Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Americká filmová komedie o lásce, penězích a ztrátě paměti. Joanna Staytonová cestuje se svým manželem Grantem na luxusní jachtě. Ačkoli je bohatá, bez jakýchkoli zábran připraví mladého truhláře Deana o jeho zaslouženou odměnu za odvedenou práci. Příležitost k pomstě se Deanovi naskytne velmi brzy. Joanna spadne v noci přes palubu luxusní jachty a ze šoku ztratí paměť. Její manžel ji opustí. Dean Joannu přesvědčí, že on je jejím manželem a přivede ji do svého poněkud zchátralého domova... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (260)

FilmFan24 

všechny recenze uživatele

Komedie přímo srdcová, s "maminkou", která dělala bábába a uřízla panákovi hlavu s nehty plnými muších mrtvolek a pořád se stejně tupým výrazem z fotek hledící...aneb kterak chudý truhlář Kurt Russell napravil nechutně bohatou krávu - pardon dámu - Goldie Hawn !!! :) Jo a od prvního shlédnutí snad denně po návratu z práce domů se nezapomenu zeptat dětí, cože to dělala po celý den naše máma! -:) ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Pro dvojku Hawn - Russell osudový film, kde se setkali, poznali, zamilovali a nakonec se vzali. Samotný příběh má takové osobité kouzlo...těžko popsat. Zkrátka je to komedie, na kterou když se kouknu po stý vždycky se zasměju...a nikdy mě ten film nepřestane bavit...Vcelku těžká práce se zdá být pro Goldie Hawnovou jelikož zde hraje bohatou a děsně namyšlenou postavu, ale po ztrátě paměti pravý opak a musím přiznat, že dobře. Celkově velice slušná komedie, na kterou se těžko zapomíná. ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Až po videní tohto filmu som si uvedomil, že Manžel na skúšku, ktorý mám naozaj rád, je ničím len totálnou kopírkou tohto scenára, len sa vymenili roly. Ale Eugenio Derbez je určite oveľa vtipnejší. Každopádne ide o dobrú romantickú komédiu, ktorá určite nie je slabšia ako jej malá moderná prerábka. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

V žánru romantické komedie sice nepředstavuje PŘES PALUBU něco vyjímečného nebo dokonce inovativního, ale jde o slušnou funkční záležitost pro nejširší publikum s obvyklým hvězdným obsazením hlavního páru. Jak Hawn tak Russel hrajín spolehlivě a Marshall coby režisér dokazuje, proč o několik let později dokázal stvořit takový komerční hit, jakým se stala Pretty woman. Děj se točí kolem v 80. letech velmi oblíbeného motivu používaného americkými studii - tedy polepšení v zásadě dobrých lidí pod vlivem svého okolí a svých strastiplných zkušeností. Rozmazlené milionářce stačí několik týdnů pobytu v chudé rodině plné temperamentních dětí, aby od základu změnila svůj hodnotový žebříček a za partnera přijala obyčejného tesaře. Sentimentální - zvlášť svým sladkým koncem, typicky hollywoodské, nicméně zabírající. Celkový dojem 70 %. Čekat od tohohle snímku snímku víc než nenáročnou odpočinkovou zábavu by bylo pošetilé, nicméně bavil jsem se dobře. ()

kamil.i 

všechny recenze uživatele

Romantika, rodinné hodnoty, sociálne rozdiely ... áno, všetko ako má byť v sladkej romantickej komédii od Marshalla, ale stačí sa trošku zamyslieť- Russellova postava de facto zneužíva tažko chorú ženu a toto má byť sranda. V dobe vzniku zrejme bola, ale v súčasnoti by som toto radšej nepremietal v TV počas dňa a nech sa na takéto kedysi vtipné pokusy radšej zabudne. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (12)

  • Dean (Kurt Russell) Annie (Goldie Hawn) na oslavě jejích narozenin tvrdí, že je jí 29 let. To by ale znamenalo, že prvního syna, kterému je 13, porodila v 16 letech. (ter.s)
  • Režisér Garry Marshall si zahrál malé cameo v roli bubeníka. (sir-dave)

Související novinky

Honba za předělávkami

Honba za předělávkami

12.12.2009

Tohle bolí. Ne že bych si nedovedl představit remake Honby za diamantem, ale chtělo by to schopného režiséra a hlavní představitele, kteří alespoň vzdáleně napodobí chemii, jiskřící v té době mezi… (více)

Reklama

Reklama