Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Princeznu Ellenu od narození provází příslib mocné kletby, kterou na ni uvrhla čarodějnice Murien. Kletba se má naplnit v den Elleniných dvacátých narozenin, jakmile zapadne slunce. Avšak ve chvíli, kdy zajde poslední sluneční paprsek a vše se zdá ztraceno, princezna zjišťuje, že zůstala uvězněná v čase. Pokaždé, když se kletba naplní, Ellena procitne do dne svých dvacátých narozenin a je nucena ho prožít celý znovu. Aby zachránila své království i sebe samotnou, musí v sobě nalézt odvahu a čisté srdce a dávné kletbě se jednou provždy postavit. (Bohemia MP)

(více)

Videa (3)

Trailer 4

Recenze (586)

marhoul 

všechny recenze uživatele

Dvě nejkyselejší a princezna Lambora. Vyjma Veroniky Freimanové, která je příjemnou, hezky hrající ozdobou každého počinu a Marka, který se do pohádky přirozeně hodí, pročež je příjemný, neoplývá arogancí typu Dyka, doslova pohádkový týpek, hraje dobře jen strážný vpravo, Křenková ze sebe vyrazila až dvě herecké polohy, jednu lze nazvat „nádech", druhou „výdech“, artikulace taky stále na ránu, druhým prknem je nesympatická princezna, které po roli šlapky v Amnestiích akorát vypáčili z držky žvýkačku, na svém projevu nezměnila lautr nic, a kozy tohle všechno nezachrání. Při pohledu na ty dvě si člověk rád zavzpomíná na pohádkově rozkošnou Khek Kubařovou nebo Zuzi Kajnarovou, a asi si nafackuju, protože v nejvypjatějších okamžicích i na tu příšernou Lucku Vondráčkovou, a to je co říct! Germáni zde hrají dvacku, přičemž v reále je tato stará-mladá, vizuálně stará i na svůj přiznaný věk a to tak, že fest, čili dvacetilatá princeznička vůbec ne, pánové Révai a čaroděj pro změnu hrají starce, no šaloné celé, přičemž příběh špatný nebyl, Hromnice ani runice mě nijak nepohoršovaly. Dvě za jízdu na koních, parádní Simonu Zmrzlou a několik čárymáry, děcka to ale nedokoukaly. Říkaly cosi o nudě, frňákovníku a Bosaně ze Tří veteránů. Dospěláci se k cíli dokopali jen ze srandy. Soudě dle místních ohlasů se může zdát, že pohádkovému publiku stačí skutečně málo. Třeba mizerné postsynchrony a ze dva ze tři letecké záběry na zámek. Njn., není každá Alena Vránová. Myslím tu nádhernou Alenu Vránovou, která když si dupla nožičkou s výkřikem: "Zavaž mi střevíček!", miloval tu namyšlenou nánu každý, že? ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

A pak že u nás nejde natočit fantasy. Sice bych ještě neřekl "pořádné", ale "zcela kompetentní vzhledem k rozpočtu" naprosto s klidem ano:) Sice zpustošení království znamená došky padající ze střech cca pěti stavení a pobíhání cca dvaceti vesničanů, ale nač chtít tyhle zázraky, když máte sympatické postavy (berte s rezervou u dvojice prince a princezny, kteří musí projít povinným vývojem;)), dobře zvládnuté "povinné žánrové položky" a působivé masky. Ano, sneslo by to maličko prokrátit, nechat proboha Slováky mluvit slovensky a celkově vylepšit postsynchrony, ale na červenou zónu to stačí i tak. 70% ()

Reklama

heyda 

všechny recenze uživatele

Ze začátku docela nejisté, ale postupně čím dál lepší. Sice bych pár věcí ještě doladil (holt Hvězdný prach to není), ale jinak fantastická pohádka, která umí pracovat s hudbou - naposledy to dovedl Lotrando a Zubejda. Hudba fakt velkolepá. Dále bych pochválil herecké výkony a scénář, který dává smysl, dialogy jsou vtipně sakrastické. S vyšším rozpočtem, preciznější režií to mohla být úplná bomba. Takhle je to sice jen malá bombička, ale já jsem za ní nesmírně rád, proto přimhouřím oko, ucho i pusu a dám za plný počet. :-) ()

kiddo 

všechny recenze uživatele

Několikrát to má fakt zajímavě nakročeno: láska zlomí kletbu, ale musí být lesbická, láska nefunguje, hrubý násilí funguje, atd. ale pak se to stočí k milionkrát viděnýmu standardu. Aspoň, že na závěr si vědec fofrem smolí odbornou studii, aby mu to někdo z cechu náhodou neukrad, to bylo velmi dobře odpozorovaný. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Vždy jsem tvrdil, že naše země je z filmařského hlediska stvořená pro to, aby v ní vznikaly nádherné pohádky, popřípadě fantasy. Vždyť tyto dva žánry se nemají problém propojit. Máme tu členitou krajinu, šikovné řemeslníky a filmaře, kteří by nějaký námět mohli převést do reálného světa a to je vlastně i jeden z důvodů, proč se rok co rok těším na vánoční svátky - až se zase budu moci vpravit do těchto fantastických světů a přijít na jiné myšlenky. Navíc sem tam se to tvůrcům i podaří a udělají mi radost nějakým pěkným filmovým zážitkem. Aktuálně mám ale v hlavě Princeznu zakletou v čase. Nádherná víc fantasy, než pohádka, která pracuje s klasickým tématem časové smyčky, do toho nabízí neotřelá herecká jména, totálně ultra boží hudební podklad a efekty, za které by se nestyděl kdejaký fantasy trhák. Paráda! Tohle jsem si prostě musel užít. A myslím si, že jakmile bude příležitost, rád si tuto pohádku užiju znova! ()

Galerie (86)

Zajímavosti (40)

  • Čarodějnice Murien (Simona Zmrzlá) pronáší několik magických vět, které se (víceméně z latiny a vzhledem k souvislostem) dají přeložit asi takto: „Humanis est anima(l).“„Lidské je zvíře.“ „Et in tempore erit mura(n) eter(mut/num) usque ad tempus rapidos utilisatio.“„A v čase je věčná zeď až do doby rychlého použití.“ „Ariete maximo.“„Věčný paprsek.“ „Eius magicae magicae meum.“„Její magie (je) magií mojí.“ „Et tutelas (bel) evanescent.“„A ochrana (ať) se vytratí.“ (Thanoris)
  • Text „zámečnického svitku“ zní: „Nua porta apertum. Nua magicae aperta. Nullum secretum oculltari. Nua non (obsecura era, aggressus est validum).“ Ač text není kompletně latinsky, dá se volně přeložit asi takto: „Brána je nyní otevřena, magie je prolomena, žádné tajemství nezůstává skryto. Pominula doba temna, útok je pevný.“ (Thanoris)

Související novinky

NEJ filmy a seriály roku dle ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle ČSFD

31.12.2020

Úbytek filmů v kinech v uplynulém roce šel bohužel ruku v ruce s nižším množstvím kvalitních celovečerních filmů obecně, především těch hollywoodských. Z prvních deseti nejlepších filmů roku dle ČSFD… (více)

Reklama

Reklama