Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Davidovi je šestnáct, má krásnou přítelkyni, rodiče ho podporují ve všem, do čeho se pustí, a vytvářejí mu patřičné finanční zázemí. Právě se přestěhoval, má nastoupit do nového hokejového týmu Vlků a zabojovat o místo brankářské jedničky. Jenže nováček v pevně semknutém kolektivu, to bohužel nevěstí nic dobrého. Co dělat, když tě spoluhráči nevezmou mezi sebe, a opustí tě holka? Spirála šikany, odvety a vzájemných bojů se roztáčí. Pro většinu hráčů je to zpočátku asi jenom zábava, ale kapitán Jerry tlak neustále stupňuje. Někteří s tím možná nesouhlasí, ale nikdo nic neudělá. A šikana se z kabiny následně přesune i na internet. Podaří se Davidovi vybojovat své místo v týmu, ve škole, v životě, a Vlky porazit? (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (109)

Bebacek 

všechny recenze uživatele

Moc díky za velmi povedený a autentický pohled do života teenagerů (ve filmově neotřelém prostředí dorosteneckého hokejového týmu), které je v soudobé české kinematografii k velké škodě tak málo vidět (!), a také velké díky za otevření problematického tématu (nejen kyber) šikany. Kéž se tento film dostane k co nejvíce osobám z cílové skupiny (dětem, dospívajícím i rodičům). Velmi dobře napsané, uvěřitelné postavy, rozehrání dramatického konfliktu, jeho stupňování a uzavření. Diváckou pozornost si drží od začátku do konce. Obzvlášť mě bavily motivy zrcadlení – vzájemná nevraživost chlapců, kteří mají de facto stejnou "startovací pozici" (rodičovské tlaky), byť na první pohled zcela odlišnou (sociální třídy). Tomáš Mrvík je spratek par excellence, těším se na jeho další roli. Ten kluk se pro filmový objektiv narodil! ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Jestli to takhle skutečně probíhá v jakékoli kabině v jakémkoli sportu, tak už je jasné, proč jsem za celý život nezkusil závodně žádný týmový sport. Zajímalo by mě, jak se hercům ztvárňují taková zvěrstva. Jinak jsem si ale počkal tak dlouho, až nemám jediné výhrady. Smečka je důkazem, že na filmovém poli podprůměrná Prima dokáže zaštítit fakt dobrý kousek. Soundtrack od Renne Danga textově silně trefný. [viděno na HBO GO 19.9.2021] ()

Reklama

orkadimenza 

všechny recenze uživatele

Je radost vidět v tomto období český film, který není komedie s postavami ve středním věku a zároveň se nesnaží o již tradiční námět vzít nějakou historickou postavu z 20. století a zpracovat podle ní historické drama "podle skutečných událostí" (za posledních 5 let: Anthropoid, Lída Baarová, Masaryk, Jan Palach, Toman, Milada, Havel, Šarlatán...). Mantinely nižšího rozpočtu tak pomáhají filmu soustředit se na hlavní tématiku šikany, ale zároveň snímek neopomíjí všechny okolní faktory, které často právě v případech šikany hrají klíčovou roli. Ať už to je rivalita v hokejovém týmu, závist krásné přítelkyně, rozdílné poměry rodin obou hlavních postav a s tím související rodičovská protekce a korupce v prostředí českého hokeje, či konflikt matky a otce na poli zdraví vs. hokej, potažmo "kdo to udělal" vs. "musíš se jim postavit sám", díky všem těmto prvkům působí Smečka naprosto autenticky a i neznámé herecké tváře nevytváří ve svých rolích křečovitý dojem, což není na naše poměry úplně běžné. Ruku v ruce s autenticitou tak šel i můj zájem o děj - během sledování jsem se smál oběma způsoby, napjatě sledoval dramatické scény i vcítěně prožíval šikanu s hlavní postavou Davida - zkrátka jsem si průběh celého filmu užil a Smečka mě zkrátka a dobře bavila. Mám lehké podezření, že si režisér Polenský vzal příklad z Lajny, že i v našich končinách umíme udělat film nebo seriál ze sportovního prostředí, ale to nic nemění na faktu, že projekt Smečka se dá považovat za povedený a úspěšně tak splnil svůj účel. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Šikana je fakt průser a bojím se, že v mnoha případech naprosto neřešitelnej. Mě se tohle týkalo naštěstí jen jednou a příjemný to teda nebylo, vyřešilo to bombovaní v metru na Chodově, druhý den s dalším před Albertem na Hájích a u třetího rány padaly v šatně ve škole, pak už jsem nikdy tohohle nebyl součástí, ale tady v tom filmu to byla čistě záležitost dvou kreténských tatínků naprosto bez debat. Mě se líbila i ta druhá dějová podlinka a to že tatínek umetá svejma prachama synkovi cestu v hokejový kariéře, to tiž přesně zničilo český hokej a dokud to bude tak, jak je v níže v odkazu článku, tak můžeme hrát leda tak s křovákama z Afriky a ne s Kanadou  (Mafie v českým hokeji) . ()

argenson 

všechny recenze uživatele

Jak vidno, od čtyřicet let starého filmu Malý velký hokejista se toho ve světě mládežnického hokeje příliš moc nezměnilo. Jasně, posunuli jsme se v technologiích, točí se víc peněz a ambiciózní rodiče nechtěně rozesírají vztahy mezi chlapci až do extrémní šikany. Casting šel asi víc po ksichtu než po muskulatuře, jinak si neumím vysvětlit, že hlavní roli gólmana dostal až nezdravě vyzáblý Tomáš Dalecký. ()

Galerie (105)

Zajímavosti (11)

  • Tomáš Mrvík v jednom rozhovoru prozradil, že hrát hokejového brankáře pro něj nebyl žádný problém, hokej měl prý vždycky rád, už v dětství chodil s kamarády na zamrzlé rybníky hrát hokej, dále pak také chodil na různé zápasy a fandil. (ČSFD)
  • Tomáše Daleckého, který ztvárnil Davida, se podařilo najít až měsíc před natáčením. (ČSFD)

Související novinky

Finále Plzeň je! Od 25. do 30. září

Finále Plzeň je! Od 25. do 30. září

15.09.2020

Ačkoli je podzim, Finále Plzeň je! I přes složité jarní období se organizátoři rozhodli největší plzeňský filmový festival nezrušit, ale pouze přesunout. Během šesti dnů včetně prodlouženého víkendu… (více)

Zlín Film Festival představuje soutěžní filmy

Zlín Film Festival představuje soutěžní filmy

25.08.2020

I když se konání jubilejního 60. ročníku Zlín Film Festivalu přesunulo z důvodu situace způsobené koronavirem až na září, jeho dramaturgové mají už dlouho jasno o podobě mezinárodních soutěží, které… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno