tvůrci se skladnou jednotlivých dílů, je opravdu až neuvěřitelné. Perfektně užité detektivní prvky a prostor daný samotným vrahům, ale i příbuzným obětí, detektivům, prokurátorům a právníkům vás u každého dílu nutí přemýšlet o motivu vraždy a o tom, proč se z hodných dětí stali vraždící maniaci. Není to nic jednostranného. Není to ve stylu "koukejte na tu zrůdu a zachvíli vám řekneme, jak to ve skutečnosti bylo". Vracíte se do dětství oněch vrahů, zjisťujete, že vězenský systém v americe nevede lidi k nápravě, někdy narázíte na okolnosti, které vás nutí přemýšlet o tom, že ta vražda byla v "pořádku". A i když se to okolo 6. dílu začne malinko okoukávat, díky skvěle vybraným vrahům a jejich příběhům, to celé zhltnete jako kulky, které by do vás někteří z nich s přehledem napálili. Silné čtyři hvězdy. ()

Tjaden 

všechny recenze uživatele

Další z povedených netflixáckých "true crime" sérií. Schéma jednotlivých dílů je vždy stejné - počáteční verze osudových událostí z pohledu usvědčených vrahů je následně konfrontována s výpovědmi jejich příbuzných, pozůstalých, vyšetřovatelů, psychologů aj., přičemž mnohdy vyjdou najevo dosti překvapivé a znepokojivé skutečnosti. Hrstka hlavních protagonistů zřejmě skutečně upřímně lituje svých činů, ke kterým je dohnala drogová závislost či traumatizující dětství, povětšinou se však jedná o zkušené manipulátory a sociopaty, kteří se pouze snaží získat sympatie okolí, doufajíc v podmínečné propuštění. Nutno dodat, že seriál se z drtivé většiny natáčel v Texasu a na Floridě, tudíž většina z "hlavních hrdinů" již život mimo věznici nepozná a některé z nich čeká dokonce smrtící injekce. ()

Galerie (15)

Reklama

Reklama