Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jeden malý chlapec na pouti u stroje na plnění přání to své vysloví: chce být velký. Když se druhý den ráno probudí, zjistí, že se jeho přání splnilo a že jeho tělo přes noc vyrostlo. Uvnitř je to však stále stejný dvanáctiletý kluk. Musí se naučit, jak žít v neznámém světě dospělých, najít si práci a projít první milostnou zkušeností se ženou. Co se o tomto podivném světě dozví? (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (335)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Práve vo filme "Veľký" som prvý krát zaregistroval Toma Hanksa ako herca s veľkým potenciálom. Čo mi svojimi neskoršími úlohami potvrdil. To ako tu stvárnil postavu a charakter 13-ročného Josha Baskina, ktorý sa vplyvom svojho priania ocitne zo dňa na deň v tele dospelého muža, bolo parádne herecké predstavenie. Jeho výkon je najsilnejším elementom tohto filmu. *** ()

tron 

všechny recenze uživatele

Veľmi dobrý príklad rodinnej komédie s poučením, atmosférou typický pre 80. roky. Tom Hanks si vychutnal rolu chlapca, uväzneného v mužskom tele, ale v komediálnych rolách mi nikdy nebol príliš sympatický. Príjemná rola pre Roberta Loggiau, povinné zlo, predvídateľný scenár, zopár nezabudnuteľných scén (hudobná pasáž) a skvelá atmosféra. Nehovoriac o peknom konci. 70 % ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Hoci zastávam skôr náročnejšie filmy s Tomom Hanksom, v tomto prípade nie je na škodu sa úplne uvoľniť a odreagovať u tejto síce možno jednoduchej, ale nijako nenásilnej komédií s vtipnou zápletkou, kedy malý chlapec chce byť jednoducho "veľký". Tom Hanks je mladík na začiatku svojej kariéry, osobne mu dávam viac prednosť ako profesorovi Robertovi Langdonovi v Šifre majstra Leonarda, avšak aspoň je porovnateľné, ako sa jeho herectvo vyvíjalo. Film môjho detstva + mladučký Hanks. Pri filme si vždy zaspomínam na moju mladosť a o tom aj film predsa je. ()

Webb 

všechny recenze uživatele

[5/10] (Fox, Gracie) (Barevný /// Produkce: James L. Brooks, Robert Greenhut /// Scénář: Gary Ross, Anne Spielberg /// Kamera: Barry Sonnenfeld /// Hudba: Howard Shore /// Nominace na Oscara: Gary Ross, Anne Spielberg (scénář), Tom Hanks (herec)) [1001 FILMŮ, KTERÉ MUSÍTE VIDĚT, NEŽ UMŘETE] ()

castor 

všechny recenze uživatele

Malý velký Tom Hanks v plné komediální síle, The Big platí za to nejlepší, co v jeho rané filmografii vzniklo. Byl dítětem, chtěl to změnit. Byl dospělý, náhle svobodný, brzy bohatý a ještě k tomu mohl zůstat prostřednictvím firmy specializující se na hračky stále malým chlapcem. Do toho nenávist kolegů, odcizení se s kamarádem z dětství a zájem pohledné spolupracovnice. No, snadné to mít Hanks v laskavé komedii Penny Marshall nebude – v pokladnách kin to ale překvapivě snadné měl a díky tržbám se stal velkým komerčním překvapením roku. Zaslouženě.. ()

Galerie (137)

Zajímavosti (35)

  • Penny Marshall se stala první režisérkou, jejíž film utržil v Severní Americe přes 100 milionů amerických dolarů. (HellFire)
  • Rozpočet filmu byl 18 miliónů amerických dolarů. (HellFire)

Související novinky

Režisérka filmu Velký Penny Marshall zemřela

Režisérka filmu Velký Penny Marshall zemřela

19.12.2018

Penny Marshall, režisérka filmů Velký, Čas probuzení nebo třeba Velké vítězství, zemřela ve věku 75 let. Americká producentka a režisérka byla sestrou rovněž zesnulého Garryho Marshalla (Pretty Woman… (více)

Film o Barbie už má hlavní hvězdu

Film o Barbie už má hlavní hvězdu

03.12.2016

Letošní Krotitelé duchů se proměnili v menší katastrofu, studio Sony to ale naštěstí neodradilo od filmů s ženskými hrdinkami. Před pár dny jsme zjistili, že se chystá dámský spin-off 21 Jump Street,… (více)

Reklama

Reklama