Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Princeznu Ellenu od narození provází příslib mocné kletby, kterou na ni uvrhla čarodějnice Murien. Kletba se má naplnit v den Elleniných dvacátých narozenin, jakmile zapadne slunce. Avšak ve chvíli, kdy zajde poslední sluneční paprsek a vše se zdá ztraceno, princezna zjišťuje, že zůstala uvězněná v čase. Pokaždé, když se kletba naplní, Ellena procitne do dne svých dvacátých narozenin a je nucena ho prožít celý znovu. Aby zachránila své království i sebe samotnou, musí v sobě nalézt odvahu a čisté srdce a dávné kletbě se jednou provždy postavit. (Bohemia MP)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (586)

kiddo 

všechny recenze uživatele

Několikrát to má fakt zajímavě nakročeno: láska zlomí kletbu, ale musí být lesbická, láska nefunguje, hrubý násilí funguje, atd. ale pak se to stočí k milionkrát viděnýmu standardu. Aspoň, že na závěr si vědec fofrem smolí odbornou studii, aby mu to někdo z cechu náhodou neukrad, to bylo velmi dobře odpozorovaný. ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Původní komentář na Princeznu zakletou v čase se mi pro dlouhou dobu psaní komentaře ztratil. Čas je atraktivní místo proti tomu, kam jsem ji kletbami poslala já. Tahle princezna je zábavná  podívaná a zjevné převzetí cizích myšlenek zakomponovaných do nového celku mě nijak nedrásá ani neuráží. Princezna sama mě na zadek neposadila, ale moje malá holčička říkala, že je krásná a koukám, že muži její vzhled obecně chválí (mně se víc líbila její kamaradka i čarodějnice). Celkově se tahle pohádka dá vidět i ve způsobu, jakým se děti dívají na pohádky, tedy zakleti v čase i několikrát během jednoho deštivého dne. ()

Reklama

Matty 

všechny recenze uživatele

Přestože Princezna nečaruje s moc originálními vizuálními a vypravěčskými nápady, jde o zábavný mix různých žánrových vzorců a zřejmě nejvíc cool českou pohádku, jakou jsem doteď viděl. Scénář s množstvím vatových scén, slepých narativních uliček a jalových dialogů, někdy dvojnásob mučivých kvůli postsynchronům, by potřeboval pročistit (115 minut stopáže příběh fakt ospravedlnit nedokáže), distribuce informací je prapodivná a sázka na ty nejtradičnější hodnoty otravná (love conquers all). Zároveň se tvůrcům eklektickou kombinací domácí pohádkové tradice a moderních zahraničních fantasy (hádám, že režisér bude velký fanoušek Maleficent a disneyovek, v nichž nesmí chybět muzikálová vsuvka) podařilo vytvořit poměrně funkční a soudružný fikční svět, který nebudí nechtěný smích a pocit trapna (to jen když dojde na medovníkový product placement) a je řízen smysluplnými pravidly. Dojem velkoleposti navzdory zjevně omezené výpravě (vesměs jen jeden hrad s hrstkou dvořanů, jedna jeskyně a pár exteriérů) zdárně navozuje velkolepá hudba a obstojné triky. Přes zmíněnou tradičnost pak oceňuji, že hlavní postavou je žena, která navíc prochází určitým vývojem a jejíž úspěch závisí na opuštění role dámy v nesnázích, pasivně čekající, až princ prolomí její kletbu. Eliška Křenková coby suše hláškující, nad milostná a jiná dobrodružství protagonistky povznesená alchymistka, by pak zasloužila spin-off. 70% ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Konečně někoho napadlo zvolit moderní přístup k žánru. Kubík je opravdu velký talent. Princezna zakletá v čase je důkazem, že pohádka může být zábavná i s prvky ze současnosti. Postavy se neberou tak vážně a nemluví jako postavy z knih. Hudba je dokonalá a triky na naše poměry celkem slušné. Božská Germani ani kluk z plakátu Lambora neurazí, ale všemu nejen herecky kraluje hláškující Křenková. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Celkom uchádzajúca rozprávka s osviežujúcim námetom, ktorý by som chcel vidieť sfilmovaným Disneym v animovanej podobe pri maximálnom kreatívnom vytržení štúdia. Konkrétne prevedenie Kubíka a spol. kolísa medzi poctivým remeslom a miestami veľmi slušne povedané "lokálnou" produkciou s mizerným strihom, parochňami, efektami, či fakt otrasnými postsynchronmi. Netypicky krásna Natalia Germani je zaujímavá voľba princeznej. ()

Galerie (86)

Zajímavosti (40)

  • Na konci rozprávky, v scéne, kde sa pobozkajú dvaja radujúci sa obyvatelia, je vidieť za davom moderné vybavenie a ľudí, ktorí sú moderne oblečení. (Frenkyt)
  • Při besedě s herci před premiérou filmu bylo naznačeno, že tvůrci pracují i na druhém díle. (cmenda)
  • Kromě okolí Lipnice se natáčelo například v zámeckém resortu v Sobotíně na Šumpersku, na hradě Točník na Berounsku nebo na hradě Bouzov. Natáčení trvalo 23 dní, z toho 4 dny se natáčelo v lomech v Lipnici nad Sázavou. (rakovnik)

Související novinky

NEJ filmy a seriály roku dle ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle ČSFD

31.12.2020

Úbytek filmů v kinech v uplynulém roce šel bohužel ruku v ruce s nižším množstvím kvalitních celovečerních filmů obecně, především těch hollywoodských. Z prvních deseti nejlepších filmů roku dle ČSFD… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno