Reklama

Reklama

Princezna zakletá v čase

  • angličtina Princess Cursed in Time (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Princeznu Ellenu od narození provází příslib mocné kletby, kterou na ni uvrhla čarodějnice Murien. Kletba se má naplnit v den Elleniných dvacátých narozenin, jakmile zapadne slunce. Avšak ve chvíli, kdy zajde poslední sluneční paprsek a vše se zdá ztraceno, princezna zjišťuje, že zůstala uvězněná v čase. Pokaždé, když se kletba naplní, Ellena procitne do dne svých dvacátých narozenin a je nucena ho prožít celý znovu. Aby zachránila své království i sebe samotnou, musí v sobě nalézt odvahu a čisté srdce a dávné kletbě se jednou provždy postavit. (Bohemia MP)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (586)

Tosim 

všechny recenze uživatele

Je vidět, že tenhle film dělali samí mladí chlapi, takže oživili žánr skomírající české pohádky fantasy a sci-fi prvky, nevykašlali se na vizuál a vybrali si neokoukané lokace (oči-ústa-uši), jen mohli zvolit méně zprofanovaný hrad. Jinak ovšem docela spokojenost - s hereckým obsazením (včetně Lambory), kamerou i hudbou. 70%. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Holubice přinesla zprávu. Princ Jan už je na cestě.“ - „Už se známe. A stejně mě nemá rád. Podle mě si myslí, že jsem namyšlená.“ - „Namyšlená…jak jen mohl na něco takového přijít?“ Film je ambiciózní a nepůsobí lacině, právě naopak, vizuálně to obstojí bez výtek. Spíš měli tvůrci problém s mísením 2 žánrů dohromady. Naštěstí pro film se postupně pohádka stále více překlápí do fantasy, ve kterém už je podstatně jistější. K příběhu a protivné princezně jsem si sice musel hledat cestu, ale postupně se to zlomilo. Těžší pro mě bylo naladit se na humor, který až na pár úsměvných záchvěvů spíš nefungoval, naštěstí těch rozpačitých pokusů nebylo moc. Prvek opakování dle vzoru Na Hromnice o den víc (a jemu podobných) zde fungoval překvapivě dobře. A zmiňované překlopení filmu do fantasy se až na nějaké to zaškobrtnutí podařilo. Závěr snesitelný. Film je téměř přesně na pomezí 3/4*, ale zvolím vyšší variantu, jde o opravdu sympatický počin. A tleskám písničce Tam za řekou (v podání Elišky Křenkové je to paráda). ()

Reklama

Eliott 

všechny recenze uživatele

Jelikož se díky zkušenostem z posledních let novodobým českým i slovenským filmům obloukem vyhýbám, bylo pro mě obrovským překvapením, ohodnotit takto lichotivě právě pohádku, na něž se také dívám jen sporadicky. Tento film je osvěžující pohádkou s motivem časové smyčky a kvalitou bych ji přirovnal skoro až k některým českým klasikám. Kvalita, tedy až na ty chabé herecké výkony. A to hlavně protože jsem z podobně zaměřených filmů nadšený jen málokdy. Jednalo se o velice zábavné a milé fantasy, celé to dávalo dost dobrý smysl a hrálo zde mnoho sympatických postav jako například Eliška Křenková, což byl asi nejlepší a nejzajímavější herec celého filmu. Jediné co bych vytknul byly slabší herecké výkony trapných seriálových herců jako například prince a na mém hodnocení se to podepsalo ztrátou jendé hvězdy. Finální souboj mě už jen utvrdil v mém pozitivním názoru a určitě se nebráním toto dílo v budoucnu pustit znovu. 79% ()

troufalka 

všechny recenze uživatele

Docela překvápko! Po počátečním zdlouhavém rozjedu se dal děj do pohybu. Chvíli to vypadalo na variaci na Hromnice o den více, ale objevily se i originální prvky.  Magický prvek měl dokonce jakous takous logiku, což u většiny mystery zcela postrádám. Kdo očekával katastrofu, bude příjemně překvapen, kdo byl natěšený na skvělou zábavu, bude jen mírně zklamán. ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

A safra.... já čekal průser skrz a ono to nebylo špatné! Začnu zápory - film dává bezostyšně najevo, co všechno vykrádá, pardon, kde všude se nechal inspirovat (včetně hudby). Takže když zkousnete to nepříjemné nutkání, že se za chvíli objeví Gandalf s Billem Murraym, tak si film užijete. Je totiž vidět, že tenhle film se robil z nadšení a zapálení, že si dal někdo záležet s postavami a jejich přerodem, že tady někdo přemýšlel nad rozmotáváním děje, že herce to baví a hlavně - někdo si dal záležet, aby tu nebyly směšné či směšně trapné postavy, na které jsme bohužel v českých pohádkách tak nějak nuceně zvyklí. I když námět skoro vůbec není původní, je to filmová jízda, jak má být. Poklona tvůrcům. A pokud byste ještě přitlačili na temnou notu a odpustili si odlehčující prvky, skoro vážně bych uvažoval i nad ryze subjektivními 5*. Fakt. Za Simonku Zmrzlou, která byla...hmmmm.... :-* ()

Galerie (86)

Zajímavosti (47)

  • Podľa tvorcov mal byť princ Jan udatný šermiar, ktorý zvíťazil v množstve šermiarskych súbojov. Keď však prišiel na kasting Marek Lambora, pôsobil podľa slov Lukáša Daniela Paříka až príliš sladko, no keď Pařík počul jeho hlboký hlas a videl ho hrať, pochopil, že Marek je pre rolu Jana ako stvorený. (lots.amnell)
  • Magický jazyk používaný ve filmu vychází v naprosté většině pojmů z latiny. Nejde však o čistou latinu a můžeme se tak setkat i se slovy, které latina nezná, nebo jsou nějakým způsobem upraveny. Výslovnost tohoto jazyka je taktéž nesourodá. Ve většině případů se víceméně drží tzv. klasické výslovnosti v pojmech jako „magikae“ nebo „utilizatio“, v jiných naopak přechází ve výslovnost církevní – pojem „evanescent“. (Thanoris)

Související novinky

NEJ filmy a seriály roku dle ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle ČSFD

31.12.2020

Úbytek filmů v kinech v uplynulém roce šel bohužel ruku v ruce s nižším množstvím kvalitních celovečerních filmů obecně, především těch hollywoodských. Z prvních deseti nejlepších filmů roku dle ČSFD… (více)

Reklama

Reklama