Reklama

Reklama

Sběratel Ruben Brandt

  • Maďarsko Ruben Brandt, a gyűjtő (více)
Trailer 4

Obsahy(1)

Slavný psychoterapeut Ruben Brandt je nucen uloupit 13 obrazů klasických mistrů ze světových galerií a soukromých sbírek, aby zaplašil příšerné noční můry, které ho začnou po smrti otce sužovat. A tak se svými čtyřmi nevšedními pacienty vytvoří neohrožený gang lupičů, kteří v pravidelných intervalech úspěšně vykrádají nejslavnější muzea - Louvre, Tate, Uffizi, Hermitage a MoMa. "Sběratel" se záhy stává nejhledanějším zločincem planety, na jehož dopadení je vypsaná obrovská odměna, která se blíží stovce milionů dolarů. Po celém světě jej pronásledují gangsteři a lovci hlav. Kartel pojišťoven pověří Mika Kowalského, soukromého detektiva a odborníka na krádeže uměleckých děl, aby tento případ vyřešil. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 4

Recenze (26)

Scaevola 

všechny recenze uživatele

Jedná se samozřejmě o zcela jiný typ filmového zážitku, než na jaký jsem uvyklý, je proto pravděpodobné, že mi mnohé uniklo a mnohé jsem nedocenil. Nicméně napínavý a mnohovrstevnatý děj, který zaujme sám o sobě a jenž odkazuje na nejrůznější filmové i žánrové postupy, je výtečně doplňován přiléhavým animovaným ztvárněním, které pro změnu odkazuje na všeliké možnosti výtvarného umění a jeho realizované avantgardní formy. Závěrečná nejistota ohledně odpovídající interpretace pak dotváří celistvý dojem snímku jednotného po tematické, myšlenkové i formální stránce. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Prečo je Zberateľ Ruben Brandt animovaný presne v tomto štýle je nad slnko jasnejšie, otázka je, koľko divákov zvládne sledovať príbeh s kubistickými postavami, rozumej s troma očami, dvoma tvárami, plochým 2D telom a tak podobne. Príbeh je navyše dosť zmäťočne prerozprávaný, že nejeden sa v ňom stratí, väčším problémom ale je, že vás tým pádom môže prestať zaujímať, o čo v skutočnosti ide. Na druhej strane sa stále niečo deje a tie intertextuálne odkazy je zábavné sledovať. ()

Reklama

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Celovečerný animovaný film M. Krstica sa snaží byť naraz umeleckým (v znamení avantgárd) a psychologickým dielom. Z určitého pohľadu ten výsledok nie je zlý – ale len vtedy, keď máte „open mind“ pre takéto kreácie. Trošku mám problém so záverom, kde som čakal originálnejšie a prekvapivejšie ukončenie. Animák pre tých, ktoré z hľadiska obrazového sveta hľadajú niečo atypické. P.S.: Naháňačka na začiatku cez Paríž a na diaľnici sú top momenty pre tých, ktorý tam hľadajú akčné scény. Osobné hodnotenie: 73% (***) ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Kdo by kdy řekl, že tak dobrej moderní animák vzejde právě z Maďarska. Perfektní muzika v čele s přezpívanými Radiohead nebo miliarda narážek na svět umění, jsou ty dva zásadní body, kvůli kterému jsem si tento film tak užíval. Jasně, nejsem žádnej kunsthistorik a tady jsem se v mnoha momentech a narážkách brutálně ztrácel. Na druhou stranu bylo znát, že tvůrci jsou profíci a moc dobře ví kde a jak chtějí na co narazit. Dělali to účelně, zábavně, mnohdy možná až moc akčně, ale na devadesát minut si mě získat dokázali a já se jim za to odvděčím slušnou čtyřhvězdou. ()

jefff 

všechny recenze uživatele

Nejlepší a nejnápaditější animák vůbec! Sakra jo! Pokud přistoupíte na dadaisticko-kubistickou hru s určitou dávkou schizofrenie, dostanete neskutečně silnou a propracovanou nálož nápadů, originálního autorského rukopisu a neotřelého vtipu. Ruben je geniální ve své překvapivosti. Neservíruje žádná klišé, ale přehlídku nápadů, nad kterými není možné nežasnout. Každý obraz je propracovaný do nejmenších detailů a zaslouží si zvláštní pozornost. Navíc na první podívání není možné všechny momentky zachytit, teprve další promítání postupně poskládá celou animátorskou práci. ()

Galerie (24)

Reklama

Reklama