Reklama

Reklama

Noční můry z temnot

  • USA Scary Stories to Tell in the Dark (více)
Trailer 1

V opuštěném domě úplně na konci města najde parta teenagerů knihu, která je strašnější, než cokoliv, co si kdy dovedli představit. Zanechala ji tu mladá dívka s hrozivým tajemstvím ještě před tím, než sama beze stopy zmizela. Starobylá kniha je plná děsivých příběhů a ještě děsivějších monster, ale není tak úplně ke čtení. Kniha naopak čte toho, kdo s ní přijde do styku. Přečte jeho největší noční můry, napíše z nich příběh a začne ho vyprávět a odvíjet i ve skutečném životě. A to včetně hrozivých příšer. Parta teenagerů se dostala na místo neobvyklého zla. Neměli tuhle knihu nikdy otevírat a měli včas utéct. Neutekli. Proto teď musí čelit svému strachu, nočním můrám a děsům, které je přišly zabít. (Bontonfilm)

(více)

Videa (10)

Trailer 1

Recenze (293)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Moc mě to nenadchlo. Čekal jsem něco trošku jiného než celovečerní Stranger Things. Ona záhada kolem tajemné knihy mě nechávala zcela chladným a celou dobu jsem tak nějak tušil že závěr být skutečným závěrem vůbec nemusí. Parta dětí mohla být obsazena trošku lépe. Další teenage horor, u kterého se divák nemusí obávat krvavých cákanců. Přístupnost od 12 let hovoří myslím za vše. 40% ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Už jenom ten začátek nepůsobí zrovna dobře - příběh se odehrává, bůhvíproč, v roce 1968, hlavními hrdiny je banda totálně nesympatických študáků, o kterých se později dozvíme, že jsou všichni šikovaní. A protože je Halloween, rozhodnou se, že se mu pomstí. To taky udělají, jenže je pak zaženou do autokina, kde potkají sympatického mladého krásného Mexičana, do kterého se brýlatá holka hned zamiluje a on do ní taky, jenže je najdou šikanátoři, pak se parta přesune do strašidelného domu, kde najdou prokletou knihu, pak je zase najdou ti šikanátoři a v domě je zavřou a vůdce těch šikanátorů potom jde do pole, kde se promění v strašáka. Od téhle chvíle se začal rozvíjet nějaký příběh, který sice byl celkem zajímavý, ale naprosto ho zadupala do země nesympatičnost hlavních postav a upřímně mi i bylo jedno, kdo a jak zemře. Pravda, ty smrti byly zajímavé a dokonce i bez krve se obešly, ale to pořád nezachraňuje zbytek filmu, který bůhvíproč trvá skoro dvě hodiny a tak jsem se u něj i celkem dost nudil. Tohle šlo v pohodě odvyprávět za 80 minut, ale pan režisér chtěl asi natočit něco "velkolepého" (teď se dívám, že je to ten, který natočil The Autopsy of Jane Doe, tomu snad radši ani nechci věřit), ale natočil jenom obyčejný horor, který je i celkem otravný a hlavně utahaný. A už vůbec nechápu, proč se zde pořád objevují odkazy na politiku, to jako má navodit atmosféru doby? Jsem spíš celou dobu čekal, že finální pointa bude "za všechno mohl Nixon". Ach jaj... No, tenhle horor mi fakt radost neudělal, tak se co se dá dělat. 2* ()

Reklama

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Už viackrát som tento film zapol, že si ho idem pozrieť, ale vždy som ho vypol s tým, že ho dám na Halloween a tak sa aj stalo. Príbeh nieje ničím výnimočný či zvláštny, podobných príbehov tu bolo už veľa. Ale film má vysoké obrátky( tempo), vobec nenudí, boj o svoj život i život svojich kamarátov je napínavo znázornený. Je tu niekoľko zhmotnení, najmenej ma bavili pavúci a ani tá v červenej miestnosti nebola moc dobrá a najviac určite rozsekaný zombie, či čo to bolo, hned jeho prichod bol cool. Herci nielenže boli sympatický, ale vedeli i hrať a a atmosféra nielen starého domu, ktorá mi pripomenula Haunting of Hill House bola tiež velmi slusná. Ja som spokojný, keby každý príbeh bol aspoň tak dobrý ako napríklad príbeh o strašiakovi, tak dám i plnú paľbu, takto len slabé 4*. ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Na Noční můry jsem se těšil, ne že ne. Výsledek se mi líbí. Srovnání s IT (2017) a Stranger Things (2016) se tu přímo nabízí. Šedesátá léta, atmosféra a skupinka teenagerů, které vyvolají zlo. Tentokrát v podobě knihy, která zhmotňuje vaše obavy a nejhorší zlé sny. Masky monster jsou báječné a animace některých z nich dobrá. Ovšem mnozí zde píší o sníženém ratingu. Ačkoliv krev nebo gore chybí, tak přesto jsem se dočkal několika vypečených scén. Navíc atmosféru má film skutečně dobrou. Další plus na filmu, co chválím jsou herci. Neznámé hvězdy jsou sympatické a jejich hraní obzvlášť. Jediné, co zbývá vytknout je absence strachu a lekaček. Což u hororu nelze aby chybělo že. Lekaček je několik, ale všechny jsou stylem zvýšeného zvuku na maximum. Takhle se dnes už lekce málokdo a hlavně to působí lacině a absence snažení tvůrců o poctivý zážitek. Přesto díky maskám jsou monstra obstojným hororovým zážitkem. Za mě lehký nadprůměr a možná si film promítnu znovu. Předkrm tedy sněden. Čekáme na hlavní chod v podobě TO a jeho druhé kapitoly. [8. Filmový Víkend ČSFD] (70 %) ()

Remedy 

všechny recenze uživatele

Utahané 2.5*. Nejlepší je zde jednoznačně expozice a dobová atmosféra, čímž ale výčet pozitiv skutečně končí. Dokud se „objevuje“ a nezačnou se vyprávět příběhy, tak se to ze zmíněných důvodů celkem dá. Celkově je to ale strašně rutinní záležitost, která nenabízí vůbec nic nového a která bohužel není ani dostatečně děsivá a ani dostatečně humorná. Vlastně mi to celé přišlo, jako bych jedl tři dny starý chleba s máslem. Dá se to, nakonec to sníte (když doma nic jiného nemáte), ale mnohem radši byste si dali něco čerstvého a výživnějšího. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (8)

  • Michael Garza sa vo filme predstavuje pod dvomi rôznymi menami. Raz sa predstavil ako Ramón Rodriguez, druhýkrát ako Ramón Moráles. (CroSsicek)
  • Název filmu se objeví až chvilku před závěrečnými titulkami. (noelcoward73)

Související novinky

Del Toro konečně na chodníku slávy

Del Toro konečně na chodníku slávy

08.08.2019

Oscarový režisér a scenárista Guillermo del Toro (Tvář vody, Purpurový vrch, Hellboy) byl po letech práce ve filmové branži konečně poctěn hvězdou na hollywoodském chodníku slávy na Hollywood… (více)

8. Filmový víkend ČSFD.cz (9. - 11. srpna)

8. Filmový víkend ČSFD.cz (9. - 11. srpna)

15.07.2019

Milí filmoví fandové, právě byl spuštěn zvýhodněný online předprodej vstupenek na 8. ročník Filmového víkendu ČSFD.cz. Letošní ročník setkání filmových nadšenců poběží od pátku 9. do neděle 11. srpna… (více)

Reklama

Reklama