Reklama

Reklama

Potomek

  • USA The Prodigy (více)
Trailer 2

Ve stejnou dobu jako přišel na svět malý Miles, se na jiném místě odehrála tragédie. Dvě zdánlivě nesouvisející události se o několik let propojí děsivým způsobem. Milesova máma Sarah se znepokojením sleduje synovo nevyzpytatelné a agresivní chování. Postupně se smiřuje s myšlenkou, že malého chlapce ovládá nějaká špatná, nadpřirozená síla. Musí potlačit svůj mateřský instinkt milovat a chránit vlastní dítě a podrobit ho testům, aby pochopila, proč dělá ty hrozné věci. Chce se za každou cenu dozvědět pravdu - kdo nebo co získalo moc nad jejím synem. Odpovědi na všechny otázky se skrývají hluboko v minulosti a Sarah brzy pochopí, že skutečnost je daleko horší než její představy... (Forum Film CZ)

(více)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (237)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Potomek působil v konkurenci jiných hororů, které se letos chystají na plátna kin, úplně neviditelně. Jako takový ten typ projektu, kterému by to víc slušelo na VOD sítích. Tam by jej bylo možno považovat za příjemné překvápko. Je to totiž po všech stránkách neurážející film. Hezky natočený, solidně zahraný. A obsahuje minimálně dva creepy / lekačkové momenty, u kterých mi nepříjemně zatrnulo. Celkově je ale příliš málo výrazný, aby právě v kinech nějakou větší pozornost vzbudil. Zásadním problémem pak pro mě byla ohromná předvídatelnost veškerého dění, kdy hned jakmile se objasní, o co jde, je jasné, k čemu to směřuje. ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

FIlm jako takový extrémně předvídatelný. Hromada scén je typická a člověk po letech sledování už ví, co očekávat. Po mnoha stránkách si film jede po této koleji a absolutně nepřekvapuje. Co naopak hodně pochválím, je napětí, které zde funguje, dá se říct na 100 %, člověk vnímá všechny ty hrůzy. Z jedné lekačky mě naprosto zamrazilo a od té chvíle jsem začal být v pozoru a čekat, kdy se objeví další, abych tím samým znovu neprošel. Pochválím i nešetření brutalitou, nebo závěr, který jako jediný trochu překvapil. ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Hezky natočené, sympaticky zahrané a najde se i několik slušných žánrových momentek. Problémem je, že všechny tyhle posedlé děti vyvádí už od dob Damiena pořád to samé a McCarthy na veškerou snahu o nějakou odbočku rezignoval takřka na začátku. A je to přitom škoda, protože charakter záporáka skrývajícího se v dětském těle se dal využít mnohem víc a mohlo i mělo dojít na nějaké výživné gore. Takhle je to jen solidní rutina. Chce se říct bohužel, ale když si tak vezmu, čím nás žánroví tvůrci povětšinou krmí, tak musím konstatovat díky Bohu za ní. 60% ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Tenhle film, patří určitě mezi netypické horory, i když označovat tenhle film, za horor, je možná taky mimo. Na jednu stranu, filmu určitě prospělo to, že neměl masivní reklamu, o to víc sem si film užil. Film je hlavně hodně psychologický, a nebýt toho posednutí/reinkarnace, tak by to byl spíš thriller, s dusnou atmosférou, o tom že v synovi žije někdo další a ten někdo, neni tak úplně normální. A na můj vkus, filmu nejvíc škodí, lekačky které sou tady úplně, zbytečné a podráží filmu nohy. Jelikož stupňující se agresivita synka a bezradnost rodičů, je výborně ztvárněna, a po psychologické stránce, je to také dobře napsáno. Je vidět, že scénář napsal někdo,kdo se psychologii, rozdvojenou osobností a reinkarnací nějaký čas zabýval. Tenhle film, neni pro každého, je v mnoha ohledech složitější, než se může zprvu zdát, ale když si odmyslíte, že to má být horor, ale budete to brát, jako psychologický thriller, tak se vám film bude líbit. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Strach máme mít o ně, ne z nich.. Oblíbená premisa o zlu s nevinnou tváří začala dvěma opravdu stupidními lekačkami, ale pak už McCarthy s žánrovými klišé pracoval vcelku obratně. Body navíc za nefrekventované téma reinkarnace, absenci šťastných konců i herecké obsazení (klid vyzařující Colm Feore, civilně působící rodiče i ten Chuckie z masa a kostí). Toho chlapce jsme už někde viděl, ale ruku do kanálu bych za to nedal.. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (2)

  • Postava Milese (Jackson Robert Scott) má heterochromii, rozdíl v zbarvení očí (v případě Milese, pravé oko je hnědé a jeho levé oko je modré). (Tet.Ew)
  • Natáčelo se v Torontu (Ontario, Kanada). (BMW12)

Reklama

Reklama