Reklama

Reklama

Tři vteřiny

  • Česko Tři sekundy (více)
Trailer 2

Pete Koslow (Joel Kinnaman) je bývalý voják speciálních operací, který pracuje jako informátor pro FBI, aby pomohl zlikvidovat obchod polské mafie s drogami v New Yorku. Když se však operace FBI zvrtne a výsledkem je smrt tajného policisty newyorské policie, je Pete donucen vrátit se do Bale Hillu, vězení, ve kterém si předtím odpykával trest za zabití. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (162)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Obohratá zápletka o informátorovi medzi drogovými priekupníkmi. Chvíľu sa to odohráva vonku a na chvíľu sa dej presunie aj do basy, ale zase nič nové film neprináša. Dokonca ani hlavná línia o FBI, ktorá svojho informátora zakaždým podráža, nie je nová. Naviac celý film je podaný strašne nezáživne a uspávajúco. Jediné napätie vo filme vyplýva z pátrania detektíva, ktorý sa snaží odhaliť vraha svojho parťáka a tak postupne nabúrava plány FBI. Divné pojatie filmu. Hlavným kladom filmu je Kinnaman, ktorý podáva skvelý výkon, ale bohužiaľ len v priemernom filme. Ana de Armas vyzerá totálne hot aj s účesom, ktorý nemusím. Clive Owen je tu znova za takého protivného zmrda. Som zvedavý či si ešte niekedy zahrá kvalitnú postavu v dobrom filme. Takže celkovo to je film na jedno pozretie. 5/10. ()

jedna_vrana 

všechny recenze uživatele

Atmosféra filmu je dobrá, napínavá. Nechýba napätie a množstvo intríg, ale v konečnom dôsledku zostal pocit, že chýba poriadna zápletka. Vývoj postáv viazne, najmä čo sa týka jurisdikcie a konečného riešenia. Akoby to chcelo kamsi pokračovať... Konanie a rozhodnutia hlavnej postavy boli divné, asi bolo cieľom, aby podporili obsah príbehu. Na hudbu, kameru ani strih sa nebudem sťažovať. Slabina bola v príbehu. ()

Reklama

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Kvůli výkyvům počasí a s nimi spojenými změnami tlaku, teplot a rosného bodu došlo k tomu, že dnešního dne boduji značně vysoko. U filmu The Informer se mě navíc zmocnilo téměř nadšení nad tím, že se po čase zase objevil snímek, jehož děj se odvíjí v šedé zóně- hodní nejsou vlastně až tak hodní a zlí nejsou až tak zlí, až na ty, kteří jsou. Takže jsem dostal záležitost s výbornou akcí a ještě propracovanější manipulací, s kvalitním hereckým obsazením, všudypřítomnou ruskou mafii navíc nahradili Poláci, a to by jistě ocenil i Patryk Vega. ()

Happens 

všechny recenze uživatele

V první řadě jsem rád, že Kinnaman se konečně dostává k lepším celovečerákům. Hezky strukturovaný akční film, který toho má příliš k vyprávění a ty necelé dvě hodiny jsou mu málo. Krásný začátek se rozjede a ptakticky zvrtne v strmý pád událostí, které se snaží urvat divákovu pozornost plottwisty, ale zapomínají na charaktery postav a celé to pak působí nesourodě, rigidně a shazuje to tak film k do kategorie lepších béček. ()

salalala 

všechny recenze uživatele

Je znát, že Andrea di Stefano není až tak zkušený režisér a tvůrce, protože The Informer má slušný potenciál, který ale úplně nevyužil. Ke vší škodě je tím nejlepším na celém filmu samotný úvod se zpackanou akcí, který má napětí, potřebně hutnou atmosféru a relativně nečekaný průběh. Postupem času se ale bohužel opírá o klasická žánrová klišé, která ve své podstatě nevadí, jen jsou využívaná naprosto standardně a nepřekvapivě. A je to škoda, protože scény, které by mohly být napínavé, kvůli nim moc nefungují a příliš nezaujmou. Překvapivě sterilní je i vězeňská linie, která je zvládnutá až moc rychle a samotný útěk z vězení je překotný a asi ne úplně důvěryhodný. Naštěstí tu je solidní Joel Kinnaman, který ze svého (anti)hrdiny dělá relativního sympaťáka a nemá problém ani s akcí, které tu ale zase tolik není. Z ostatních je výrazná snad jen Rosamund Pike, protože Clive Owen nemá tolik prostoru a od počátku je jasné, že hlavně on bude tím hlavním záporákem, Common je spíš zajímavý než nějak extra výborný. Ve výsledku tak je The Informer slušná žánrovka, která má solidně našlápnuto, ale svůj potenciál utopí v chybějící režijní odvaze a velkém množství očekávaných klišé. 70 % ()

Galerie (65)

Zajímavosti (3)

  • Natáčanie filmu prebiehalo vo Philadephii, New Yorku, Londýne a taktiež v britskej väznici Gloucester. (MikaelSVK)
  • Tetovanie na pravej ruke Petea Koslowa (Joel Kinnaman) je "SOPHIA", čo má byť odkaz na meno jeho manželky (Ana De Armas). V titulkoch je však jej meno napísané ako SOFIA. (Arsenal83)

Reklama

Reklama